Olyckskorpen Valerie

Igår kväll skulle jag och Val cykla till Cook-out för vad vi hade tänkt oss skulle bli vårt sista mål där. Jag fick för mig att ta med kameran och dokumentera vår utflykt men det kan jag ju med facit i hand säga att jag starkt ångrar.


Det börjar bra med att hon redan efter två minuter cyklar in i en buske och nästan ramlar.


Jag hade den trasiga cykeln som det är rena projektet att cykla med då styret är löst och rör sig åt alla håll och kanter.


Hon vinglar till ett par ggr och skriker lika många ggr.


Halvvägs till Cook-out börjar hon att försöka fota igen och tappar balansen, drar tag i min skjorta för att försöka hålla sig uppe vilket inte hjälper, och ramlar slutligen. Resultat: Trasig (favvo :( ) skjorta på Anna och sår på Vals fot.


Men jag kan säga som så att det slutade inte med omkullkörningen. När vi väl hade köpt maten och skulle påbörja turen hem igen välter hon cykeln med maten i korgen. Men inget ramlar ut förpackningarna iaf som tur är. Väl hemma ska vi bara bära upp maten till suiten och när vi nästan var framme vid dörren tappar hon självklart min milkshake på betonggolvet. Muggen spricker och hela innehållet rinner ut. O R K A

Är det någon som vet om denna skjortan fortf går att få tag på hos H&M? Eller om någon vill sälja den begagnad?

Detta blev inte mitt sista besök till Cook-out. Jag fick ju aldrig min M&M shake, så nu måste jag köpa en till!!

Veckans träning!

Första veckan utan Mr PT har passerat och det gick lika bra utan honom. Nästan. Det blev lite mindre cardio den här veckan, men jag hade varken tid eller lust att lägga mer tid på träningen. Från och med nu har jag en känsla av att det kommer att gå utför de kommande veckorna. Vi kommer dock att ha gym på åtminstone två av hotellen vi ska bo på i Florida, så jag vill ju ändå tro att jag kommer att hålla igång lite men det finns det inga garantier för haha!

Måndag: Styrka armar,axlar,bröst 45 min
Tisdag: Styrka ben,rygg,mage 55 min
Onsdag: Spinning 45 min
Torsdag: Styrka armar,axlar,bröst 45 min + löpintervaller 15 min
Fredag: Vila
Lördag: Styrka ben,rygg,mage 55 min
Söndag: Vila


Beach bars

Jaha, ännu en oplanerad utgång igår. När jag kom hem efter middagen var jag lite småsugen på att gå ut faktiskt men påminde mig själv om att jag hade en del plugg att göra. Jag var dessutom ensam hemma då de andra tjejerna var iväg på middag de med så jag började förbereda mig på en tidig sänggång och var på väg in i badrummet för att ta ut linserna då Edith kommer hem och påstår att vi ska ut. Fan. Jag hade ju aldrig vart nere vid strandbarerna tidigare så det lät väldigt lockande så vips var jag övertalad och efter en timme var vi över i aussiegrabbarnas suite på förfest. Dock hade vi ingen dricka så vi hade hoppats på en tidig utgång, som det vanligen blir här. Man skippar mer eller mindre förfesten, tar en öl eller två under en timme runt 22 kanske och sen åker man utåt. Men igår gick vi inte ut förrän strax före 01 vilket först kändes sådär lyckat då de stänger 02, men under den timman och den efter hann det hända en hel del och det slutade med en riktigt kul kväll även det! Jag ger helt klart tummen upp för beach barsen, mycket folk och stor blandning på folk - Allt från collegekids till folk i "min ålder" och även äldre.  När vi kom hem skypade vi med stackars Rob haha, han hade klippt av sig håret och rakat av sig skägget så han fick höra både det ena och det andra och även bevittna hur hans flickvän blev nerkladdad med matrester. Ehrm.

Idag gick jag absolut inte upp 7.30, ist sov jag till 11.30 och mådde finemang så jag har kunnat plugga en hel del idag med!


Edi & jag på väg till aussiegänget! Hahaha vaddå en halvmeter längre?


Aussie x4 tar en svängom!


22 north tror jag stället hette.

Baby, I'm coming home!

Konversation i torsdag:

Jag: Idag är det bara fyra veckor kvar tills jag kommer hem!
Agust: Va? Fyra veckor bara, då måste jag ju börja städa.


Det verkar lovande... Särskilt med tanke på att vår lägenhet bara är 60 kvadrat!


Fyra veckor minus nästan tre dagar är det t.o.m. nu! Alltså snarare 3,5 veckor!

Indochine med värdfamiljen

Ännu en middag med min värdfamilj. Jag anser fortf att de skämmer bort mig allt för mycket, men de påstår att det är deras jobb så jag får väl helt enkelt bara fortsätta att tacka och ta emot! Ikväll åt vi på den indonesiska restaurangen som jag var på i början av terminen när vi firade en av koreanernas födelsedag. Det kan ju vara farligt att testa på något nytt på menyn och framförallt kan det ta ganska lång tid när jag ska välja något så fegis-Anna valde det säkra före det osäkra och tog samma rätt som förra gången; Yum Yum Chicken med ananas, lychee-bär, mango och cashews. Finemang det och även idag har jag med mig hälften hem i en låda.

I väntan på vårt bord drack jag och värdmamma varsin drink, medan värdpappa tittade på. Han hade vart ute på galej igår och mådde inte helt hundra. Jag undrar lite vad det var i den där drinken alltså, för efter bara några klunkar kändes det som att jag hade svept tre stycken. Hjälp. Men god var den iaf, den bestod av whipped cream vodka, grand marnier, kokosmjölk och nåt mer. Värdmamman tog ytterligare en drink och var enligt värdpappa full efter halva den haha, men jag nöjde mig med en.

Ja, förresten. I väntan på vårt bord... Att vänta på ett bord när man går ut för att äta är lika självklart som att borsta tänderna morgon och kväll. På de flesta ställena, både poppis och mindre poppis, får man alltid göra det i kanske 15-40 min. Man får helt enkelt en bricka och kan sedan välja om man vill ta något i baren eller gå ut och vänta, eller kanske tillochmed kolla in affärer eller liknande bredvid. Är jag snurrig nu, eller gör vi så hemma i Jönnet? Jag förstår ju att det antagligen går till såhär på större, kända restauranger hemma med men inte fan hade vi accepterat det till ex. Ladan? Haha, det var kanske ett extremt ex. men ni fattar. Hade det vart fullt på en restaurang hemma hade iaf jag gått till nästa ställe.

Och så till detta att man blir bästis med alla man ser. Jag skrev ju om gubben på planet och att jag inte gillade det (men det var en engångsföreteelse), jag måste verkligen erkänna att det är en av de få saker jag älskar med detta landet. När vi hade fått våra drinkar kom det fram en äldre kvinna, man och vad som antagligen var deras son i kanske min ålder eller något yngre. Damen frågar då vad min värdmamma har för drink och undrar om den är god. Värdmamma frågar då damen om hon vill smaka hahaha... Men damen nöjer sig med att titta på värdmammas min när hon dricker den. Sen beslutar hon sig för att ha en och ja, hon ska nog ändå ha ett par stycken sådana :D Sen står vi och snickesnackar lite och damen säger att vi måste komma ner och kolla på sonen när han spelar senare ikväll. Nja, jag har två ungar hemma och är för trött säger värdmamma. Nja, jag har finals i veckan och måste hem och plugga säger jag. Sen önskar vi varandra en trevlig kväll och vi går ut för att sippa på drinkarna. Då hör jag hur damen säger till sällskapet att; vi skulle ha erbjudit oss att ta med henne. Haha, jag vet inte men det kändes som att de menade mig. De är verkligen för roliga här borta.

Jag trodde att jag och min värdfamilj hade bestämt att jag skulle sova hos dem mellan torsdag och fredag men tydligen var det mellan fredag och lördag och helt plötsligt blev det torsdag kväll till lördag fm som i slutändan blev till torsdag morgon till lördag fm. Jag ska vara barnvakt till kidsen torsdag morgon när värdmamma åker till tandläkaren, hjälp! Den äldste blir nog inga problem att underhålla, han var ju underbar och är i en smidig ålder men den lille är jag lite mer rädd för. Hur lyckades jag tacka ja till detta och hur ska det gå :D?


Edith, Madde & jag i torsdags!

Barrunda

Igår skulle inte jag ha gått ut. Idag skulle jag ha gått ut. Igår gick jag ut. Idag gick jag inte ut.

Fantastiskt rolig gårkväll, den kan tillochmed sälla sig till en av de bästa utekvällarna i mitt liv. En riktig girls night out blev det och vi hoppade runt på fyra olika ställen downtown där shotsen avlöste varandra. De första tre ställena var mer av barhållet och så avslutade vi med en ordentlig fuldans på en nattklubb. Synd att inte alla kunde hänga på dock, men downtown är det 21 år som gäller.

När vi skulle ta taxi hem så kommer det en taxi och försöker köra in till kanten där vi står men då står det två killar och en pizzakartong i vägen och vägrar flytta på sig. När taxin försöker smyga in ändå ger de chaffisen fingret och det är då jag kliver in och styr upp ett mindre bråk haha. Vad jag vill minnas gick jag bara fram och skövlade undan dem till sidan och sa att de skulle flytta på sig, men det var mer än de tålde. Förolämpningarna började då att hagla och den ena golade något om att tror du att du är snygg eller? Haha, eh ja. Snyggare än vad ni är iaf. Men jag förstod inte riktigt vad det hade att göra med att jag ville att de skulle släppa fram taxin. De fortsatte och jag försökte ignorera dem men frågar vad deras problem är varpå den ena säger att jag kan slå honom om jag vill. "Slå mig då, slå mig i ansiktet då". Öh... "Det är inte min stil" sa jag och hoppade in i taxin hahahaha. Det hade antagligen varit min stil om jag hade druckit ett par till shots under kvällen, men då ville jag hem och sova! Sen när jag och Val har satt oss i taxin försöker idioterna stänga dörren innan de andra tre tjejerna hoppar in, men de kom med och sedan hade vi en rolig taxitur tillbaka till campus där taxichaffisen berättade för oss vad vi ska säga till idioter som de där killarna. "Look at this, you never gonna get this, lalalalala" Hahaha, jag dör verkligen. Just det, när vi åkte iväg sa den drygaste av killarna nånting om "sån var jag med när jag var 19" eller något liknande. Lilla vän, jag är 27 sa jag och undrade fortf vad allt de sa hade med saken att göra och varför de fortf ansåg att det var jag som hade gjort något fel. Men det räckte säkert med att jag var kvinna och sa åt dem att göra något de inte ville göra.

Underhållande kan jag lova.

Idag var jag inte bakis, men trött som vanligt när jag vart ute och som ju är anledningen till att jag går ut så sällan som jag numera gör. Tyvärr går det då inte superbra att plugga och jag kände paniken komma krypandes. Jag och Tove hade dessutom planerat bio ikväll och ett par timmar lade jag på annat som att skriva ut papper, kolla posten, lämna en grej nere på andra sidan campus åt min roomie samt äta glass på Fuzzy Peach. Man kan helt enkelt säga att dagen försvann och att finalen i OB kom närmre men inte kunskapen i ämnet. Jag tog då det kloka beslutet att stanna hemma ikväll och missa avslutningsutgången med internationella gänget (jag var ju ändå ute med merparten av dem igår) som gick ut på att klä sig i en vit t-shirt som alla sen skulle skriva på. Jävligt trist och jag är missnöjd, men jag vet att jag hade vart ännu mer missnöjd om jag vaknat upp lika trött imorgon igen och slösat ännu en dag på att inte plugga. Jag behöver vakna 7.30 pigg och redo för plugg! (Bion var för övrigt döläskig och jag råkade blundade innan allt läskigt hände och missade väl genom det merparten av filmen haha... The woman in black såg vi.)


Älskar halsbandet som jag köpte i Charleston!


Jägerbombs och rumbombs för 4 dollar!


Delar av gänget i regnet!


Lite paus i dansen!


Jag läste avocado på menyn och blev helt lyrisk då jag inte vet när jag åt det senast. Hade ingen aning om resterande innehåll i baggen, men just den där avocadon lockade något helt grymt just då. Tyvärr var det väl inte hela avocadobitar i den, snarare ett tunt lager som smör. Men det var iaf avocado! (Alla bilder är Edith's)

Ha en bra helg nu alla, nu ska jag lägga mig så jag kan ha en riktig pluggdag imorgon före middagen med min host family!

Skål!


In case of an emergency

Jag har ju tidigare nämnt att vårt campus har en egen polis och denna polis kan lätt nås genom att man trycker på en nödknapp på någon av alla de säkerhetsboxar som finns placerade runt om på campus. Om man så bara känner sig lite rädd kvällstid om man ska ta sig hem ensam från ex. bibblan så ska man tydligen kunna trycka på en av dessa knappar. Det hade aldrig jag kunnat med dock och frågan är om man nu skulle hamna i en riktig nödsituation, har man då verkligen tid att stanna upp ett par sekunder vid en sån här grej och invänta svar från en polisofficer?





Sen har vi också tänkt på att de här borta fokuserar en hel del på hur man INTE ska bli våldtagen eller attackerad, Tove gick tidigare i våras t.ex. en kurs i rape defense. Vad hände med att försöka stoppa själva våldet ist?

Nada

Jag har absolut ingenting att skriva om idag, men om jag inte skriver något kommer ni att tro att jag gjorde något jättekul ikväll och inte hann skriva så därför måste jag skriva detta. För jag har verkligen inte gjort något jättekul, det enda jag har gjort är att gå på ett suite-möte med våra RA:s. Den 6 maj kl. 17.30 kommer jag att checka ut mig från mitt rum. Mitt flyg går inte förrän dagen därpå kl. 08, så det blir väl till att sova på soffan sista natten. Valerie har iofs erbjudit sängplats, men jag tror nog jag tacksamt men bestämt får tacka nej till det erbjudandet. Jag vill inte att hennes sista minne av mig ska vara "den där svensken som sparkade ner mig på golvet". Det skulle ju visserligen kunna sluta med en väldigt intressant diskussion i sömnen på svenska och spanska, vi är ju båda kända för att leva rövare i sömnen.

Terminen har nu nått den tiden där alla studenter endast fokuserar på tre saker; plugga, äta, sova. I den ordningen. Jag får nog erkänna att jag inte ens har det hälften så jobbigt som många andra, men jag känner en viss press på mig inför OB finalen så imorgon och fyra dagar framåt kommer all min vakna tid läggas på plugg till den. Om jag lyckas skriva ut mina pp:s. Det gick ju väldigt bra igår nämligen... Ist för att skriva ut 6 slides per sida skrev jag ut en slide per sida, vilket resulterade i ca 50 sidor och en debitering på 8 dollars. Fint.

För att inte ha något att skriva blev det ett ganska långt inlägg.

Ps. Tips! Kör inte ett spinningpass dagen efter ett hårt benpass.

Idag har jag...

  • Inte vaknat före alarmet ringde och somnade om efter att den gjorde så.
  • Tränat ben och rygg med en skyhög puls igen (ajaj).
  • Panikat över mitt sista paper, nästan lipat. Många anser dock att man inte har rätt till detta då deadline är först om en vecka. Men jag gillar ju planering och vill börja plugga till finalsen.
  • Skypat med min man.
  • Spenderat ca 8 timmar på papret och till slut nästan helt fått ihop det, dock är kvallen av det sämre slaget, men vem bryr sig om det? Professorn lär inte göra det iaf.
  • Ätit samma "mat" till både lunch och middag - toast med skinka, ost, tomat och sallad. Gourmet!
  • Ätit fem kakor.
  • Blivit nermulad av vattenspridarna. Tre ggr.
  • Gjort ett practical joke tillsammans med två av tjejerna, men ingen verkar ha upptäckt det. Big fail!
  • Inte haft dubbla hjärtslag - efter träningspasset med otäck puls verkar rytmen nu ha återgått till det normala igen.
  • Skrattat så tårarna sprutade. (Jag är väldigt lättroad nuförtiden.)
Jag: "Har du gjort bruna slingor?"
Syrran: "Nä, råttfärgade tror jag"

Det hinner hända mycket med hårmodet hemma i Sverige under 4 månader.
  • Kliat Ciara i håret.

Hård dag. Nu går jag och lägger mig.

 


Vinter igen?

Idag har jag frusit som en gnu. Madde undrade hur mycket gnuer fryser och det har jag inget direkt svar på förutom att det måste vara mycket. Riktigt aprilväder är det iaf just nu då det pendlar mellan 30 och 10 grader på bara några dagar..? Jag tror och hoppas dock på att värmen är på väg tillbaka igen snart.

Imorse gjorde jag då det där ökända fitness assessment testet igen. Det var väl inga direkta överraskande resultat, plus 2,2 kg på vågen och ehrm... plus 5,7% fettvikt. FAN. Men som sagt, vad hade jag väntat mig efter fyra månaders kaksvull? Jag får väl vara glad att det inte är mer, det hade ju lätt kunnat vara det tredubbla. Med exakt en månad kvar i sockerland finns det ju dock viss risk för att den siffran ökas något. Men det jobbar vi smidigt bort i juni, eller? Däremot hade det hänt litegrann på styrkefronten och jag klarade t.o.m. ett par armhävningar idag. Wow.

Nu har även min kropp börjat säga ifrån och mitt hjärta slår dubbelslag lite för ofta och känns konstigt. Både igår och idag fick jag ett sånt jäkla illamående över mig och trodde jag skulle bli sjuk och då hade jag inte "ens" ätit några kakor. Just det där med hjärtat är ingen höjdare, särskilt inte när man ska sova och man ligger där paranoid och inbillar sig att det ska sluta slå. Eh. Jag gjorde ju en koll i höstas med EKG och hela baletten och det visade inte på något konstigt mer än något oregelbunden rytm, men det var inget ovanligt sa de. Det går säkert över snart igen! Om inte får mitt försäkringsbolag vara beredd på att punga ut med en fin summa på minst 15 000 SEK... Det var vad det kostade Madde ('s försäkringsbolag) att göra samma procedur för ett tag sen här borta. Billigt...

Jag har kommit igång med det sista papret men det är inte en helt smidig uppgift. Det handlar mest om att jag inte hittar det jag söker i de där dokumenten som är på 80 sidor ca, men om jag känner den där professorn rätt så kan jag ta något annat ur dokumentet och lite snyggt smyga in. Det verkar ju inte vara så noga med honom. Jag hoppas verkligen jag blir klar imorgon.

Nu är Rob på väg härifrån med och jag är verkligen inte ett dugg avundsjuk på vad som väntar dem; att säga hejdå igen. Istället ser jag fram emot att få säga hej till Agust om en månad och 4,5 timme :)



Ps. När jag läser inlägget låter det verkligen som att jag har ett sunt förhållande till kakor... Not. Vilken nyhet.

Veckans träning

Måndag: Spinning 45 min
Tisdag: PT-timme styrka/intervaller + 30 min gång/joggintervaller
Onsdag: Idioten med Tove ca 20 min
Torsdag: PT-timme styrka/intervaller
Fredag: Vila
Lördag: PT-timme styrka/intervaller + löpintervaller 15 min
Söndag: Vila

Nu har jag tränat min sista timme med Mr PT. Känns tråkigt, men det här är ju bara ett av en mängd avslut som kommer att ske under de kommande två veckorna så det är ju lika bra att vänja sig. Imorgon ska jag göra det där fitness assessment testet igen, vi får se om jag vågar avslöja mina resultat eller inte...


En Idiot som har kört Idioten. Agust ska bara vet vad jag kommer att tvinga med honom ut på för aktiviteter när jag kommer hem haha!

Och så lite kultur igen

Brittiskan tar en musikklass där hon måste knalla iväg på diverse kulturella aktiviteter för att sedan skriva paper om dessa och som den best European friend man är, är man ju inte sen att hänga på. Idag var det dags för en opera som spelades (sjöngs?) av studenter på skolan. En hårt nedbantad version av Askungen framställdes och ja, det var ju... intressant. Ni kan inte klandra mig för att ha försökt under den här terminen. Jag har nu varit på både teater, musikal, balett, konsert och opera - Slå det om ni kan! Musikal och vanlig konsert är dock mina självklara val, men får jag möjligheten kan jag absolut tänka mig att ge de andra tre ännu en chans.


Elaka styvmodern med döttrarna i en annorlunda tappning.


Askungen fick äntligen (visserligen efter bara ca 38 minuter) sin prins Charming!

Visste ni förresten varifrån Cinderella fick sitt namn? För att hon fick sova i askan vid spisen (Ja, DET visste vi nog alla iofs) och ett gammaldags ord för aska på engelska är tydligen cinder. Jag tycker dock att Cinderella låter riktigt tjusigt, så varför döpte de henne inte till Ashesella eller något liknande för?

För övrigt kan jag säga att det var vi och ett hundratal småttingar under 8 år iklädda prinsessklänningar där. När vi, som vuxna, har lite svårt att förstå nöjet med operasången kan man ju undra vad kidsen tycker?

En dag i Wilmington

Som vi har märkt så blir ju min planering inte alltid som den är tänkt. Nu är det lördag kväll och jag har fortfarande inte skrivit ett ord på mitt sista paper. Istället har jag tränat mitt sista PT-pass, skypat, fixat lite med Florida-resan, ätit världens största nachotallrik på Flaming Amy's Burrito Barn, vart på stranden i Wrightsville och slöat i molnigheten, ätit glass med varm fudge vid stranden, tittat på slutet av Bridesmaids (igen) och ätit en sjukt god tonfisk med goda grönsaker samt en fantastiskt god romdrink på Outback Steakhouse. Det var min lördag det. Nu blir det sängen och att samla energi och lust till att skriva på papret imorgon. Men då ska jag på opera, träna och äta ute någonstans igen så det kan bli svårt att trycka in det då med haha... Jag vet hur man prioriterar..! Framförallt verkar jag veta hur man spenderar sina sista slantar...


Jag fick som vanligt inte i mig hela målet! Är det bara jag som blir lite rädd för mitt högra (vänstra i bild) öga?!


Flaming Amy's!


På väg mot stranden!


En britt och en svenne på Outback Steakhouse!

God natt på er!

Åh nej, jag gjorde det igen!

Nu är det totalt shoppingförbud på mig fram till Florida alltså. Forever 21 är ju den bästa affären jag nånsin har skådat! Sen hade jag två presentkort på Victoria's Secret med hemligt belopp på som de delade ut i mars. De var antingen på 10, 20, 50, 100 eller 500 dollars tror jag. Nu fick jag ju 10 dollar per kort bara men det räckte ju till några småsaker ändå. Ååååh Forever 21 snälla öppna i Sverige!


En mörkblå axelbandslös klänning med volanger vid byst och fotända, en svart långkjol, en top med tryck av amerikanska flagan och fransar, en top med leopardtryck, en grå top med skojig rygg, en svart top med bar rygg i konstigt tyg, en färgglad bikinibh, en leopardmönstrad bikinibh med fransar, ett halsband, ett armband, två lipgloss och fem par trosor.

Utfrågning på planet

På mitt sista flyg tillbaka till Wilmy från New York efter spring break fick jag självklart en plats bredvid världens tjötigaste och mest nyfikna gubbe. I USA har man en tendens till att vilja lära känna sin plankamrat och det passar kanske inte riktigt svennen med hög integritet och som gärna håller sig för sig själv i sådana typer av situationer. Men det var ju iaf ett bra sätt att öva upp engelskan som försvann under de där tio dagarna.

Gubben hade varit på Aruba med sin fru för elfte eller fjortonde gången på lika många år. Han kom ursprungligen från New Jersey, där jag och Agust alltså bodde de första sju nätterna under vår vistelse, men flyttade ner till North Carolina när han pensionerades för att det var billigare här (lägre skatter på husen) och bättre klimat. Frugan hade jobbat statligt och fick en riktigt fin pension, själv hade han jobbat med cement hela sitt arbetsföra liv (ca 46 år om jag inte minns fel). Han hade en kärlek till gamla bilar och har ett par stycken gamla dyrgripar i garaget som han ibland hyr ut till filminspelningar. (Wilmington har den största studion i USA efter Hollywood.) Nu bodde de i ett av de där inhägnade områdena och det kostade ju en del och där fick bara vissa människor bo. Hans barn bodde kvar i New York området, hans frus barn likaså men de kommer ner ibland och det passar ju så bra att bo så nära stranden då. Han talar bara engelska men önskar att han även kunde tala spanska, men eftersom det enda stället han åker på semester till är Aruba där man kan tala engelska verkade det inte stå särskilt högt på listan. Fler än en gång betonade han att hans fru hade jobbat statligt och fick en bra pension. Hans morföräldrar kom från Sicilien, men själv har han aldrig varit i Europa.

Intressant? Precis vad jag kände medan jag hoppades på att flygresan skulle vara över snart.

Det slutade ju inte där utan jag fick snällt berätta om mig själv också. Att jag hade varit på spring break i NYC med min pojkvän som kom och hälsade på. Att jag var här på utbytestermin och läser HRM. Att jag jobbar extra som konsultchefsassistent och att det är rekrytering jag är mest intresserad av och hoppas kunna jobba med i framtiden. Att jag har rest en del tidigare. Att jag skrotade min egna bil förra året men att vi delar på Agusts bil, samt att han har en servicebil. Att Agust jobbar som servicetekniker för hissar. NEJ, Agust ska inte plugga mer. Ja, jag har syskon. Syrran har två barn. Nej, syrran är INTE gift. NEJ, jag tror inte att de ska gifta sig snart. Nej, hon pluggar inte och ska nog inte heller. Jag är uppvuxen med båda mina föräldrar i ett hus ja. En stund blev det halvt obekvämt när han uppfattade det som att jag fortf bodde hemma och att det nog kommer att bli en omställning när jag nu bott själv här (öhh inte själv va?) och sen ska flytta hem igen. Men sen förklarade jag att vi bor i en lägenhet, fast i ett hus. Ja, jag cyklar eller går oftast till skolan hemma. Nej, vi betalar inte för utbildning i Sverige. Ja, bensin är dyrt. Ja, mina föräldrar är rika. Eller va?! Vänta lite nu, NEJ, vi är inte rika men vi vet hur man prioriterar sina pengar och jag har själv jobbat sen jag var 15 år.

Puh.

Han kunde dessutom med att på ett ganska otrevligt sätt fråga varför jag hade varit i Thailand. Ja, du kära gubbe - VARFÖR HAR DU VARIT PÅ ARUBA? När jag berättade att jag har varit i Turkiet fem ggr blev han ännu mer chockad trots att han själv har besökt ett och samma resmål sjukt många ggr. Nej, dit skulle han aldrig vilja åka till.

Behöver jag säga att jag kände mig ganska förnärmad och dömd? Jag blev nästan lite sur och försökte snällt förklara pengadelen och giftemålsdelen, men jag tvivlar på att han förstod det.

Låt mig vara!


(Bild lånad från http://ellinkulovainio.blogg.se)

Ps. Eter 1 tim och 15 min hittade jag det andra dokumentet till mitt paper!

En fördel för att kunna följa en tidsplan...

... är ju att man hittar de dokument man behöver för att skriva paperhelvetet. Jag har nu suttit och sökt och sökt på en statlig sida jag ska söka på efter två dokument i över en timme, men hittar bara ett av dem. Vansinnig är jag. Det står att deras sökmotor är under uppbyggnad och JA, jag märker det. Men fixa gärna det omgående.

Annars är jag nöjd med min tidsplan såhär långt. Som absolut sista dag att vara klar med sista papret har jag satt onsdag nästa vecka men planen är fortfarande att bli klar med det innan veckan är över. Jag har inga särskilda planer för helgen förutom en tur till gallerian i eftermiddag så om jag bara hittar dokumentet kan det funka.

- Skriva klart dagboken i OB
- Quiz nr 4 i OB Svårt quiz, jag scorade 4/5,5
- HRM grupparbete nr 3
- HRM-paper på 1-2 sidor
- HRM-läxa nr 3 (Nästan klar med - en fråga kvar)
- G&L paper på max 10 sidor
- Final exam OB
- Final exam G&L
- Final exam COM


Såhär känner jag mig just nu. (Bild lånad av http://lassentfsormland.bloggproffs.se)

Surf House & Fuzzy Peach

Igår lyxade vi då till det med middag utanför campus. Sallad och öl på Surf House blev det, en frozen strawberry daqiurie på Island på det samt en (gigantisk) portion glass med toppings på Fuzzy Peach. Ja, vi var ganska mätta efteråt.


Christian med cykeln han "hittade" i skogen och har tänkt att lämna tillbaka till skogen när vi slutar skolan.


Jag fann äntligen självutlösaren!


Att jag inte har hittat till Fuzzy Peach förut är ju för mig en gåta.


Man väljer en mugg med antingen ingenting i, ett rån i eller en kaka i sen fyller man på med den mjukglassen (frozen yoghurt i deras ögon) man vill ha.


Sen öser man på med de toppings man vill ha. Och det är klart man vill ha en jäkla massa av det. Mer än glass faktiskt!


Sen väger man sin mugg och betalar per pound. Min gick på icke så blygsamma 5 dollar någonting... Eeehh. Det måste vart frukten som vägde något otroligt ;)

Är den här låten lika poppis hemma som den är här?


Love it!

Har du inte dietat?

Häromveckan frågade jag min PT om jag verkligen måste göra det där fitness assessment testet igen när våra timmar är över. Jag känner nämligen att jag inte behöver ett fettmätarinstrument för att bekräfta min fettuppgång. Jag ser den ändå.

Hans spontana svar på min fråga var lite småskrattande:
- Vaddå, har du inte dietat?

Jag var inte sen med att kontra med att:
- Klart jag har, på kakor!

Även om många amerikaner inte fattar vilken skit de trycker i sig finns det faktiskt de som inser att maten överlag här är katastrofal, typ min PT. Hur man kan tycka att två vita brödskivor med peanut butter (jordnötssmör verkar vara USA:s främsta sigill) och sylt emellan är en näringsrik lunch kommer för alltid vara en gåta för mig. Eller vad sägs om alla de där flingorna i färgglada färger till frulle? Tar man sig en titt runt om i matsalen har majoriteten inte en enda grönsak på sina tallrikar (Jag räknar inte tomatsåsen på pizzan som en grönsak) och tyvärr får jag väl erkänna att jag har sållat mig till den skaran. Det nyttiga smakar helt enkelt riktigt dåligt. Jag var kräsen när det kom till skolmaten i högstadiet och gymnasiet av just den anledningen att råvarorna var av det allra billigaste slaget och i mitt tycke smakade mindre bra och här är det nu ungefär samma grej.

Jag tror inte ni kan förstå hur sjukt trött jag är på den här maten. Det var kul de första veckorna men nu känns det mer som ett straff att behöva äta det som serveras. Det jag lever av just nu är lite frukt när det finns, keso när det finns, äggröra (jag vill inte veta vad de har stoppat i den färdigmixen...), bagels med philadelphia, mackor med ost och skinka, ev. nån hamburgare och kakor. Det enda som jag ser fram emot att äta är mackorna från The Landing, men de tar bara meal swipes mellan 14.30-16 på vardagar. Många tycker säkert att detta är ett lyxproblem och att jag inte ska klaga (jag har visserligen betalat ca 10 000- 11 000 för maten) men ja, det jag saknar mest förutom familj och vänner är den svenska maten. Jag längtar efter att få laga min egen mat igen, mat utan massa otäcka tillsatser, mat som smakar gott, mat som innehåller näring.

Ikväll ska svennegänget förutom golf-Sofia ut och käka utanför campus iaf, gott!

Och jag tror nog att jag gör det där testet ändå.


(Bild lånad av http://www.danzfamily.com)


(Bild lånad av www.arla.se)

Ps. Jag har inte ätit en enda fiskbit på snart fyra månader. Hemma äter vi det åtminstone en gång/vecka.

Effektiva Anna?

Efter snart 3,5 månad här och 2,5 år hemma i skolan har jag fortfarande inte lärt mig att plugga effektivt. Det är för mig faktiskt en gåta hur jag har lyckats ta mig igenom skolan. Jag får saker gjorda till slut, men det tar ju så sjukt onödigt mkt tid - Tid jag kunde använda till roligare saker, som att sola ;) Jag borde ha filmat mig själv idag när jag satt här och skrev mitt HRM paper, det måste ha varit en ganska underhållande syn. Det började med att jag skulle läsa artikeln som låg till grund för papret och det kan ju bara göras på ett ställe, nämligen i sängen. Vad händer när man pluggar i sängen? Jo man somnar. För kroppen tror nämligen att du har lagt dig där för att sova, inte för att plugga. Det har du ju ett skrivbord till. Efter en liten nap skulle jag då börja skriva och jag skrev ungefär tre ord åt gången och surfade sedan in på fb, lite bloggar, onlineshoppar, gick och tittade vad brittiskan gjorde, skrev nästan ett helt stycke, åt lite Starburst, tittade mig i spegeln för att se om jag fått nån bränna, åt några till Starburst, kollade fb, skrev tre ord till, åt några Oreos, kollade i garderoben, gick och åt mat på Wag, skrev några ord till. Ja, så höll eländet på i säkert 5-6 timmar idag när det egentligen borde ha tagit en timme effektiv tid. En sammanfattning av en kortare artikel samt min åsikt. Hur svårt? Nu är dessutom mina Starburst slut. Jäkla paper.

Men nu är den skriven iaf!

Jag hann idag även med lite plugg till quizzet vid en av poolerna på skolan. Poolerna som bara två olika boenden har tillgång till, men som jag lyckades bli insläppt till. Vad är det för särbehandling? Jag röstar för att alla borde ha tillgång! Men de betalar väl lite mer för sin hyra. Men ändå.


Kanske svårt att se här, men brännan börjar arta sig!

Jag vill inte göra er avundsjuka...

...men om man jämför så har jag det ganska gött här vid poolen på skolan ;)


Jag har framkallat ett otrevligt beroende...

... av STARBURST!





Inte bra. Inte bra alls.

Då var ännu en måndag över...

... Och nu har jag bara två kvar sen är jag out of here. Tycker fortfarande det känns lite skrämmande och nu kan gott tiden sakta ner lite va?

Idag såg vi hälften av ännu en film om den amerikanska militären. Gissa i vilken kurs? Japp, Governance and Leadership. Tredje filmen i ämnet och jag vågar påstå att han är lite färgad. Men jag kan se att han har en poäng med filmerna och vem tackar nej till att se på film under lektionstid istället för att lyssna på hans neverending babbel? Att filmen är ett år yngre än min mamma gör ju det hela än mer intressant. Majoriteten av skådespelarna lever antagligen inte ens längre. På onsdag ska vi se resten av den och diskutera ledarskapet.

I HRM var det dags för den tredje gruppuppgiften och jag hade tur och otur om man nu kan ha det samtidigt? Jag misstänker att jag låter som en hemsk människa, men jag klarar bara inte av den där första gruppmedlemmen jag hade. Men nu är det inte bara jag som har den bördan på mina axlar, vi är nämligen fyra i gruppen även den här gången och jag är med en av grabbarna från sist samt en annan som jag också har en annan kurs med. Den här gången tog han jag var med sist på sig den jobbigaste delen av uppgiften och vi andra körde sten-sax-påse om vilken del vi skulle ta. Jag vann och trodde jag valde en av de mindre delarna men nu sitter jag här och är osäker på om det jag har gjort verkligen räcker. Det blev nämligen ca 6 rader. Vi fick "bara" 4/5 poäng på förra uppgiften, men det är jag nöjd med ändå. Jag är nu 2 % ifrån ett A och då har jag fortf den sista läxan och papret att lämna in plus att hon inte har lagt på de extra credits som jag samlat ihop. Jag bryr mig inte om jag får ett B för den delen eller ett C, våra betyg kommer inte att synas hemma. Det innebär i praktiken att jag bara behöver klara ett D precis, men man vill väl känna sig lite duktig när man ändå är här va ;)? A-C tack!

OB har jag ingen aning om hur jag ligger till. Visst vi har haft tre quizzes och där har det ju gått bra men det är det hela. Alla andra poäng kommer först synas när det är dags för final exam. Jag har varit på alla lektioner så där blir det iaf full pott, men jätteaktiv på lektionerna har jag inte varit även om det är en förbättring från hemma. Dagboken har jag ju skrivit vad jag tycker är ordentligt, men räcker det till full pott? Den som lever får se.

- Skriva klart dagboken i OB
- Quiz nr 4 i OB
- HRM grupparbete nr 3
- HRM-paper på 1-2 sidor
- HRM-läxa nr 3 (Nästan klar med - en fråga kvar)
- G&L paper på max 10 sidor (finns dock inget minimum haha)
- Final exam OB
- Final exam G&L
- Final exam COM

Jag ligger lite efter min plan från förra veckan men HRM-papret SKA skrivas imon och sen får det bli plugg till quizzet resten av dagen. Onsdag får det bli avslut av läxan om jag hinner, SKA hinna. Resterande tid av veckan kommer då att läggas på G&L papret. Kom igen nu!


The swedes!

Hammocks Beach State Park & Bear Island

Hemma igen efter en helt underbar helg! Min väderapp lurades lite och vi hade strålande solsken och skön värme hela tiden. Well, inte när solen gick ner men vi överlevde natten utan problem, förutom Tove som delade tält med Val som i vanlig ordning satte sig upp i sömnen och pratade hetsig spanska. Tove, eller Toby som vi numera kallar henne då amerikanerna har svårt att förstå vad hon heter, blev nog lite traumatiserad där.

Paddlingen ut till ön skulle ta ca 45 min men tog 3 timmar. Lite lätt motvind och vissa teknikproblem bidrog delvis till detta men den största orsaken var även denna helgen kartläsarsvårigheter. Och då var det inte ens vårt gäng som läste kartan. Eter bara en kort stunds paddling höll det även på att gå illa då jag sträckte mig ut mot någon annans kajak och välte halva min så halva jag och den var i vattnet. Oops. Lite utpump av vatten och jag var sedan på banan igen men Madde hade senare inte samma tur och plumsade ordentligt så sovsäck och det mesta var dyngsurt.

Skrattar bäst som skrattar sist. Blöt efter min incident blev jag akut kissenödig och andra likaså. Vi trodde att vi var nära land men insåg då att vi paddlat fel (igen) och jag kände paniken komma krypande. Andra löste det på sina sätt (japp det var en man) men jag hade inte så mkt till val än att paddla på för kung och fosterland och lita på instruktörerna som påstod att vi inte hade långt kvar. Edith's tips om att inte tänka på vatten var kanske inte det bästa och jag kunde till slut inte tänka på annat än hur ont det gjorde och hur mkt jag ville hoppa ur kajaken och lipa. Sjukt typiskt då jag väldigt sällan är den som behöver gå akut och även hade besökt toan innan avresa, men jag hade då inte heller räknat med att det skulle ta 3 timmar. Man kan säga som så att jag var snabbast upp på land och kutade iväg haha.

Vi satte sedan upp tälten och solade ett par timmar på den mysiga och långa stranden som på många sätt liknade älskade Skrea Strand. Därefter tog vi en promme bort till en ranger station där det fanns toaletter, duschar och utsiktstorn. Middagen skulle tillagas i stormkök á la America och från början fick vi inte till det och trodde att vi skulle få äta varandra ist. Men ack den som ger sig, köken åkte på och den mumsiga måltiden bestående av ris/bönblandning, haricot verts konserver och majskonserver var ett faktum. Synd bara att vi var 11 pers och hade fyra stormkök. Det blev till att äta omlott.

Mörkret kom och med det alla ljud inklusive de djur som naturligt lever på ön och ett par andra oidentifierbara. Vi lekte en rolig lek i kolmörkret som gick ut på att blunda och bli tilldelad ett djur varpå man skulle låta som det djuret och finna sin partner med hjälp av bara ljudet. Inte helt smidigt - Hur låter en giraff liksom? Kul hade vi iaf!

När det blev läggdags knallade alla utan Madde och jag iväg till ranger station. Vi valde den enkla utvägen (busken) och gick och lade oss. Efter en liten stund hörde jag läskiga ljud men sade inget till Madde av rädsla för att hon skulle freaka ut. (Det var hennes första riktiga campingnatt). Efter ytterligare en stund säger Madde att hon hör konstiga ljud. Behöver jag säga att mina öronproppar åkte in ganska omgående där? Det kändes som en evighet innan de andra kom tillbaka och jag trodde för ett ögonblick att en tvättbjörn skulle krypa in i tältet. Japp, tvättbjörn, räv och hjort kunde man skåda på ön.

Vi somnade men sov nog allihopa ganska dåligt. Jag vaknade till en gång och trodde jag hade ett djur eller något i ansiktet. Jag slet bort det och "kastade" in det i hörnet i tältet och när det blev ljust vågade jag knappt titta i hörnet. Men där fanns inget, kanske inbillade jag mig - Jag menar, hur många ggr har jag inte vaknat upp i panik och hallucinerat om spindlar i fejjan eller andra djur på täcket och slängt ner det på golvet? Men dagen efter hittade Madde en vräkig skalbagge inne hos oss... Jag drömde öven om tsunamis. Det är ju det första man vill drömma om när man campar 30 meter från havets strand.

Halv sju pallade jag inte mer utan gick upp och promenerade lite längs stranden och njöt av soluppgången samt lugnet. Underbart! Kl. 8 begav jag mig sedan tillbaka till campet för att väcka de andra med skönsång och slamrande kastrullock. Vissa är ju svårväckta! Det var ett X antal djurspår runt om i hela campet med... Förmodligen mest fåglar och krabbor som hade grävt stora hål. Nu vet vi ju iofs inte hur tvättbjörnarnas spår ser ut men vi vill tro att det var mest de andra djuren. Är inte tvättbjörnar farliga? Eller tänker jag på skunkar?

Frullen tog ännu längre tid än middagen att tillaga och mitt tips till de som anordnar utflykter som dessa är att ta med smidiga saker typ mackor som alla kan äta ihop och där den första inte behöver äta två timmar före den sista.

Jag hade inte tänkt träna något mer den här veckan men då jag ändå behövde besöka toaletterna tog jag en joggingtur upp dit och intervallade på vägen ner, får se hur benhinnorna känns imorgon. Därefter blev det ytterligare nån timmes solning och sedan paddling tillbaka. Vi hade hoppats på högt tidvatten och medvind men fick motsatsen. Hela första halvtimmen-timmen var det bara att plumsa i och dra kajaken framåt. Jag trodde inte att jag kunde bli mer förbannad på kajakjävlen än jag hade blivit föregående dag men just nu vill jag ALDRIG MER SE EN KAJAK! Vad jag än gjorde så svängde den hela tiden in mot land. Merparten av min paddling gick åt till att styra mot motsatt håll utan att ta ordentliga paddeltag. Jag kom verkligen ingenstans. Halvvägs hemåt nådde jag iaf Tove som hade liknande problem och vår teori är att det var för att våra kajaker var tyngre än vissa andras. Vi bar nämligen tälten i våra. När jag var beredd att ge upp och bara låta strömmen ta mig vart fan den ville räddar Tove min dag genom att erbjuda chips. Där satt hon minsann och mumsade i sin kajak!

En kort sträcka gick det bättre MEN där kom den igen, strömmen. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var inte bara ström, det var även vind. Det var full storm. Jag trodde vi alla skulle välta och de som hade varit sjukt långt framför oss var helt plötsligt bakom oss och inne vid land och kom inte ut igen. Vi kämpade och kämpade men det var precis som en av de där mardrömmarna där man springer och springer men aldrig kommer någonstans. Till slut hoppade jag i och drog båtfan in till bryggan. De andra lyckades ta sig i land till slut med och nu är nog alla totalt slut i både skalle och kropp. Puh!

Som sagt, en sjukt bra helg med mycket skratt och sol! Jag lämnade både mobil, klocka (upptäckte dock klocka på kameran imorse) och ipod hemma och det borde man ju försöka göra flera ggr, inget stirr! Jag önskar verkligen att vi hade gjort mer sånt här under terminen men vädret var ju inte direkt såpass vänligt de första 2,5 månaderna. Kanske hinner vi med något mer innan terminen är över? Kan även avslöja att jag upptäckte att jag har haft en inställning på kameran som heter lysrör 3 nu under tre månader. LYSRÖR 3? Som om inte bara lysrör får en att vilja springa all världens väg för att komma undan fotot, nej då kan man minsann välja både lysrör 1, lysrör 2 och lysrör 3? Inte konstigt mina bilder är så fula. Ja, jag vet att jag borde ha kollat inställningarna för tre månader sedan men av någon anledning så gjorde jag inte det...


På g!


Jag skulle precis skriva att jag älskar mina nya shorts - Det var före jag upptäckte kameltån.


Just det! Glömde skriva att Edith plumsade först av alla innan hon ens hunnit sätta sig i kajaken.


Såhär glad var jag absolut inte två timmar senare.


Plums Madde!


Såhär sätter man INTE ner tältpinnarna. Då blåser tältduken iväg ett par timmar senare ;) Eller hur, Tove?


De där två alltså. Som två små syskon, aldrig en lugn stund!


Mmmm bönor, ris och burkmat!


Djurspår så långt ögat kan nå!


Pelikaner såg vi en och annan!


Skumt (hihihahahhoho)


Soluppgången!


Jättestor snäcka som fick mig att tänka tillbaka på den snäckan som pappa och morbror hittade och gav till mig i Spanien för 20 år sedan. Jag glömde den på stranden och grät floder när de inte hittade den trots att de gick tillbaka och letade. Är det konstigt att minnas saker från när man var 6 år? Jag minns allt detta väldigt väl.


WOHO!!! Där hittade Anna inställningarna och fick tillbaka sin hårfärg.


Söta Madde precis uppvaknad i vårt tält efter "Go morron, go morron" sång och påhoppande! (Sekunder senare väcker hon de andra i campet då hon hittar skalbaggen och gallskriker.)


Såhär går det inte till när man paddlar kajak men har man otur med tidvattnet så...


Det ser lugnt ut men det var allt annat än lugnt! Haha jag skrattar åt eländet nu men ser ni bryggan där borta? Jag vet inte hur länge jag såg den och längtade efter den men aldrig nådde den haha!

Nej men om man skulle ta och hoppa in i duschen. Jag luktar allt annat än hallonbuske just nu. Har även hört rykten om Cook-out ;)



Veckans träning

Hmm vad tog det åt mig den här veckan då? Det var rätt segt i benen i fredags under spinningen och nu är mina armar och rygg verkligen helt slut efter två dagars kajakpaddling, men det var en härlig träningsvecka! Under träningen i tisdags hade jag konstant sjukt hög puls och kände mig svimfärdig efteråt vilket fick mig att börja undra om jag var på väg att bli sjuk igen. Men det har jag inte tänkt att bli och so far so good (peppar peppar).

Måndag: Spinning 45 min
Tisdag: PT-timme styrka/intervaller
Onsdag: Gå/joggintervaller 30 min + mage
Torsdag: PT-timme styrka/intervaller + löpintervaller
Fredag: Spinning 45 min
Lördag: Kajakpaddling ca 2-3 timmar
Söndag: Jogg/Korta intervaller ca 15 min på stranden + kajakpaddling i STARK motström ca 2,5 timmar


En av inomhus-basketplanerna med löparspåret ovan!

Polisbekymmer

Nu blev ni rädda va? Det är inte jag som har haft polisbekymmer, det är stackars Rob som häromdagen lånade en av amerikanskornas cykel och gav sig ut på en tur. Han blev då stoppad av en polis som trodde att han hade stulit någons cykel eftersom det var tydligt att det var en cykel modell tjej. Han fick förklara var han kom ifrån och vems cykeln var och sedan kollade polisen upp numret som cykeln är registrerad i. Herregud. Är detta inte ett tecken på att de har för många poliser här omkring så säg?

Ett ytterligare tecken på det är att polisen gömmer sig i buskage och småvägar för att fånga bilister som åker förbi en halv mile per hour för fort.

Visst, det är jättebra att de har många poliser här och detta inläget kom ju lägligt med tanke på den diskussion som pågår om svenska polisen just nu.

Azalea-festivalen

Det blev ett inte alltför långt besök på festivalen downtown. Festival var kanske att ta, jag hade nog velat kalla det för en marknad a la Jönköpings marknad med matstånd och jippon, men det var trevligt! Fick ett släng av panik när vi vandrade omkring där när jag insåg att det är drygt tre veckor kvar här bara och jag knappt ens har besökt downtown. Det är jättemysigt där nere med floden och mysiga gamla hus och sådär, helt annat än området nära campus. Det är väl det stora minuset med UNCW, att det ligger en bra bit från downtown. De har flera sköna barer där nere med, ni minns kanske att jag var på Brikhouse en gång och Cape Fear Wine & Bear? En av amerikanskorna visade oss även till Soapbox idag som såg ut att vara något liknande Brikhouse. Lite bittert är det nog ändå att jag inte har hängt på de ställena mer, jag föredrar ju såna ställen framför Fibbers kan jag lova. Men det finns ju några dagar kvar här iaf som vi kan gå ut på!


Ner mot Cape Fear River!


The Battleship som vi fortfarande inte har besökt, ett måste kvar på to-do-list!


Delar av vår suite!


Jag köpte en Gyros som inte på något sätt smakade som en grekisk gyros. Bu.


Fränt hus.


Väl hemma igen ville brittiskan prova på att köra bil på "rätt" sida av vägen ;)


Val och jag var lite smått rädda inför detta.


Men förutom ett par stenhårda och ryckiga tramp på bromsen gick det bra.

Vi snek även till oss en gratis grekisk yoghurt med smak samt en tygpåse. Non-fat grekisk yoghurt. Tycker ni att det går ihop sig? Nej, tänkte väl det. Kan även tillägga att det var 19 g socker istoppat där i. Läckert.

Vi stannade också till i den där fudgebutiken där jag fick massa gotte av min host family efter vårt första möte. Det blev ingen fudge idag men väl så en chocolate cookie dough glass med fudgesås. Fint det!

Nu ska jag packa i min tygpåse.

Hörs på söndag!

Lite shopping...

Hoppsan. Det här var ju inte meningen, jag skulle ju spara mina pengar till Florida nu det sista. Det enda jag skulle köpa idag var en gallon (ca 3,78 liter) med vatten till kajakingen men det slutade visst med en del nya kort till samlingen - Ni förstår inte vilka sjukt roliga och fina kort det finns här borta alltså! Jag har blivit helt besatt. Det slutade även med en klänning, ett linne och ett par sandaler. Det sista har jag letat efter ett tag nu så det var nödvändigt men de andra två...? Jag hängde iaf tillbaka de andra två klänningarna och bikinibh:n jag först hade tänkt att köpa med. Jag älskar Target! Jag trodde från början att det skulle vara likadant som Walmart men icke. Där hittar man massa fina kläder, väskor, skor och annat kul!


Skor: 20 dollar, Klänning: 25 dollar och linne: 15 dollar. Som hittat!

Det blev ingen solning idag, även fast det ligger runt 18 grader är det en konstig kyla i luften och det är långbyxor och tröja som gäller. Jag håller tummarna för att det ändras tills imorgon!

Nu ska vi snart neråt stan till festivalen iaf :)

Fredag morgon!

Hade planerat för sovmorgon idag men vaknade i vanlig ordning kl.7.30. Det är min perfekta tid att gå upp, synd att man inte lär få göra det resten av livet ;) Efter ett spinningpass sitter jag nu på Wag och äter frulle. Sedan blir det plugg, sola och en tur till Downtown till Azalea-festivalen! Alla Azaleor är dock överblommade eller döda redan men det hindrar ju inte festivalen att gå av stapeln!

Gymmet med spinningcyklarna närmast!

Trevlig helg på er alla!


Kajakmöte

Idag hade vi ett litet möte inför vår kajaktur till helgen. Förutom jag, Val, Edith, Rob, Tove & Madde så är det även två andra amerikaner som ska med samt ledarna som är tre stycken. Vi ger oss av kl. 08 på lördag och är tillbaka igen dagen efter runt 15.30-17. Området där vi ska kajaka i heter Hammocks Beach State Park och ligger i North Carolina men en liten bilresa härifrån. Vi ska kajaka ut till Bear Island där vi ska tillbringa natten i tvåmannatält. Vi hade förberett oss på att gräva gropar som toaletter men det verkar som att vi inte behöver göra det om det inte blir riktigt akut. Det ska finnas mindre anläggningar på ön med toaletter osv, men det är tydligen inte precis där vi ska campa. Jag som inte har en ryggsäck funderar nu på hur jag ska få med mig min grejer. Men det är la bara att släpa med min carry-on väska ;)? Njae, det får nog bli en plastpåse, det enda jag behöver förutom bikini och shorts som jag kommer åka i är väl lite varmare sovkläder och en handduk. Det löser sig. Jag kan ju säga att bikini låter sådär lockande när det idag har varit svinkallt, men det ändrar sig förhoppningsvis!


(Bild lånad från http://www.shorewoodrealestate.net/hammocks_beach.htm)
Här är Bear Island som vi ska campa på!

Jag är riktigt taggad och det ska bli sjukt kul!

6 veckor kvar exakt på minuten...

... tills jag befinner mig på svensk mark igen! Jag njuter av den sista tiden men får nog erkänna att jag längtar en hel del till denna dag.



Hem ljuva hem!

Pluggeri pluggera

Jag hade visst lite mer att göra de resterande veckorna än vad jag i slutet av mars trodde. Hur tänkte jag där? Idag har jag iaf prickat av två punkter på den listan; grupparbetet i COM och grupparbete nr 2 i HRM. I COM hade vi en muntlig presentation och jag får nog säga att det var en av mina sämre. Det kändes inte bra alls faktiskt. Läraren hatar typ presentationer där man står och läser från ett papper eller powerpoint och även om jag hade nött in det jag skulle säga gick det ju inte att undvika det helt och jag visste knappt vad jag pratade om. Hon föreslog roliga presentationer med mat och musik eller teater typ och det gav vi henne inte. Men men, nu är det gjort iaf vilket känns väldigt skönt.

HRM verkade först bli lite bättre än jag hade trott då min förra gruppmedlem dök upp 20 min för sent och vi redan hade delat in oss i andra grupper av tre eller fyra pers. Professorn nekade då henne en plats... Hoppsan. Istället hamnade jag med två av grabbarna som jag har två andra kurser ihop med också samt en annan tjej som verkade vettig. Jag fick dock den delen jag (och de andra tre) minst ville ha och min del slutade med tre sidor medans de andras delar var allt från ett par korta stycken till en tabell med sex rutors text i... Kul. Men nu är även den över och förhoppningsvis får vi 5 poäng på den med så jag bara behöver göra den tredje och kan skippa den fjärde då professorn tar bort en av arbetenas betyg och bara räknar in tre. (Vi behöver enligt henne då bara göra tre av fyra om vi är nöjda med poängen.)

Kvar på to-do-list är nu följande:

- Skriva klart dagboken i OB
- Quiz nr 4 i OB
- HRM grupparbete nr 3
- HRM-paper på 1-2 sidor
- HRM-läxa nr 3 (Nästan klar med - en fråga kvar)
- G&L paper på max 10 sidor (finns dock inget minimum haha)
- Final exam OB
- Final exam G&L
- Final exam COM

Målet är att skriva klart dagboken imorgon och gärna även HRM-papret före helgen. Nästa vecka är det quizzet och då måste jag även försöka få gjort det större papret så jag kan plugga till finalsen den sista veckan före det är dags för dem.


Klocktornet mitt på campus!


Nu kommer ni att tycka jag är konstig...

... men jag ville bara visa vad styrketräning kan göra. På de båda bilderna väger jag mer eller mindre lika mkt men jag hoppas även ni ser skillnad på dem, eller inbillar jag mig? Nej, det vet jag att jag inte gör. Det är främst överkroppen jag ser det på. Muskler väger mer än fett! (Nu har jag ju visserligen lagt på mig litegranna fett också, men ändå.)


Före styrketräningens tid.


Efter styrketräning eller ja pågående. (Toves bild)

Jag vet att många tjejer är rädda för styrketräning just för att de tror att de ska få enorma muskler och det trodde väl även jag förr. Det krävs ju dock en extremt noggrann diet och ett slaviskt liv på gymmet för att ens komma i närheten av det och hormonellt sett är det oftast inte ens möjligt. Istället får man en stark kropp som klarar av att släpa på ungar och att sitta en hel dag i en kontorsstol och man får en högre ämnesomsättning samt i mitt tycke en snyggare kropp! Min rygg har blivit så sjukt mkt bättre av den träningen jag har gjort här borta, även om jag tränat lite styrka hemma innan jag kom hit så var väl inte ryggträningen min favorit. Det har det blivit ändring på nu tack vare Mr PT! Nu har jag bara 4 timmar kvar med honom sen blir det två veckors egenträning före terminen är över. Känns faktiskt lite sorgligt :( jag skojade med honom idag och sa att vi kan köra PT-timmar via Skype till hösten. Haha, det vore något.

Påsk roadtrip!

Påsken har då alltså spenderats på ett icke-traditionellt vis utan vare sig ägg, godis (kanske inte helt sant) eller fjädrar men den var minst lika bra för det. Vi hyrde bil och jag hyrde in mig själv som förare av ännu en Dodge. Vi hann köra fem minuter innan vi åkte fel och då hade vi inte ens kommit ut ur Wilmy. Detta var bara början på ett x antal km och bensinpengars felkörning. Tips! När du ändå hyr en bil med hela försäkringspaketet, hyr då även en GPS. Vårt första stopp var Myrtle Beach, där vi stannade för en brunch och en timme på stranden.


Brunch


Timme på stranden

Vi tog oss sedan vidare neråt mot South Carolina och hann passera ett stort antal gigantiska temaminigolfparker. Det verkade vara lite av Myrtle Beach's grej. Vi passerade även en skolbuss som stannade på landsvägen/motorvägen (svårt att skilja på det där ibland här) och sträckte ut en stoppskylt ur förarsidan. Ja, vi bokstavligt talat passerade den. Helt plötsligt var vi ensamma på vägen eftersom hela entouraget bakom oss faktiskt stannade bakom stoppskylten. Tips! Om du ska göra en roadtrip i USA, ta då först reda på trafikreglerna. Jag var mkt tacksam över att det inte fanns en polisbil i närheten. När vi nådde Charleston i SC dröjde det ytterligare en timme innan vi hittade hotellet. Men vi hittade iaf det till slut och tryckte ihop de två sängarna till en megasäng som rymde fem tjejer.


De här tre nätterna har verkligen varit en upplevelse utöver det vanliga och vi har skrattat gott åt vissa som pratar i sömnen, "äter" i sömnen, låter konstigt i sömnen m.m. Jag har stått för ljuden och det vet ju alla som har sovit i samma rum som mig att det kommer man inte undan, men det var inte jag som stod för pratet den här gången, det skötte en av de andra svenskorna och mexarn så bra så själva!


Efter middagen i Charleston kväll 1 dök det upp ett åskväder helt plötsligt. Vi försökte springa igenom det och hamnade till slut på ett mexhak med grymt goda frozen margaritas som inte smakade tequila alls men desto mer sour mix. Det gör fortfarande ont i mina tänder.


Morgonen efter åkte vi till en sjukt stor ek - Angel Oak. Den ska vara ca 400 år gammal och det går verkligen inte att se på bilderna hur stort det är. Det måste upplevas och vi upplevde ordentligt med ca 300 foton haha.


Vi upptäckte att jag gjorde mig bra som spöke...


...

Därefter åkte vi vidare till en stor trädgård/plantage - Magnolia Garden. Kanske inte riktigt säsong just nu och det var endast 10 grader denna dag men det var grymt vackert. Det finns även ett stort träsk i anslutning till trädgården men den hoppade vi.


Stackars Rob som var den sjunde resenären fick tillbringa merparten av resan med att fota oss tjejer. Rob är Ediths pojkvän som är på besök från Australien under tre veckor!


Trollskog!


Kväll 2 mötte vi upp Maddes klasskompis hemifrån som är på utbyte just i Charleston. Det blev libanesiska tapas och en sangria. Helt klart något av det bästa jag ätit under denna terminen och förmodligen den bästa libanesmaten ever.


Dag 3 inleddes med ett besök i Hilton Head Island som jag knappt med ord kan beskriva hur det såg ut och tyvärr har jag inga bilder på vad jag nu ska försöka berätta. Det var som att befinna sig i en saga, träden och gräset och husen och allt såg bara inte verkligt ut. Vackert som tusan! Det kryllade av pelikaner nere vid den lilla båthamnen.


Två av de värre gottegrisarna på denna jord.


Enligt vår servitör från kvällen innan ska stranden i Hilton Head vara en av USA:s bästa. Jag ställer mig dock tveksam till detta uttalande. Men en härlig stund i solen fick vi iaf!


Vi for vidare till Savannah nere i Georgia och detta var helt klart höjdpunkten på resan. JAG ÄLSKADE SAVANNAH! Får ni chansen, åk dit! Jag kommer definitvt försöka åka tillbaka i framtiden. Även här kändes det helt overkligt och som att befinna sig i en enda stor kuliss. Bevarade gamla biografer och vackra viktorianska hus blandat med riktig kullersten och alla dessa fina ekar överallt med den spanska mossan hängande i. Det är även här de filmade delar av Forrest Gump och vi besökte självklart den lilla parken där han satt på bänken. Bänken befinner sig dock på ett museum nu.


Savannah är även känd som den mest hemsökta staden i USA och jag kan förstå varför. Kvällstid var det helt klart spöklikt att vandra omkring. Man kunde även ta olika spökturer men då vi kom dit ganska sent på lördagen och bara hade en kväll fick vi stå över det.


Middag i Savannah!


Den här synen var mycket häftigare i nattljus, men jag fick inte till någon bild i det.


Ser ni "TROLLEYN"? Vi tog en sådan och fick lite guidad historia på köpet istället för att bara vandra omkring. Här ser ni även flera ekar med mossan.


Vackert hus där någon hade blivit mördad. Hmm, av någon anledning känns det lite som att temat på den här resan var åt det mörka hållet.


Ännu ett vackert hus!

Summa av kardemumma är att det var en härlig resa där vi besökte tre olika delstater under fyra dagar och nu är man allt lite avundsjuk på de som pluggar neråt i den "riktiga" södern"! Jag har en del synpunkter på hur amerikanerna kör, men jag känner mig trygg i körningen även här borta och ser fram emot nästa roadtrip som nog blir Florida. All credd till tjejerna som agerade kartläsare utifrån printade skärmar på ipod och ipads!

Hoppas ni alla där hemma hade en bra påskhelg!

Ps. Jag inser att det lät som att jag drack drinkar hela tiden, men det handlade om en drink eller knappt det per kväll. Trots att det i detta landet är okej att dricka en hel del och köra på det skulle jag aldrig få för mig att göra så. Jag är ju en uptight svenne haha!


Är vi svenskar verkligen så mesiga?

I början av terminen ville en av aussie tjejerna låna mitt leg för att kunna dricka på krogen då hon ännu ej hade fyllt 21 år. Jag som tycker det är sjukt svårt att säga nej ibland och göra folk besvikna fick fundera ett tag innan jag "vågade" säga nej med motiveringen att det inte skulle kännas rätt och att jag inte var bekväm med det. Dels var det precis så jag kände och jag tänkte även på hur smidigt det hade varit om hon hade supit bort mitt körkort då jag hade planerat att köra bil fler ggr här borta. När jag själv desutom inte ser ut som jag gör på mitt foto där längre skulle jag tvivla på att de skulle tro att det var hon och vad hade hänt med mig som hade lånat ut mitt körkort till en minderårig om de kom på henne?

Hon hade sedan fiskat runt bland de andra svenskarna men fick samma svar där varpå hon hade blivit mer eller mindre sur och sagt saker som att hon inte förstår hur vi svenskar/européer kan vara så uptight, laglydiga och mesiga typ. Jag minns inte ordagrant, men det var något sådant. Hade det varit tvärtom hade hon minsann ställt upp och hjälpt sina vänner.

Är det så? Är vi för laglydiga i Sverige? Kan man bli det? Jag tog iaf inte åt mig ett skit och nu som terminen har löpt på har jag bara blivit mer och mer stolt över att vara just en uptight svensk.

Jag trivs bra som det!


Grattis på 27årsdagen KF!

Idag fyller Karin år! Det hurrar vi för och så hoppas jag att ni har haft och har en fantastisk sista semesterdag i Mexiko!



Oslo, 2006!

Puss & Kram

Edith ska alltid vara först...

... med det senaste modet. Damn her! Varför kom inte jag på detta först?


Mycket praktiskt med tanke på de temperaturväxlingar Wilmington har. När det blir 30 grader drar man således bara smidigt av sig benen.


De funkar lika bra som dansoutfit!

Jag saknar den här lillkillen något outhärdligt!



Bara tanken på hur mycket han har vuxit under tiden jag har varit borta och hur mycket som händer i hans utveckling får mig att vilja rusa till flygplatsen och ta första flyg hem. Men det är inte så lång tid kvar nu, om knappt sju veckor befinner jag mig i luften över Atlanten.




Han måste vara mer hästtokig än vad syrran och jag någonsin har varit!

Puss på dig Wille!

Hmm... Vad hände här?

Den forna organiserade och pedantiska Anna är borta. Hon försvann någonstans i collegevimlet!



Ps. Men hon har iaf dammsugit rummet 2 ggr på 3 månader.

Jag stör mig något helt grymt på...

... hur icke-jämställt och efter detta landet är. Det här kommer antagligen att låta som petitesser men när vi var ute och åt i New York kom de VARENDA JÄKLA GÅNG fram till Agust med notan och trots att de såg att jag stoppade ner mitt kort där i eller skrev under kvittot kom de ändå VARENDA JÄKLA GÅNG fram till honom igen med växel eller kvittot eller vad det nu var. Hallå? Som kvinna förväntas du alltså inte betala för dig.

När vi checkade in på hotellet frågade han efter det efternamn bokningen var gjord i, vilket var mitt. Nähärå det fanns minsann ingen bokning i mitt namn, kunde det möjligen stå i någon annans efternamn? Ja det kunde det, NÄMLIGEN AGUSTS! Vi skulle betala med mitt kort och jag lämnar det, när vi sedan ska checka ut tre dagar senare får vi upp räkningen på rummet i AGUSTS NAMN. Mitt kort ska debiteras men de vill att Agust ska signera. Jag frågar då hur vi gör där eftersom det är mitt kort som ska debiteras, inte Agusts. Nämen det var inga problem, de skrev bara ut en ny räkning med mitt namn på. Hallå? Japp, som kvinna har du tydligen inte förmåga att betala för dig.

Jag har hängt upp mig på detta kan man säga.

Sedan har vi det här med att en betydande del av mödrar i det här landet inte arbetar. De förväntas vara hemma och ta hand om barnen på heltid. När jag har snokat runt på facebook har jag sett så sjukt många tjejer som skriver "Job-Stay at home mom". Jag är mkt väl medveten om att det är deras sjuka försäkringssystem som orsakar detta, och jag tycker det är så sorgligt. Att placera barnen på dagis kostar så mkt pengar att den större delen av den lön kvinnan skulle dra in till hushållet skulle gå till det och familjen anser då att det inte är värt det.

När jag säger att de är efter syftar jag till att mååånga fortfarande lever i den världen där man bor hemma tills man hittat sin blivande maka eller make och man skaffar absolut INTE barn innan man har gift sig. Och ja, att gifta sig är en självklarhet - man SKA gifta sig (och självklart står föräldrarna för hela kalaset). Jag förstår att detta kan ha med tro att göra och att det finns människor hemma som är av samma åsikter eller tro också men det känns som att de här borta dömer en om man inte lever så och den uppfattningen har jag aldrig fått hemma. För några veckor sedan kändes det som jag blev påhoppad från alla håll och kanter och jag ville bara skrika åt dem att det faktiskt finns en värld utanför USA och att det de gör eller tror på nödvändigtvis inte är det enda rätta.

Detta gäller förresten inte bara USA, ibland känns det som att jag och brittiskan jag bor med kommer från en annan värld! Det är liksom vi två mot alla de andra när det kommer till frågor som sådana.

Ni kan ju bara tänka er vad de tycker om mig; en 27-åring som fortfarande pluggar (Herregud, jag borde vara gift för längesen), har vart tillsammans med sin pojkvän i 3 år utan att ens vara förlovad eller ha bröllop i tankarna, bor ihop med honom, antagligen kommer skaffa barn innan giftemål och hur kunde jag ens med att åka ifrån honom under nästan fem månader? Haha!

Men tydligen är jag rik iaf, och det är ju viktigt att vara i det här landet.


(Bild lånad av http://frokennea.blogg.se)

Tröga..?

Om man beställer en stor taxi med plats för sju personer, varför ringer de då tjugo minuter före de ska hämta upp oss och säger att det bara är en liten vanlig bil på väg? Att man dessutom kan med att säga att man inte hittar till campus och behöver direktioner är ju helt sjukt. Jag trodde det ingick i deras jobb. Nu blir vi tvungna att ta två bilar och betala 150 spänn extra. Idioter.

Vi ska alltså hämta upp bilen på flygplatsen och behöver ta oss dit, det är vad det handlar om.

Hörs på söndag kväll!


Dagens + veckans träning

Imorse gav vi oss då ut på en omgång (eller snarare 8) av den gamla klassikerna "Idioten". Jag hade läst att man gärna skulle dela upp den i 30 m, 60 m och 100 m men när jag hade mätt ut 60 m kände vi att det fick räcka. Jag vet inte hur exakta mina meter var, det kanske var 100 m ;)? När Tove mätte blev det kortare iaf. Hmm, kan det ha att göra med en viss skillnad i benlängd kanske?

Som de seriösa bloggerskor vi båda två är tog vi vårt ansvar och fotade större delen av vår workout.


Tove var peppad!


Jag inviger min nya gympapåse!


Tove värmer upp!


Åh herregud, min springstil. Var det den som fick mig att bli målvakt?


Uppspelt över vad som komma skall!


Om hon var nöjd före var det inget mot efteråt, haha!


Sen blev vi uppätna av något flygfä.

Sjukt jobbigt men rolig variation på träningen som vi absolut ska göra igen. Detta sa dock Valerie också efter vår workout och sen dess har jag inte sett skymten av henne haha. Men jag känner på mig att Tove är mer pepp på att göra detta igen! Eller hur Tove?

Eftersom vi åker på vår lilla påskresa imorgon kommer det inte bli mer träning den här veckan än promenader så här kommer veckans summering:

Måndag: Spinning 45 min
Tisdag: PT-timme styrka/intervaller
Onsdag: Idioten ca 20-25 min
Torsdag-Söndag: Semester!

Glad Påsk på er alla och hoppas att ni får en bra långhelg! Jag tar en bloggpaus även denna gång men har ett par tidsinställda inlägg som kommer att dyka upp.

That's it!

Nu får det vara nog. Vem har placerat ett ödlebo utanför mitt fönster?! Nu åker AC:n på ist.


Den här gången var den faktiskt inuti mitt rum. Dock måste detta vara ett av barnen då den jag sett förut var betydligt större.

Mårten Gås?

Imorse fick Tove och jag ett idiotryck och körde skiten ur oss genom "Idioten". Vi hade sällskap!


- Ser du blicken? Nu går den snart till attack! (Tove har inga höga tankar om den)



HRM-stirr och stekt rygg

Idag var solen framme igen vilket självklart fick vampyren ut på luftning. En timme. En timme max, jag lovar och övre delen av ryggen ser inte kul ut. Jag undrar när man ska lära sig att smörja in HELA kroppen och inte bara vissa utvalda delar? Hellre ryggen än ansiktet iaf, men helst inget. Jag stirrade med HRM samtidigt men fick inte någon direkt läsro ute på gräsplanen så jag gick hem för att fortsätta. Tror ni inte jag somnade då eller?! Jag som t.o.m. fick sovmorgon imorse och inte hade PT-timme förrän 8.30. Iaf så har jag nu gjort quizzet tre ggr och scorade nästan 84 % denna gången också. En liten fråga kvar på den läxan sen är den biten över och jag kan lägga fokus på annat.

Igår fick vi även tillbaka grupparbetet och den andra läxan i HRM och jag/vi fick 5/5 på båda. Tydligen missade hon den rena kopieringen... Det var någon fråga i läxan som hon ville att jag skulle ha utvecklat den här gången med, men trots det ger hon full pott? Jag har sagt det förr och jag säger det igen; professorerna verkar ha en lite annorlunda syn på det här med undervisning här borta...

Lite stolt över mig själv får jag nog säga att jag är som valde bort solen till förmån för plugg som jag hade kunnat skjuta fram tre veckor eftersom deadline inte är förrän då!

Jag fick också tillbaka quiz nr 3 i OB där jag fick 5/6 poäng. Nu är det ett quiz till där bara sen en final exam. Professorn där flyttade även finalen till 30 april ist för 4 maj vilket nu innebär att jag är helt färdig med skolan den 2 maj istället. Då har jag fyra dagar kvar i Wilmy innan jag den 7e far vidare till Orlando och möter upp brorsan, Mikaela och Petra! Sen ansluter även Jocke en vecka senare :)

Två paket kom lastat...

... med träningskläder. Fasen också, jag skulle ju inte köpa mer träningskläder... Men eftersom jag köpte ett presentkort på Nike när vi var i New York så fanns det ju inte så mkt att göra. Låta presentkortet brinna inne eller handla upp det! Varför jag ens köpte ett presentkort är ju egentligen den stora frågan. Det finns fler än jag som undrar just det...


Edith t.ex. som ifrågasätter om jag ens hinner använda allt. Här provar hon ut en del av det och demonstrerar hur jag ser ut när jag är ute och springer. (Som visserligen inte har hänt en gång här borta.)

Utöver plaggen ovan fyndade jag även ett linne och ännu ett par shorts. Ja, ni hörde rätt - jag handlade åtminstone på rea ;)


Action i huset!!

Haha i mitt förra inlägg var jag precis på väg att skriva... "men nu hör jag typ tretton polis- och brandbilar ute på campus." Men jag tog bort det då jag insåg att man brukar höra det titt som tätt här utan att något verkar hända.

Men då kommer Valerie och Edith inrusande efter ett besök på Wag och gapar om att grabbarna på första våningen hade stoppat in papper i sin micro (fråga mig inte varför) så det hade utvecklats rök och brandlarmet gick. Utanför stod tre polisbilar och en brandbil och när vi försökte smygfota eländet blev vi tillsagda om att gå ut. Men vi löd inte och inte verkade de hämta oss heller. Brandlarmet gick ju heller inte hos oss vilket jag iofs ifrågasätter, då om det nu faktiskt skulle brinna lätt skulle kunna sprida sig en våning upp eller..?




Lite action såhär på måndagskvällen skadar väl ingen?

Ny skolskjutning och paranoia

Jaha då var det dags igen. Ännu en skolskjutning i USA, detta är om jag inte minns fel den andra under mina knappt tre månader här borta och en av ett flertal genom åren. Man slutar aldrig att förvånas och chockas över vad för stackars typer det finns på den här jorden. Det här har jag självklart alltid haft med mig i bakhuvudet, även när jag sökte hit, men ska man avstå från att göra saker p.g.a. rädsla över att något hemskt ska hända kan man ju till slut inte göra någonting. Det skulle ju faktiskt även kunna hända på hemmaplan även om det känns mindre troligt.

Iaf, när vi satt på COM-lektionen förut hörde vi helt plötsligt ett högt, halvläskigt och märkligt ljud. Det blev knäpptyst i salen och alla tittade mot dörren precis som att vi väntade på att någon skulle storma in med ett vapen. Efter en halv minut vågade sig läraren fram till dörren och tittade ut. Hon såg ingen men hörde att någon gick neråt i korridoren sa hon. Eh jaha. Med tanke på vad som hade hänt tidigare under dagen hade iaf jag bara en tanke i huvudet och mitt hjärta tog några extra skutt där.

Men det var nog bara ett släng av paranoia, för vi såg ingen gun man. Phu!


(Bild lånad från http://petterssons.bloggsida.se)

Det stundande påsklovet!

Kommande helg har vi påsklov! Fast jag är ju alltid "ledig" de dagarna iofs, men det känns alltid bra att säga att man har lov ;) Torsdag-Söndag åker vi då ett härligt gäng på sju personer till Charleston i South Carolina och Savannah i Georgia. Tre svennar, två aussies, en tysk och en mexare blir vi. Vi ska hyra bil och jag är den som ska köra den här gången också - hurra! Jag har i nuläget inte så mkt mer info om resan då Edith är den som har styrt med boende och bilhyrningen. Men enligt de flesta vi har pratat med är båda städerna riktiga pärlor med vackra hus och betydligt mer känsla av södern. Vi ska även köra lite lugnare på vägen ner och se lite av kusten och kanske stanna till någonstans.


Charleston, SC (Bild lånad från Wikipedia)


Savannah, GA (Bild lånad från wikipedia)


Med tanke på detta då fyra dagar försvinner samt helgen efter då vi ska på kajak-campingtur har jag nu under helgen försökt få undan lite skolarbete i extremt god tid. Så god tid som tre veckor. Idag har jag lyckats bli klar med nästan hela HRM-läxan, sen är det bara quizzet kvar med där. Innan vi åker på torsdag morgon hoppas jag även på att grupparbetet i COM ska ha kommit en god väg, men vi har egentligen inte ens börjat. Jag fattar inte varför vi måste ha tio källor där när vi inte ens ska lämna in något arbete... Mkt märkligt och tidskrävande. Det skjuter vi på lite till... Sen har jag ett litet paper att skriva i HRM, ett större paper i G&L, den där dagboken i OB att avsluta, ett quiz i OB och ytterligare tre grupparbeten i HRM kvar innan jag kan börja plugga för mina tre final exams som är den 2 och 4 maj. Sen är det över. Hur snabbt gick den här terminen egentligen?


Veckans träning!

Måndag: Spinning 45 min
Tisdag: PT-timme styrka/intervaller + löpintervaller
Onsdag: Spinning 45 min
Torsdag: PT-timme styrka/intervaller + löpintervaller
Fredag: Vila
Lördag: Styrka 45 min + 75 min Yoga
Söndag: Vila

Jag hade tänkt gå till gymmet idag med, sitter här och är fortfarande sugen, men inser att jag har annat att göra och att en vilodag kan vara helt på sin plats. Jag är verkligen glad över att jag har såpass hög träningslust som jag har med tanke på vad jag äter. Vågar inte tänka på hur jag hade sett ut om jag hade skippat träningen helt den här terminen. Vilket jag iofs inte ser varför jag skulle ha gjort då jag inte haft några större uppehåll än vid semester och sjukdom de senaste åren. Hoppas det fortsätter såhär när jag kommer hem med, men jag misstänker att tiden inte kommer att räcka till.



Självklart...

... var det ett 1:a aprilskämt. Vad tror ni om mig ;)? Jag håller mig borta från det där så mkt som möjligt men får väl erkänna att jag köpt ett par extra öl vid något tillfälle. Hallå! De fyller ju ändå 21 om nån månad och i övriga länder runt om i världen kan de ju lagligt köpa alkohol.

Dessutom tror jag att om jag hade åkt fast hade det nog inte bara vart böter som gällde. Vem vet, det kanske hade varit raka vägen hem och aldrig mer kunna komma in i landet. Jag hade heller inte blivit förvånad över om man fått fängelse.

I det här landet blir man nämligen inte förvånad över något!




75 min yoga, Walmart & slöande

Hujedamej vilken seg dag. Trots att jag inte ens var bakis i förrgår sov jag lika kasst natten till idag som att jag hade varit. Min roomie stökade dessutom rätt bra då hon skulle iväg på semester kl. 05.30 imorse och inte är så bra på att planera. Snäppet värre än mig faktiskt. Hon var ute hela natten mer eller mindre och packade runt 03-04 inatt...? En gång när jag vaknade upp låg hon på alla fyra nedanför min säng och man kan säga att jag blev aningens skraj där. Jag fick dock en förklaring på en lapp imorse - Hon behövde internetsladden, som var insnurrad under min säng men vågade inte stöka mer så hon snodde min ist. Jahapp.

Vi har gått och väntat på åskväder flera dagar nu, men det bryter ju aldrig ut. Sjukt kvavt har det varit idag. Efter att ha haft besök av en liten ödla nu två ggr på två dagar vet jag inte om jag vågar ha öppet fönstret längre heller och den där air conditionen är inte att leka med, den är inställd på svinkallt och det går inte att ändra!

Jag släpade mig iaf imorse till gymmet för 45 min gym och 75 min yoga för löpare. Hmm, nu är kanske jag ingen löpare men det spelar nog mindre roll - Jag tror nog alla kan behöva den typen av stretch. Jag som skulle gå på yoga en gång i veckan här borta har ju bara vart där typ en gång så man kan säga som så att det var inte helt smidigt. Men jag vann iaf en gympapåse och ett par solbrillor haha...


Är det coolt att använda gympapåse när man är över 10 år?

Sedan åkte jag och en av amerikanskorna till Walmart för lite småsaker och därefter skulle jag ha gjort klart HRM-läxa nr 3 tänkte jag men av någon konstig anledning är den fortfarande inte klar. Inte på långa vägar faktiskt. Jag fastnade ist framför tvn med de andra tjejerna och Sex & The City samt Bridesmaids. Nu är brittiskan på väg ut men vi andra oldies stannar inne ikväll. Det räcker väl med en utgång per vecka va?



Smidiga Anna i farten...

Tips 1. Köp inte ut till minderåriga i USA.
Tips 2. Om du mot förmodan ändå gör det, se då till att det inte hänger poliser utanför butiken.

Där försvann de Florida-pengarna...

OBS! Detta var ett aprilskämt!

RSS 2.0