Lchf-debatten i Kvällsöppet

Egentligen hade jag inte ens tänkt att kommentera detta för jag har inte den kunskapen att jag kan sitta här och argumentera för lchf likt de som var med i debatten i Kvällsöppet igår kväll gjorde. Men jag får nog ändå säga att jag håller med Katrin Z om att motståndarnas argument är något mossiga och de låter ju inte ens lchf-gänget prata till punkt. Det är ganska kul att motståndarna fortfarande tydligen tror att lchf handlar om att dricka ett paket grädde och äta bacon...

Folk får väldigt gärna äta vetemjöl och pasta, men snälla gör då det och kommentera inte vad andra äter eller inte äter och ta reda på fakta innan ni kastar paj. Jag tror var och en i slutändan vet vad som funkar bäst för en själv. Tål du alla kolhydrater - bra för dig. Jag är avundsjuk!

Jag är just nu en stor hycklare och kan väl säga att jag äter HCHF just nu- High carbs high fat. En stor del av vintern har jag nog egentligen gjort det och jag avskyr det. Min mage avskyr det, min hy avskyr det, min puls avskyr det och min sömn avskyr det. Men det är ingen lögn när jag säger att så fort jag tar en kaka eller en godisbit så är jag fast i sockerfällan igen. Jag är fast just nu BIG TIME. Jag vill visserligen inte leva ett liv helt utan chips och godis, jag vill kunna äta det ibland men det funkar ju inte på mig. Det är antingen eller som gäller. Här på skolan är det dessutom mer eller mindre omöjligt att äta lchf, lågkolhydratskost kan funka men fettskräcken gör ju att det helt enkelt inte serveras något fett och skulle jag försöka äta lchf skulle jag gå hungrig hela tiden.

Iaf så kan jag tipsa om tre riktigt bra bloggar inom ämnet där särskilt de tre översta är väldigt kunniga och insatta:

http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/
http://www.dt.se/pralin/bloggar/mat/lchfmamman?url=http://blogg.dt.se/lchfmamman/#DTTop
http://lchfklubben.se/healthandscience/
http://josefinlchf.wordpress.com/

Katrin Z:s miner var dessutom för roliga, hon behövde inte prata för att man skulle se vad hon tänkte haha!




(Bild lånad från http://naturligtvisare.se/lchf/)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0