Gårdagens quiz

Igår hade jag mitt första quiz d.v.s. ett mindre "prov" eller tenta i OB-kursen. Många kurser har s.k. pop quizzes vilket innebär att man i förväg inte får veta när dessa äger rum, de kan med andra ord dyka upp under vilken lektion som helst. Jag har dock turen att läsa kurser där quizzen är planerade. Detta var det första av fyra st i OB-kursen och jag pluggade som ett as inför det. Jag satte inte alla 11 poängen, det är jag säker på men kanske 8-9? Quizzet bestod av multiple-choice questions där själva frågan består av ett påstående där det saknades ett ord eller fras typ. Man skulle då välja rätt alternativ men jag tyckte det var svårt att veta om man fick välja fler än ett alternativ. Antagligen var det tanken så att det skulle bli svårare. Jag valde iaf fler än ett alternativ på flera frågor, får se om jag fattade helt fel eller inte. Detta sätt att skriva en tenta på skiljer ju sig ganska markant från det vi är vana vid och det gäller verkligen att minnas specifika ord från det man har läst...



I Sverige är det frivilligt att gå på föreläsningarna och betyget grundar sig på en tenta alternativt en eller flera arbeten. Här borta är det helt annorlunda och går man inte på lektionerna riskerar man att få sitt betyg sänkt. I exemplet ovan är professorn inte särskilt hård med just närvaron, men i mina andra kurser har man t.ex. två frånvarotillfällen på sig under en termin, är man borta mer än det sänks betyget med ett steg per frånvaro. I G&L-kursen är han t.o.m. så sträng att man inte får vara borta alls. Eller ja, är man typ magsjuk får man kontakta honom och då är det ok men han "ger" inte bort frånvarotillfällen som de andra av mina professorer gör.

I exemplet ovan ser vi också att mitt betyg kommer grunda sig på online quizzes, läxor, något som heter HR Skill builders (övningar), en liten rapport som ska lämnas in och deltagande, bidrag och närvaro i klassen. Detta är helt klart min mysigaste kurs haha... Inga exams (större tentor) och större delen av betyget grundar sig i de quizzes som vi ska göra hemma på nätet och vilka vi har tre försök på oss per quiz och där det bästa slutliga resultatet räknas.

I OB-kursen däremot är en mycket större procentandel deltagande under lektionerna. Jag tror det är så mkt som 20-25 %. Jag jobbar på det...

Nähä, dags att ta tag i läxan i HRM-kursen!

Fitness assessment test & Muntlig pres på eng

Imorse gjorde jag då det där fitnesstestet med min blivande PT. Jag kan ju säga att det var allt annat än kul när han klämde på fettet på underarmen och magen. Lika kul var det att jag inte mer än hann dit förrän jag fick springa hem för att hämta ett par shorts som jag blivit ombedd att ta med men tydligen ignorerade och kom sedan tillbaka halft döende i hostattack. Lite mer kul var det att skriva under papper på att jag inte kommer att stämma honom för att han klämde på fettet och tog dessa tester. Och varför vill de veta hur många armhävningar jag klarar? Jag tycker det borde finnas bättre sätt att testa styrkan på än armhävningar och sit-ups. Jag tränar inget av det och får nog säga att jag känner mig hyfsat stark ändå.

För den som vill veta klarade jag en armhävning. Eller egentligen klarade jag inte ens en, men han skrev det ändå. Inte ens EN och nu sitter jag här med svinont i bröstmuskeln typ och undrar hur det gick till? Och innan ni hånar mig kan jag också tillägga att jag var tvungen att gå ända ner i marken och snudda en grej han lade där innan jag skulle vända. Så långt ner har jag sällan sett någon gå på Atlantis. Sit-upsen gick något bättre iaf och där låg jag åtminstone på medel.

Sen gjorde jag några andra konstiga test som testade min styrka i handen typ och flexibilitet i höften. Väl över medel samt över medel hamnade jag på dessa båda så jag tycker vi fokuserar på dem och glömmer de andra resultaten haha!

Det var ju även intressant att se sin vikt i pounds... Jag glömmer bort att det inte är precis dubbelt så mkt som kg, så först fick jag en chock och undrade hur mkt jag hade lyckats gå upp på tre veckor här. Men ett pound är ungefär 0,45 kg så riktigt så mkt jag först trodde det var var det inte. Puh! Längden är 5 foot 10 i deras knasiga räknesystem.

Resultat av fettklämmet blev iaf medel och jag har kommit fram till att det procenttalet jag fick inte stämmer överens med det test syrran gjorde för ett tag sedan (som jag har spenderat halva dagen med att fundera på). Antingen skulle jag isf vara sjukt mkt magrare än henne eller lite fetare, vilket verkar stämma dåligt med värdet medel. Hmm, hoppas dock inte det medeltalet är framräknat genom fettkläm på den genomsnittlige amerikanen... För då är nog inte medel det medel vi svennar tänker på haha!

Jaha iaf så ska vi nu då träna tis och tors kl. 6.45-7.45. Stackars honom. Stackars mig också när jag tänker igenom detta en extra gång, eftersom jag i stort sett aldrig verkar somna före 02 numera. Jag fattar inte hur jag ska vända detta?? Jag är verkligen svintrött konstant och går och lägger mig i bra tid, men det går ju inte! Jag börjar mer och mer tro på detta med feng shui. Kanske ska jag prova att lägga mig på andra hållet i sängen inatt. Möjligheterna till att flytta på sängen är ju däremot inte särskilt stor. Idag satt jag t. om. och somnade på en lektion. Hur pinsamt som helst och professorn måste ha sett det. Vaknade till när jag hoppade till sådär man brukar göra när man är på väg att somna. Nä fy!! Hoppas inte jag kommer ligga och hosta mig sönder och samman inatt igen...

Världens längsta inlägg som jag hade tänkt dela upp i två men nu blev det inte så ändå.

Jag avslutar det hela med att säga att jag har klarat av min första muntliga presentation på engelska idag!! Ja, det var ganska nervöst. Ja, jag stakade mig på minst ett ord (initiative) som jag fortf inte kan uttala. Ja, presentationen kändes mycket längre än fem min. Men jag är stolt och tycker defintivt att Madde och jag fixade det galant. Många av de amerikanska studenterna höll sina presentationer i typ en minut (det var sagt fem min) och hade inte alls gjort en lika seriös jämförelse som vi hade ;) Fast de lär ju tycka att vi var alldeles för seriösa och hade för långa presentationer... Haha.



Leutze Hall där jag har COM-kursen och alltså kvällens presentation.

Grattis på 27årsdagen söta Sara!



Hoppas du får en toppen dag och att vi ses i sommar! Minns du detta?! My gosh, Halmstad 2006 var inte igår precis... Men det var tider det!! Puss på dig

Ben & Jerrys Kanelbulle!

Söndagen har till mesta dels spenderats i bibblan tillsammans med den svenska ligan. Vi tänkte att vi skulle få mer plugg gjort där och för min del funkade kanske det en stund men vi valde dock ej den tysta delen så efter nån timme gav jag upp och knallade hemåt igen.



Ambitiösa svenskar!

Vädret är helt lurigt nu med klarblå himmel och solsken, varför man går ut i mindre kläder än man borde. Särskilt eftersom det för nån dag sedan var riktigt varmt. Dock har temperaturen nog legat under åtminstone 10 grader idag, antagligen lägre. Hur botar man då kylan? Jo, man köper ett paket glass, Ben & Jerrys såklart!! Fan, nu fryser jag ännu mer. Det var heller inte samma grej att sitta och svulla ett paket utan att dela det med Agust. Måste dock säga att det fanns ett gäng spännande smaker här som jag aldrig har sett hemma. Idag valde jag med smak av kanelbulle och den var riktigt fin kan jag lova.



Mitt möte med PT:n blev framflyttat till imorgon fm ist, vilket var tur med tanke på hur jag mådde i fredags. Jag ser fortf inte fram emot det där testet, men det är väl bara att göra det haha...


Här bor jag!

Idag har jag bott här i tre veckor så då kanske det är på tiden att ni får se hur det ser ut här i suiten!



Vår sovrumsdörr. Jag vet faktiskt inte varför min roomie har tre lappar, men det har alla de tjejerna som har bott här länge när jag tänker efter. Kanske får man en ny efter varje termin?



"Mitt rum", min del är den vänstra halvan. Lägg märke till den gosiga heltäckningsmattan.



Jag ljög förut, hela den vänstra halvan är inte min. Garderoberna delar vi på. Men byrån där nere är min. Notera att dörren inte är stängd ;)



Mitt fina örngott jag fick av tjejerna innan jag åkte! Agust använda t-shirt pryder även min sänggavel, men den luktar knappt Agust längre :(



Vår entré till suiten/vardagsrummet.



Andra delen av vardagsrummet med kökspentryt.



En av våra två "korridorer". Jag bor i rummet direkt till höger, badrummet är längst ned till vänster.



Ena halvan av badrummet, vi har två likadan såna här rum som sitter ihop med en liten öppning emellan.



Nu börjar jag känna att det blev för lång husesyn.



Men vi kör en toabild med. That's it! Toaletten är placerad skitlågt av någon anledning som jag inte vet varför.

En gång per vecka kommer housekeeping och städar vårt badrum men i övrigt får vi sköta städningen själva. Detta är ju ytterligare en sak som skrämde mig före jag kom hit. Ja, inte att man är tvungen att städa själv men snarare tanken på att bo ihop med många andra som kanske inte har samma syn på städning som mig själv. Men jag använder köket väldigt sparsamt och skiter därför fullständigt i hur det ser ut där. Vill de andra inte diska efter sig, så fine gör inte det då. Mitt rum har jag inte städat alls heller, tydligen vande man sig ganska snabbt vid detta levernet. Min roomie har iaf en liten handdammsugare som jag har tänkt att låna. Någon gång. Heltäckningsmattan gör på något sätt att det inte upplevs som smutsigt... Hmm. Jag ska ta en bild på exteriören också senare idag så får ni se hur byggnaden ser ut!


En sak som är precis som hemma...

... är att jag sitter och stirrar på skoluppgiften varvat med att hänga på facebook och innerst inne tror att den ska skriva sig själv. Jag har slösat hela dagen på det, eller ja nu såhär på kvällskvisten har jag mer eller mindre lyckats få ihop den. Måste bara renskriva och få till det lite bättre så jag inte står och stakar mig helt på måndag när jag ska framföra presentationen.

Inför quizet på måndag däremot har jag inte läst något till alls idag. Det får bli morgondagens projekt. Eftersom det är multiple-choice quiz hoppas jag ändå att man inte ska behöva läsa överdrivet mkt, svaren måste ju gå att lista ut logiskt sett om man bara har hängt med på lektionerna. Eller kanske inte, återstår att se.

Idag kan jag även meddela att jag antagligen har ätit skit för minst fem personer totalt. På helgerna har de helt sinnessjuka goda bakverk inne i Wags och då Hawks som är stället med lite nyttigare och bättre mat inte är öppet äter vi alltid där och mitt i en tugga kom jag på mig själv med att tänka att va fasen, det gör väl inget om jag lever på kakor i några månader? Jag är ju bara här och får uppleva detta en gång. Jag kom dock rätt snabbt tillbaka till mina sinnens fulla bruk och mindes hur jag mår när födan består av enbart just kakor. Nu har jag iaf hunnit testa typ alla kakor som de serverar så nu vet jag hur de smakar och att de flesta är alldeles för söta och smakar bara socker - t.o.m. för en sockerjunkie som mig.

Nu har vi dessutom varit på Cook-out IGEN och stoppat i oss chicken wraps, pommes med ranchsås och... milkshakes såklart. Åh nej.



Normal portion på Buffalo Wild Wings! Stället vi åt på en av de första dagarna där jag tog med mig hälften hem i en låda.


Bröllop i sommar

Jag är ju inte den mest typiska skotjejen men jag hittade precis den snyggaste skon ever. Eftersom vi ska på bröllop i sommar kanske man kan rättfärdiga ett sånt här köp? 2000 spänn för ett par skor svider kanske liiite. Eller hur var det nu, får man inte ha på sig svart alls? Skor går väl bra?



Bild lånad från http://www.brandos.se

Vår bästa vän just nu!



NyQuil - Supermedicinen mot förkylning och influensa... Eh, fast hur var det nu - gick det att bota ett virus? Jag inbillade mig iaf att jag blev bättre sist av denna och alla andra lovordar den. Dock blir man lite groggy av den så att gå och lägga sig direkt efter intag är att föredra.

Skål och God Natt!

Båttur på Cape Fear

I em har vi i det internationella gänget vart iväg på en liten båttur längs med floden nere i downtown - Cape Fear. Vi fick en guidad tur och fick veta lite om Wilmingtons historia och se platser där One tree hill är inspelat. Jag har nog inte sett ett enda avsnitt av den serien så just det var kanske inte så intressant för min del. Men tydligen finns det alligatorer även här uppe, ja vi är ju trots allt i södern här med. Vattnet är dock för kallt för dem ännu och jag fattade inte var de håller hus den här årstiden? Längre neråt södern?

Vi blev också serverade en liten södermåltid bestående av friterad kyckling, köttbullar i tomatsås, "potatissallad" (tänk kallt potatismos med några bitar i), crackers, vindruvor, ostkubar och lite olika småkakor.

Mitt humör var dock inte strålande och har inte varit på hela dagen. Jag är så sjukt trött på att vara sjuk nu och hade hellre gått ut ikväll ist för att sitta här hemma, hostandes och snorandes. Vi har sjukstuga här i suiten, de flesta är hängiga och det känns lite som dagis - en blir sjuk och alla blir sjuka. Så fort man blir frisk blir man smittad av nästa osv. Kul.



Kajen där vi påbörjade turen.



Aussie-Edith, Aussie-Laura, Mexar-Valerie & Jag. Alla utom Laura bor i vår suite.



New England style.



Solnedgången!

Nehepp nu ska jag lägga in en sista pluggstöt såhär på fredgagskvällen och sen är det sängen som gäller!


Sidospår från vad bloggen egentligen ska handla om...

Men... Visst syns det mer nuförtiden att vi är systrar?



Min snygga lillasyster!



Nyårsbild på mig.


Men vad är detta?

Allvarligt talat, är det ens möjligt att åka på en ny förkylning när den andra precis har lagt sig? Vad händer? Har även haft den sämsta natten ever. Gick och lade mig runt 23.30 något men var tydligen inte ens trött. En timme senare kommer min roomie hem och ska självklart duscha som amerikanerna gärna gör minst två ggr om dagen och att tvätta håret en gång om dagen är också mkt viktigt. Ojoj, vad äcklig jag måste vara i deras ögon som tvättar mitt hår endast två ggr/vecka. Iaf, om jag går upp eller lägger mig senare än min roomie är jag otroligt försiktig och försöker respektera att hon ligger och sover. Tyvärr har det visat sig att det inte är ömsesidigt och hon låter dörren stå vidöppen så hela rummet lyses upp och man hör alla de andra i suiten om hon har annat för sig. När duschen var över kom hon in i rummet och hämtade sina böcker eller något och gick ut i vardagsrummet, UTAN ATT STÄNGA DÖRREN BAKOM SIG. Vad fan?! Varför? Likadant imorse när hon steg upp före mig, och har hänt några ggr nu - Hon lämnar suiten med vår sovrumsdörr vidöppen. Hur svårt kan det vara att stänga den?

Igår hade vi även ett fönster öppet eftersom det var riktigt varmt hela dagen och tydligen började det blåsa inatt så till slut när jag inte hade lyckats somna och kl. var ca 02.30 gick jag och stängde det för att det gjorde att det slog i vår dörr.

Först var det svinvarmt i rummet och efter några timmar vaknade jag och höll på att frysa ihjäl. Vad vill vädret?

Beklagar mitt neggoinlägg men jag var bara tvungen.



Bjuder på en bild med lite bättre energi i åtminstone! Chansellor's Walk - Den långa vägen som kantas av de flesta institutionerna. Jag har mina lektioner i två olika byggnader här.



Grattis på 27års-dagen Ninchen!



Hoppas du får en underbar födelsedag schnyggo!

Nyckeln funnen, yeaj!



Vår RA kom precis in med min nyckel som hon hade hittat utanför nånstans haha... Där sparade vi in de 35 kr och kan köpa två milkshakes ist ;)

Middagsdejt med svensk golftjej

Nu är jag precis hemkommen efter en middagsdejt med de svenska tjejerna. Vi blev nämligen kontaktade av en svensk tjej som har bott här i snart fyra år och spelar golf för skolans lag. Jättego tjej verkligen och vi hade det hur trevligt som helst! Efteråt promenerade jag, Tove & Madde bort till Cook-out och köpte oss varsin milkshake igen. Oh no. Denna gången valde jag en Oreo shake och lyckades inte få i mig mer än hälften igen... De är verkligen mäktiga alltså! Sedan tog vi en prommerunda runt campus typ och försökte förbränna shaksen. Nja.

Hela dagen har mer eller mindre passerat utan att jag har gjort något vettigt. Har ju min första quiz på måndag som tidigare nämnt och imorrn får jag nog sätta fart om jag ska fixa den. Har även en läxa i COM-kursen till måndag där jag ska jämföra en nyhet mellan två olika tidningar, ex. en svensk och en amerikansk. Jag ska inte lämna in något, utan bara hålla en muntlig presentation på 5 min. Har nog redan hittat en nyhet jag kan ta så den läxan borde nog inte vara så svår.

Har även tydligen lyckats slarva bort min nyckel. Fattar ingenting alltså. Jag tvättade idag för första gången (eftersom det nu knappt fanns ett enda rent plagg förutom träningskläderna som inte har blivit använda än) och tappade den inne i tvättstugan men fick tillbaka den av en som var där inne. Sen var jag bara ute en snabbis och hämtade hem lite mat till gänget och mig själv och nånstans där måste den ha försvunnit. Orka. Tydligen ska en ny nyckel inte kosta mer än typ 35 kr, men ändå. Typiskt mig!

Imorgon ska jag även träffa min PT och göra ett bedömningstest typ för att se hurdan min form är. Fy fan, jag har knappt tränat på över en månad nu om inte mer så det känns sådär lockande just nu, men det är tydligen ett måste innan vi kan börja den riktiga träningen. Sedan kommer vi nog att köra på tis och tors kl. 06,45-07,45. Hjälp, vad har jag gett mig in i? Det kan vara för tidigt öven för mig, återstår att se.

Vädret är fortf helt underbart, hoppas att det håller i sig!



Vårt första Cook-out besök!



Mmmm milkshake, eller var det glass?


Australia Day

Uuuh klockan är halv två och jag steg upp för en timme sedan. Jag börjar sakta men säkert anpassa mig till collegelivets sömntider. Motvilligt dock, kan jag lova. Jag är en morgonmänniska som vanligen går upp 07-08 även på lediga dagar och behöver lägga mig runt 22 för att få de ca 9 timmars sömn som jag har insett att jag behöver. Jag presterar helt enkelt bäst på förmiddagarna och får sällan något vettigt gjort kvällstid.

I min suite går ingen och lägger sig före 00. Ingen går helst heller upp före 12 om de inte tvingas ut på lektioner. Jag har inte kommit i säng enda dag före 23 och är konstant trött numera. Sömnen är såklart den största orsakande faktorn men även brist på träning och vettig mat gör sitt. Jag vet inte vad jag håller på med, men det känns nästan lite som när jag precis började plugga igen. PANIK. Jag gjorde inget annat än att läsa, läsa och läsa den första terminen och drog in på allt annat som träning och socialisering. Ungefär så är det nu igen, två år senare. Skärpning!

Nu får jag nog erkänna att anledningen till att jag sov så länge idag kanske inte enbart berodde på ovanstående anledningar, utan snarare p.g.a. att vi igår var på en aussie bar och firade deras Australia Day! Vi spelade beer pong, vilket gick käpprätt åt helvete första gången men andra gången vann jag och mexan stort hurray! Folk spelade även biljard, men mest var det bara som en vanlig fest! Det jag får sota mest över idag är att jag hånade en av amerikanerna för en shot som smakade vatten och då kom han självklart tillbaka med något mkt värre - en whiskeyshot, som jag tvingade i mig och försökte se ut som en hård viking. My bad... Mycket trevlig kväll iaf och jag är väldigt tacksam över att jag inte har några lektioner idag till skillnad från de flesta andra haha... Jag ska snart väcka vår aussie som gav upp sin lektion efter en stund och knallade tillbaka hit för att sova igen.



Val & Jag spelar beer pong. Jag är lite frustrerad över min långsamma kamera varav minen!



Läckert restroom. Världens trångaste med och enbart en toa som fungerade. Smidigt värre!

Ps. Kjolen var inte så kort, den åkte upp ;) Man skulle helst ha på sig Aussie flaggans färger eller guld och teal/grönt så det enda jag hade i de färgerna var visst den här kjolen.

Sladden är kommen!

Idag kom kamerasladden äntligen med posten så nu blir det lite bilder framöver!

Jag måste bara berätta om professorn vi har i G&L kursen haha... Flummigare man får man nog leta efter alltså. Jag får vissa associationer till en viss annan svensk professor men kanske lite mindre förvirring dock. Vi hinner knappt gå igenom någonting alls på lektionerna för han berättar massa roliga historier som många ggr inte alls har med ämnet att göra. Idag drog han t.ex. en historia om att pennor är viktigt för honom och att han minsann inte köper den billigaste skiten. Det hade med en historia om någon penna 40 år tillbaka i tiden att göra tydligen och den här historien var tydligen så viktig för honom att han inte riktigt kunde släppa det utan även var tvungen att fråga oss om vi hade några frågor på det vilket självklart en person hade. Skönt för Herr Professor som då kunde fortsätta på historien ytterligare... Detta kanske bara är mina stereotyper, men i mina ögon är han ett praktexemplar av vad en typisk vit Texasbo ser ut som. Han framstår nästan som lite skrämmande. Tänk Juryn - A time to kill så får ni nog bilden framför er. Det verkar iaf inte som att det är så noga med alla dessa artiklar vi ska läsa inför hans lektioner, han har nu flera ggr sagt att vissa artiklar är bara till för att skummas igenom så det verkar ju inte som att det kommer att komma frågor på dessa i examsen iaf. Hoppas jag. Nästa veckas artikel var dock oerhörd viktig vilken handlar om det amerikanska försvaret och vi ska även se en film om den amerikanska marinkåren då... Som Herr Professor självklart har varit anställd vid tidigare. Intressant.

Den här matdagen har utvecklats till en ännu sämre sådan än gårdagen och nu sitter jag här sockerstinn och väntar på dagens sista lektion, därefter blir det till att fira Australia Day! Det är ju som tidigare nämnt ett stort gäng med aussies här så det är ju ett måste!

Jag har iaf fått mail från min eventuella personlige tränare nu så förhoppningsvis får denne mig snart på banan igen! Dock kunde denne inte samma tider som jag ville så vi får väl se hur det blir där. Annars får de väl ge mig en annan antar jag!



University of North Carolina at Wilmington!

Pluggdag & Hockey på Buffalo Wild Wings

Jag vet att jag har sagt att jag ska göra det många ggr nu, men idag har jag faktiskt suttit inne nästan hela dagen och PLUGGAT. Och ätit kakor. Och en burrito. Fan. En öl med visst. Jag ligger redan hyfsat efter med läsandet och på måndag har jag min första quiz, hjälp! Jag är glad att vissa delar i OB-boken åtminstone är ganska bekanta typ The Big Five - Minns ni, PP:are? Men mycket i G&L-kursen är bara blaj i mitt huvud just nu. Det är ganska osmidigt att sitta och läsa när en av suitematesen sitter och skypar konstant också... Men jag får väl helt enkelt hitta andra platser att plugga på, typ bibblan.

Vädret var självklart helt fantastiskt idag med när jag inte tog del av det. Runt 20 grader och strålande solsken har det varit. Detta är inte vanligt alls för den här årstiden men precis här som i många andra delar av världen spelar klimatet oss ett spratt just nu.

Jag hade tänkt att tillbringa även kvällen här inne men tackade gladeligen ja till att hänga på tre av grabbarna till Buffalo Wild Wings för lite hockey istället. Den här gången stod jag över vingarna då jag hade tryckt en burrito inte alltför lång tid innan.

När vi satt och pratade om just den där burriton hörde en liten tjej oss prata om det, hon var kanske i 8-årsåldern. Hon vänder sig då till oss och berättar att jag verkligen måste äta burritos på att annat ställe i stan haha... Hon malde på om det och man kunde tro att hon var 18 snarare än 8! Jag tror nog jag gillar den här oblygheten och rättframheten de har, men den kommer kanske stå mig upp i halsen om någon månad. Vi får se!

Måste jag länka på FB efter varje inlägg eller läser ni ändå? :)

Test av katastroflarm

I förmiddags när jag satt och stirrpluggade lite inför en av dagens lektioner började plötsligt VÄRLDENS hemskaste signal att tjuta. Jag skojar inte, jag trodde jag skulle bli döv. Vi knallade ut ur suiten och det visade sig vara en övning av vårt brandalarm. Vi fick stå där ute en stund och sedan var det bara att gå in igen... Vår aussie sov sig dock igenom nästan hela övningen och tittade nyvaket ut ur dörren knappt påklädd när vi andra var på väg in igen haha. Hon är inte lättväckt alltså den damen!

När vi sedan satt på en lektion tjöt nästa alarm vilket var något mer behagligt för öronen och lät mer som det "krigsalarmet" vi har hemma i Jönnet. Det verkade dock aldrig ta slut, så visst fungerade det. Tydligen testar de dessa båda larm var 90e dag. Jag har även signat up för att få sms om det är någon fara på campus. Så dyker det upp någon gun man får jag sms om det så jag kan gömma mig haha! Tror dovck inte det är så vanligt här, men det hände för bara några månader sedan faktiskt. Dock var det en man som hade varit på jakt som gick över campus med sitt gevär på väg hem :)

Jag och två andra internationella gjorde bort oss på den lektionen idag med genom att missa att lämna in ett litet papper med svar på tre frågor om vad vi vill jobba med i framtiden. Jag hade helt glömt bort det sen förra lektionen men trodde att vi bara skulle diskutera det i klassen, inte lämna in något. När vi plockade ihop sa då professorn att vi kunde lämna papperet hos honom. Jag och de andra två tittade på varandra och försökte panikartat skriva ner nåt snabbt. Men professorn hann gå innan vi blev klara så nu har vi väl lyckats skapa ett hyfsat dåligt intryck hos honom... Funderar på om jag ska maila honom och säga att jag hade missuppfattat detta, eller blir det att smöra?

HRM-professorn är sååå bra, jag verkligen älskar henne! Det är så kul med lärare med riktig erfarenhet från ämnet som verkligen vet vad de talar om. Idag gick hon igenom lite arbetsrätt och förvånande nog var den amerikanska sådan väldigt lik vår svenska. Dock vet jag att det kommer komma andra bitar som inte alls är lik vår. Typ hur lätt man kan göra sig av med personal...

Stirrplugget imorse lönade sig också till OB-klassen då jag, eftersom ingen annan gjorde det, anmälde mig frivillig till att berätta om en av de "maktlagar" vi skulle ha läst tills idag. Haha det gick ju inte som rinnande vatten direkt men jag är sjukt stolt över mig själv ändå. Jag har redan gjort framsteg på göra-sig-hörd-i-klassen-fronten måste jag säga. Jag och en annan internationell pratade även lite med professorn efteråt om att vi inte är vana vid att göra såhär och hon sa att ingen egentligen är det, inte ens amerikanerna vilket vi visserligen inte höll med om. Många av dem är väldigt bekväma med att prata i klasserna vad vi har märkt iaf. Hon sa också att hon gör såhär för att vi redan nu ska lära oss det, för när man kommer ut i arbetslivet måste man ju oftast göra sig hörd, vilket är helt sant. Hon är för övrigt också en grym lärare!

Om en liten stund har jag min sista lektion för idag och sedan blir det nog en sväng till gymmet. Större delen av gänget ska ut och käka senare ikväll för en aussie fyller 20 (haha, kan man med att hänga på college när man är 7 år äldre än de andra? JAG alltså.) men jag tror jag får stå över det och lägga mig tidigt (försöka iaf, det verkar inte så så bra här) så jag kan stirrläsa imorrn igen.

Hur har ni det där hemma? Berätta gärna :)

Statens huvudstad - Raleigh & Rodeo

Igår gjorde vi en roadtrip till North Carolinas huvudstad - Raleigh. Vi var ett gäng på 16 pers som delade upp sig på tre bilar. Eftersom vi bara fick med oss två amerikaner med bil blev vi tvungna att hyra en bil. Jag blev den som fick äran att köra då jag:

1. Är över 25 år och därmed skulle slippa den extra avgiften som tillkommer för förare under 25 år. (Vi kom dock inte undan den till slut ändå då en av aussies skulle betala med sitt kort och var tvungen att stå som försteförare)
2. Har ett internationellt körkort med mig.
3. Är till skillnad från britterna och aussies van vid att köra på höger sida.


Vi hyrde en äkta härlig amerikansk Dodge minivan med plats för 7 pers och påbörjade den ca 2 timmar långa resan mot Raleigh kl. 10.30.



(Bild lånad från thedailygreen.com)

Jag var egentligen inte särskilt orolig över själva körningen men man har ju sett en del Cops avsnitt hemma så visst var man på spänn. Trafiken är något värre här än hemma i Jönnet och ibland gäller mer eller mindre principen störst först. Många filer och extremt dåligt skyltat gör att det inte är helt smidigt men vi klarade oss till slut galant. Tog bara en halvtimme extra att cirkulera runt i Raleigh på vägen hem innan vi hittade avfarten...

Syftet med dagen var att gå på "The worlds toughest Rodeo" som hade landat just där, men före dess hann vi även med en trevlig lunch på ett skithäftigt ställe som en gång i tiden var en tidning tror jag. Jag käkade en sjukt god burgare med blue-cheese cole slaw, mums! Därefter körde vi till en stor galleria, men vi hann inte gå igenom den på de två timmarna vi hade vilket kanske var tur, men jag handlade iaf en top, ett halsband och en ring från HM (Haha...) samt en mineralpuderfoundation från MAC.

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig att rodeo är för något, men idag känner jag mig inte alls stolt över att ha sponsrat den typen av s.k. underhållning. Visste ni hur de går tillväga för att få djuren att bocka och bete sig så galet som de gör? Jo, de spänner nämligen en rem runt djurets "kulor"... Rena rama djurplågeriet och något jag aldrig mer tänker titta på.

Men själva upplevelsen i sig var helt sinnessjuk, det kändes nästan lite som en sekt med deras snack om Gud och nationalsången och allt före själva showen;
"we are so lucky to live in this great nation with freedom of speech, freedom of religion... to give thanks let's bow our heads in prayer to the heavenly father, Jesus Christ"
I stort sett alla i publiken bar rutiga fleece-skjortor och cowboyhattar vilket bidrog ytterligare till stämningen och många i vårt internationella gäng gjorde likaså.

Utöver själva rodeon var det även en del roliga uppvisningar, t.ex. en grym tjej som red två hästar ståendes och gjorde volter och hoppade över eld med dem m.m. Helt sjukt! Något iaf vi icke-amerikaner tyckte var mindre underhållande var dock när de släppte ut små ungar på stora får så att de red rodeo också... Ungarna var inte mer än kanske 5-6 år och alla flög av direkt med gråten i halsen. Men tydligen var det "tears of joy". Jag förstår fortfarande inte hur det kan klassa som underhållning, jag hade ALDRIG satt mitt barn på ett får som hetsades att springa med syftet att barnet ska ramla av. USCH!


Tjejen som stod på hästarna och gjorde konster!

Det var som sagt en helt sjuk upplevelse men inget jag tänker rekommendera till någon!




Target, Brikhouse & Cook-out

I fredags var planen ju att sitta inne och plugga. Jag vet inte vad som hände med den planen men tydligen hanns inte det riktigt med. När jag kom tillbaka till suiten efter att ha betalt den personliga träningen skulle mina suitemates åka till Target vilket jag inte var sen att hänga på. En något bättre men dyrare variant av Walmart kan man säga. Jag fick med mig ett par småsaker hem men det viktigaste köpet blev en madrasstopp (?) till sängen så jag slipper känna fjädringen. Har sovit hyfsat dåligt den här första tiden och det har säkerligen med flera saker att göra, men nu har jag åtminstone försökt att eliminera en av orsakerna.



Target har laddat upp för Valentine's Day!



De hade ett bra sortiment med fin inredning!



Yankee Candle's kostar typ inget här borta!

När vi kom hem därifrån var det dags för middag på Hawk's Nest och eftersom det tar en liten stund att ta sig dit och hem var tiden sedan kommen till att åka till Brikhouse downtown för spelningar. Sex olika lokala förmågor var där och spelade och vi såg tre av dessa och lämnade sedan stället när när det femte spelade. Stället var kanon med en ganska stor upphöjd scen och gott om plats/dansgolv framför. Det påminde lite om Sliver i Jkpg med gångar på sidorna en trappa upp men stilen var helt annan. Iaf så var två av banden riktigt bra, men det var en stor blandning av musikstil och jag var kanske inte jätteförtjust i de två grabbarna som spelade Nintendomusik :D

Större delen av det internationella gänget var där plus några av våra amerikaner och det var en riktigt bra kväll! Vår suitemate körde igen och på vägen hem stannade vi å Cook-out för vår första måltid där. Det är ett drive-thru ställe nära campus som har allt ifrån wraps till burgare till sinnessjuka milkshakes. Vi beställde varsina milkshakes och lite annat, jag köpte en Strawberry Cheesecake milkshake vilken var gudomlig! Dock skulle man nog mer kunna kalla det för glass i en stor mugg. Man fick använda sked för att få i sig det ist för sugrör. De har hur många olika smaker som helst så vi får nog testa det fler ggr och försöka förtränga det faktum att varje milkshake sägs innehålla ca 1000 kalorier haha!

En sak som är till min fördel här nere är att vi som har åldern inne ofta slipper undan inträde till uteställena eller får betala betydligt mindre än de minderåriga. På Brikhouse t.ex. fick jag betala 3 dollars medan de minderåriga fick betala 8 dollar... De minderåriga får sedan stora svarta kryss över sina händer så att barpersonalen klart och tydligt ska se att de inte får köpa alkohol. Vi med åldern inne får istället ett armband som visar på motsatsen.


Utgång och spanska ovänner

Igår var de flesta av tjejerna i vår suite plus två av de internationella studenterna som bodde i denna suiten förra året och en kompis till dem ute. Vi var på det där stället jag skrev att de flesta i I-house gick till förra torsdagen eftersom ölen på torsdagar bara kostar 1 dollar. Stället heter Fibbers och är en irländsk bar/dansställe malplacerad någonstans i Wilmington. Jag fattar inte hur denna staden är uppbyggd alltså. Den är ungefär lika stor till antalet invånare som Jönköping är men ytan känns enorm. Möjligheterna för att cykla och gå runt dit man ska utanför campus är hyfsat begränsade och ja, en bil är att föredra.

Ölen smakade ungefär som den kostade haha! Billig burköl från Walmart? Jag har hört rykten om den amerikanska dansstilen och fick igår bekräftat att de är helt crazy på dansgolvet. Jag vet inte om jag ska försöka ge mig på en beskrivning men man dansar gärna typ doggystyle två och två. Eller varför inte en hel grupp? Som en tusenfoting? Underhållande var det iaf och inget vi blyga svenskar har tänkt att anamma.

I Organizational behavior kursen har vi ytterligare tre internationella studenter som läser sin andra termin här nu. Två av dem är spanska och under senaste lektionen satt den ena och småpratade en hel del, vilket jag tyckte var hyfsat irriterande. Jag nämnde det för någon efter den lektionen men jag minns inte vem haha... Men denna någon hade tydligen sagt det till dem eller åtminstone den ena som kom fram till mig på Fibbers och undrade vad jag menade med det ungefär. Den andre verkade inte bry sig och det var väl egentligen inte han som pratade heller. Men det störde tydligen den här första killen något grymt och han verkade inte riktigt kunna släppa det. Jag sa att det ju var sanningen och då sa han nåt i stil med att han kan göra det för att han inte behöver fokusera där inne. Eh okej, men respektera gärna resten av klassen och professorn som står och pratar då. Jaja, först blev jag lite förskräckt som den svensken man är men som sagt det var ju sanningen och väljer han att tycka att det var så illa sagt av mig så får han väl tycka det då. Jag har iaf lärt mig min läxa: Lita inte på någon annan än dig själv!

Vi stannade där en ganska kort stund och hade turen att en av amerikanskorna i vår suite körde, så vi var nog hemma runt halv två. Drack bara två öl och lite vin hemma före (ej inlåst ensam i mitt rum dock) men mådde ändå inte helt prima idag när jag vaknade.

Pluggandet igår gick även sådär och jag har en läxa till måndag jag måste sätta igång med nu. Eller efter lunch...


Intelligent..?

Upptäckte precis att alla utan en av de bilder jag har lagt upp är borta och när jag tänker efter är det inte särskitl konstigt då jag har raderat dem från bilduppladdningen hahaha... Jag har tydligen även raderat dem från min dator OCH tömt papperskorgen och minnet på telefonen. Ja, jag är blond. Jag kan visserligen ta nya bilder och lägga upp, men det verkar jobbigt :D

Idag har jag iaf signat in för en personlig tränare så nu väntar jag med spänning på vem denne tränaren blir! Eftersom det var sjukt billigt så kanske man inte ska hoppas på för mkt, men det ska bli kul att testa. Jag köpte ett paket på 16 timmar för bara 1260 kr cirkus. Hemma hade jag fått typ 2 timmar för samma pris.

Jag upptäckte även till min stora glädje att jag faktiskt kunde returnera den där hemska Psycboken vilket jag har gjort idag. Hoppas de accepterar det och att jag får mina pengar snart. Till den nya kursen behöver vi flera böcker men de är mer skönlitteratur egentligen och MYCKET billigare. Allt det jag behöver till den kursen går på typ en fjärdedel av vad den andra boken kostade. Professorn sa att de amerikanska kursböckerna tenderar att bli tjockare och tjockare för varje ny utgåva och jag tror jag fattade det som att författarna får betalt för varje skrivet ord.

Nu ska jag ta tag i pluggandet!

Konstigt språk?

Haha när jag läser igenom mina inlägg undrar jag ibland hur länge jag har varit här. Det har redan efter 10 dagar börjat bli svårt att skifta mellan språken vilket säkert låter märkligt för er, men det är sant! Konstiga meningsuppbyggnader och ord som jag tydligen hellre skriver på engelska o.s.v? Både på gott och ont antar jag...

Kurspanik, kickboxning och gig

Imorse när jag vaknade hade jag aningens panik gällande mina kursval. Min skola hemma gav OK på den andra kursen jag frågade om men för att kunna registrera mig på den var jag tvungen att maila en professor och få en override. Han svarade inte innan den lektionen skulle börja varför jag ist knallade iväg till Governance & Leadership kursen. Där möttes jag av en söt professor i kavaj och fluga med bred sydstatsdialekt. En professor som precis som de flesta rankningarna han har fått på ratemyprofessors.com pratade vääääldigt mkt om sitt eget och kom bort från tråden fler än en gång. Jag kände ändå att han verkar bra och innehållet i kursen verkar intressant så jag kom mer eller mindre fram till att jag skulle köra på den. När jag kom tillbaka till rummet hade jag fått den där overriden och registrerade mig på den kursen för att kunna läsa kursplanen. Innehållet där lockade mig också och helt plötsligt stod jag nu med fem kurser jag ville läsa ist för de fyra som räcker. Plötsligt kändes det som en god idé att droppa kommunikationskursen eftersom det är en kvällskurs som antagligen kommer hindra mig från att delta i roliga saker ibland såsom ytterligare basketmatcher. Jag gick på den lektionen ändå och kom fram till att jag verkligen gillar den läraren samt att det är en intressant kurs som påminner mkt om en av de kurser kvarvarande studenter i vår klass hemma i Sverige kommer att läsa i år. Nu är det för sent att ångra sig iaf så nu får jag stå mitt kast och hoppas på det bästa!

Nu har jag alltså bara lektioner på måndagar och onsdagar vilket känns kanon. Det betyder ju visserligen en hel del plugg resterande dagar, men det är ändå skönt att ha lektionerna samlade såhär.

Ikväll testade jag även på gymmet för första gången och det blev ett kickboxningpass. Typ det lamaste jag varit med om. Jag hörde inte ett skit vad instruktörern sa p.g.a. konstig mick, musiken var lam och rörelserna var lam. Har nog aldrig varit med om ett så monotont pass. Hälften av rörelserna bestod av knälyft. Nä tacka vet jag Les Mills Combatpass där det oftast är grym träningsmusik och alltid nya rörelser till varje låt. Imorgon ska jag signa up för en PT och i fortsättningen kommer jag nog mest träna i gymmet samt något Power Yoga pass i veckan.

Efter träningen tog min roomie med mig till en jazzbar nere i downtown där en av hennes vänner och hans band spelade. De spelade dock inte jazz, utan rock. Ganska öde men de röjde ändå och jag gillade det som fan! Hennes kompis var riktigt grym på både gitarren och sången. Synd att det eventuellt var deras sista gig då de nog är på väg att splittras. Stället var jättecoolt med fina målningar på väggarna som var till salu. Hoppas det blir fler såna här kvällar!

Nu är klockan långt långt efter min läggtid haha, men jag har ju faktiskt ingen lektion imorgon kl. 08 längre :)

Terminens skörd av böcker

Jag trodde jag hade bestämt mig för dessa fyra kurser jag har testat på nu under den sista veckan, men för bara någon timme sedan fick jag lite panik och kände att psykologikursen inte alls är något för mig. Den verkar alldeles för kliniskt fokuserad och är nog mer lämpad för exempelvis sjuksköterskestudenter eller något liknande. Några i den klassen pratade om anatomi, jag vetifasen... Professorn har dessutom ägnat de första två lektionerna till att prata dåligt om sig själv vilket inte kändes så kul så nu droppar jag helt enkelt den.

Jag har alltså till imorgon på mig att hitta en annan kurs som ersätter denna... Det blir antagligen Governance and leadership som jag blev antagen till tidigare med droppade utan att ha testat på. Två andra av de internationella studenterna ska läsa den också så det kan ju vara kul. Jag har även mailat vår programansvarige på skolan för att se om jag eventuellt kan få ta en annan kurs jag funderar på. Eller ja, isf blir det den ist för Governance kursen.

Kul bara att jag redan har köpt boken till PSY kursen och det är ju inte första gången man gör misstaget att köpa en 900 kr bok som sedan inte kommer till användning. Fast förra gången var det inte p.g.a. att jag hoppade av en kurs, då var böckerna slut hos leverantören och jag var en av få som (tyvärr uppenbarligen) lyckades få tag i den. Den ligger fortf hemma och skräpar, hoppas på bättre lycka denna gången med försäljningen av den här boken haha...



Dessa böcker kostar skjortan, sammanlagt runt 2500-2800 kr, och nu måste jag dessutom köpa ytterligare böcker till den fjärde nya kursen. Är någon intresserad av Principles of Neuropsychology kan ni ju hojta :P

Det som dock är fantastiskt bra med drop-outen av PSY och adderandet av ytterligare en MGT kurs är att jag har alla mina fyra kurser på måndagar och onsdagar och inga lektioner alls tis, tors-fre :)


Maten på campus

En sak som inför den här resan gjorde mig riktigt skräckslagen var att man som student boendes på campus var tvungen att köpa en mealplan, vilket innebär att man betalar en fin summa för att äta på de matställen som campus erbjuder. Vi utbytesstudenter hade då tre alternativ att välja mellan; 10 meal swipes/vecka + ett antal food dollars, 14 meal swipes/vecka + ett antal food dollars eller unlimited meal swipes + ett mindre antal food dollars.

Meal swipesen kan vi använda på fem olika ställen. Främst är det Wag's som gäller då man kan använda dem hela dagen medan man på de andra ställena har en mer begränsad tid att använda sig av dem. De andra ligger dessutom betydligt längre ifrån vår suite, varför gå längre än nödvändigt liksom ;) Nej, vi har faktiskt tänkt att ta middagen på ett av de ställena som ligger längre bort då kvaliteten på maten där känns något bättre.

Food dollars är egentligen vanliga pengar som ditt ID-kort är laddat med och som du kan använda för betalning på ex. Dunkin Donuts, Subway eller de mindre servicebutikerna som finns på området.

Efter mycket om och men valde jag till slut unlimited då skillnaden prismässigt mellan den och de andra inte var stor alls. Jag insåg också att det skulle bli skönt att slippa laga mat under fyra månader! Dock har det nu första tiden mest blivit att jag kokat några ägg i suiten på morgonen eller ätit brunch ist för frukost och lunch så jag har nog inte riktigt utnyttjat detta än.

Första besöket i Wag's var nog också allt annat än kärlek med kassa kolhydrater så långt ögat kunde nå. Hamburgare med bröd, pommes, pizza, friterade fisk- eller köttbitar (?!), stora mackor, brownies, cheesecakes, key-lime pie, läsk, pastarätter och möjligen några överkokta grönsaker. Dock har de faktiskt ett salladsbord som är ganska bra, det enda vi saknar där är protein i form av KÖTT eller ÄGG. Med andra ord är det den allra billigaste maten som går att köpa de serverar här. Jag har dock lyckats knåpa ihop kombinationer som är helt acceptabla så jag kommer nog att överleva ;) Dock kan jag tänka mig att det blir något enformigt.

Amerikanerna är nog fortfarande år ifrån insikten om att det inte är fettet man blir fet av utan sockret eller dessa båda härligheter tillsammans. Jag har än så länge inte sett en enda normalfet (mejeri)produkt, allt är verkligen low-fat eller non-fat. Jag och Tove (En av de andra svenskarna som jag har fått tillåtelse av att kalla vid namn i bloggen) fick en del konstiga blickar när vi läste på innehållsförteckningarna på varor på Walmart och mattanten på Wag's out var tvungen att fråga flera ggr om jag verkligen skulle ha köttbullar till min sallad.

Köttbullar till rivna morötter och sallad är väl inte konstigt eller?



Datorinköp

Men kul att jag skrev ett helt inlägg och att det försvann?

Ja iaf, igår tog jag mig äntligen i kragen och knallade bort till Best Buy för ett datorköp. Det blev en gammal hederlig PC än en gång, jag kände mig inte redo för en Mac än ;) Fick en helt OK Asus för ca 3000 kr bara och jag kan knappt beskriva hur underbat det känns att kunna sitta framför den i mer än fem minuter utan att strålas sönder. Trots att det svenska tangentbordet sitter ganska väl inprintat i huvudet får jag nog ändå erkänna att det är lite klurigt att använda andra tecken på tangenterna än de som står på dem, men det vänjer man väl snabbt vid.

En av de amerikanska volontärerna hjälpte mig sedan att komma igång med datorn och idag sitter jag och för över informationen från den gamla till den nya.

Efter datorfixet tog han med mig och två av de andra svenskarna till gallerian och det andra shoppingstället - Mayfaire och vi käkade även lunch utanför campus. Tro mig, det är svårt att hitta "normal" mat är borta, men det GÅR! Vi gick iaf loss på skor och jag fick med mig ett par joggingsskor och ett par sandaler hem samt ett par solglasögon.



Jag är ju svag för Nike's träningsprylar och dessa var rea på rean och kostade bara ca 260 kr, vilket fynd!



Dessa gick på ca 200 kr och gör sig kanske inte helt rättvisa i en dålig mobilbild men de är iaf sjukt fina!

Ovan nämnda amerikan visade sig även ha en fantastiskt bra musiksmak och han är nu även introducerad för The Embodied, vilka föll honom helt i smaken! Jag upptäckte även att jag nog själv har en del att lära om den amerikanska musiken.

Idag har jag och Agust bokat flygbiljetter till NY i mars, längtar!! Vi har fortf inte hittat någonstans att bo, det är ju hutlösa priser för otäcka ställen. Jag har iaf mailat en person som hyr ut sin studio på Mid Manhattan så får vi hoppas att det kan vara något, såg betydligt bättre ut än de skabbiga hotellen vi hittills tittat på.



En vecka har passerat

Veckan som har gått har verkligen passerat fort och jag har haft tusen saker att tänka på och göra hela tiden vilket har varit skönt, för då gör sig inte längtan efter er där hemma sig påmind lika ofta. Dock finns den där hela tiden och även fast jag vet att jag borde leva i nuet räknar jag ändå veckorna tills jag får uppleva New York tillsammans med Agust! (7,5 vecka kvar)

Men jag måste verkligen säga att jag är så glad att jag slutligen tog mig i kragen och åkte för detta är helt klart så här långt en av de bästa upplevelserna jag har varit med om. Det klår det mesta med hästlängder!


Vi är ca 30-40 internationella studenter här nu som kom denna terminen. Ca 16 st av dessa är aussies, fyra av oss är svenskar, några är britter, tyskar, en finne, en brasse, en fransyska, en mexikanska. De flesta bor som tidigare nämnt i I-house men ett gäng av oss (uppenbarligen vi som är lite "äldre") är placerade i The Suites. De flesta är väldigt öppna och man umgås i stort sett med alla. Det finns väl vissa gäng redan och det kom ett större aussiegrabbgäng hit tillsammans vilka jag nog inte ens sagt hej till men utöver det så. Vi har även börjat hänga lite mer med våra amerikanska suitemates vilka också är toppen. I Wilmington tar man sig inte helt smidigt sig runt utan en bil och tre av de amerikanska tjejerna vi bor med har bil och de har sagt att vill vi åka någonstans är det bara att hojta så kör de oss gladeligen. Det är vi oerhört tacksamma för! Särskilt senare i vår när det blir strandväder.

En av dem tog idag oss till gallerian igen och det blev ytterligare ett besök på Victorias Secret samt Forever 21. Får nog hålla i plånboken lite och påminna mig själv om att det inte kommer någon mer låning förrän i aug...

Morfar undrade om träningen ja... Haha! Ja, den här veckan har jag nog lite sett som en smekmånad vad gäller maten och träningen. Jag har testat på det mesta "äckliga" och verkligen struntat i vad jag har ätit och eftersom jag har varit dålig i halsen och varit förkyld har jag inte kommit igång med den biten ännu. Min förhoppning är dock att jag ska komma igång med detta i veckan som kommer och definitivt signa up för en PT!! Jag längtar :)

Iaf så går jag nästan runt på ett rosa moln och jag hoppas att den här känslan finns kvar resten av terminen, även när skolan sätter igång ordentligt!


Veckans nya ord

Jag lär mig nya ord varje dag men de tre som av någon anledning har fastnat den här veckan är följande:

jocks=atleter
hazing=
initieringsprocess/nollning
mucus=
slem

Det sistnämnda har jag särskilt haft stor användning av de senaste dagarna haha!


Säsongens första basketmatch

Ikväll har vi vart och sett basket, nämligen UMCWs The Seahawks mot Drexel. Vi studenter får biljetter gratis. Det var säsongens första match och det gick käpprätt åt helvete! Minns inte resultatet men det var nog säkert 20 poängs skillnad om inte mer. Det är ju väldigt populärt med collegesport här borta och UNCW har ett proffessionellt lag i basket, de har inget baseball eller football team.

Det var iaf sjukt häftigt att få uppleva atmosfären med orkester, danceteam och cheerleaders och självklart maskoten - The Seahawk! Bilder kommer som sagt när sladden kommer, förhoppningsvis nästa vecka. Det var precis som på film i pauserna med tävlingar och när de visar ett hjärta på storbildskärmen där de två som fångas i det ska pussas. Vi fick oss alla ett gott skratt när hjärtat fångade en av tyskarna och en äldre man haha!

Kan även tillägga att det tydligen är samma basketplan som One tree hills basketscener är inspelade i :) Hela den serien är ju filmad här i Wilmington. Tydligen håller de även på här nu med att filma Ironman 3 också!

Min dator har ballat ut helt och det är som ett magnetfält som gör att hela min kropp känns konstig när jag sitter vid den. Det svider i ansiktet och blir rödlila på kinderna om jag sitter här för länge. Jag inser att det är läge att skaffa en ny och får nog kolla på det direkt.

Halsen är bättre idag men jag är sjukt hes, köpte något gott medel på Walmart igårnatt som gav mig en hel natts sömn iaf :) Känns så jäkla surt att börja vistelsen med att vara halvsjuk och inte orka umgås så mkt med de andra som jag hade velat. Men förhoppningsvis blir det terminens enda förkylning!


Middag med min host family

Under hösten hade vi som skulle till UNCW möjlighet att ansöka om att få en host family vilket jag gjorde. Det kan självklart se olika ut beroende på vem du är och vem host familyn är men det är iaf tänkt att man ska umgås åtminstone en gång i månaden och göra amerikanska familjegrejer eller andra grejer tillsammans. En chans för oss utbytesstudenter att verkligen lära oss om den amerikanska kulturen helt enkelt.

Jag blev tilldelad en relativt ung host family, de är yngst bland familjerna iaf sa de själva. De är ett gift par på 31 och 32 år med två söner som är i samma ålder som mina systersöner d.v.s. 7 mån och 2,5 år. Ungefär fem dagar före avfärd skypade jag med host mamman och kidsen vilket kändes lite småläskigt och det var mest hon som stod för pratandet. Igår tog föräldrarna med mig ut på middag på ett av deras favoritställe - Ett fondueställe nere i downtown. Jag har bara testat chokladfondue någon enstaka gång tidigare så detta var egentligen min första ordentliga gång.

Vi började med förrätt då vi doppade grönsaker, frukt och brödbitar i en ost med soltorkade tomater i. Sedan beställde man varsin liten sallad som man åt före själva huvudfonduen kom in vilket var olika kött och fisk- eller skaldjur som man stoppade ner i den kokande grytan mitt på bordet. Sedan doppade man sina köttbitar i olika såser som man hade beställt in. Riktigt gott, men lite pilligt blir det ju.

Vi var för mätta för efterrätt men de ville att jag skulle få prova några av deras typiska godbitar så de beställde in två olika grejer som man fick doppa i choklad, minns inte vad de hette men den ena var smält marshmallows och rice crispies (faktiskt sådana du gjorde till jul ÅSA, men utan cashews) och den andra var som en petit-chou eller vad det heter. Rice crispien var sinnessjukt god! Vi drack vin till maten och de ställde tusen frågor om mina favoritviner... Ehh, hur pinsamt var inte det då? Jag dricker det jag blir serverad typ, minns inte ens vad den flaskan jag alltid köper heter...

Efter middagen som tog typ 4 timmar visade de mig lite snabbt runt nere i down town och tog med mig in i en fudgebutik där de plockade ner jag vet inte hur mycket fudge och choklad till mig haha!

Under middagen fick jag även se min första riktigt stora amerikan, OH MY GOD. Antar att det inte blir sista gången.

Jag ställde lite frågor om politiken och det här med att dricka och köra och vi hade en del intressanta diskussioner och utan att hänga ut min host family kan jag säga att jag känner mig väldigt bekväm med dem och att de känns precis som vilka av mina kompisar hemma som helst typ. Det fanns även ett par andra i baren som inte verkade gilla vad vi pratade om... Men de behövde verkligen inte lyssna på oss, eller hur :)?

Jag hade en sjukt bra kväll och längtar tills nästa gång jag får umgås med dem och också träffa deras båda pojkar! De ska dock åka till Mexiko på semester nu nästa vecka så det kommer att dröja nån vecka.


Shopping at the mall

Det blev ett par saker inhandlade idag. Det som var det mest nödvändiga var då skorna och ja, jag hittade ett par svart helt "vanliga" skor som jag inte orkar ta något foto på. Tydligen är en 8 för litet för mina fötter och en 9 för stort så det fick bli en 8 ändå och så får jag hoppas på att de töjer sig något.

Gallerian var helt ok och jag hann egentligen inte gå iegnom den helt men jag hittade helt klart iaf två klädbutiker som passar mig, den ena heter Forever 21 och den andra minns jag inte riktigt namnet på.

Mitt första besök på hypade Victoria Secret är nu också avklarat och visst finns det en del roliga saker där inne, det kan jag inte förneka.



Det blev ett par fynd på rean och alltihopa gick inte på mer än ca 160 kr någonting.




Dock blir det lätt att man köper på sig massa lotions och parfymer som man aldrig kommer använda. Men det var ju billigt iaf ;)



Efter shoppingturen fick jag äran att följa med hem till host familyn då de andra tjejerna skulle få filtar till sina rum och MY GOD vilket hus kan jag lova. De bor i en såndär inhägnad där man endast kommer in om man bor där och det var en hel del pampiga hus innanför grindarna samt golfbana. Kan inte riktigt släppa hur huset såg ut än!! De tog oss även på en liten sight-seeing vid stranden, så nu vet vi vart vi ska hänga när det blir varmare.

Bilderna är tagna med min kassa mobilkamera, jag hoppas på den där sladden till kameran snart!


- Det är stängt - Ja, men dörren är ju öppen

Igår kväll när jag, en annan svenska och mexan hade varit och käkat middag skulle vi undersöka de andra matalternativen. Mexan hade hittat till Wag out, samma ställe som den stora matsalen (Wag's) men beläget på en annan sida av den byggnaden typ och där man kan ta med sig maten ist för att äta på plats. Alla tre gick då uppför trappan men svenskarna stannade vid skylten med öppningstiderna på medan mexan fortsatte att stövla rätt in. Konversationen som följde såg ut som såhär:

Mexan: Varför stannar ni?
Svenskarna: De stängde kl. 20.
Mexan: Men dörren är ju öppen?
Svenskarna: Ja, men det är ju stängt.
Mexan: Nejdå, vi kan gå in.
Svenskarna: (Börjar backa nedför trappan) Nej, alltså kl. är 20.05 och de stängde för fem minuter sedan.
Mexan: Ja, men det gör väl ingenting. Vi kan gå in ändå.
Svenskarna: Nej, det kan vi inte!! (Nu stod vi redan långt ifrån dörren)

Det här är nog bara en av en mängd kulturkrockar vi kommer att få uppleva kommande månader. Vi skrattade rätt gott åt detta sedan och förklarade för mexan att man inte gör så i Sverige och att vi båda har jobbat i butik (Inga påhopp om några jordgubbar här nu Mikaela, Agust, Lotta & Jocke haha) och vet hur irriterande det är när kunder kommer in i sista sekunden eller t.om. efter stängning.

Igår var större delen av I-house och ett gäng amerikaner ute. Jag skulle ha följt med men ångrade mig och gick o lade mig tidigt ist och idag vaknade jag upp med svinont i stämbanden och kan knappt prata :( Det var nog tur att jag stannade hemma.

Senare väntar ett besök till en mall med aussien jag bor med, en annan svenska och deras host family och ikväll ska jag ut och käka middag med min host family.


Vinterjacka vs. flipflops

Min host family sa att det var mer eller mindre ett måste att släpa med dunjackan hit ner då det är vinter. Jag kollade väderleksrapporten för de kommande tio dagarna när jag skulle åka vilket visade ett hyfsat pendlande väder. På samma dag kunde temperaturen variera från -2 till 17, vilket gjorde packningen om möjligt ännu svårare. jag valde till slut min höstjacka och den berömda fleecejackan. Haha, nej det är faktiskt inte samma fleece som jag hade i Sydamerika. Tur var väl det för när jag blev upphämtat på flygplatsen hade volontären på sig t-shirt och flipflops!

Vädret är precis så lurigt som väderleksrapporten visade och vissa dagar eller åtminstone vissa tider på dagarna kan man gå i t-shirt medan man andra tider måste ha på sig höstjackan. Igår ösregnade det hela dagen, idag har det vart sol. De enda skorna jag fick med mig var mina höst/vinterkängor vilket känns något overkill men dock ger mig en anledning till att åka och shoppa! De blev dessutom dyngsura igår och stinker numera... Kul. Jag köpte mig därför ett par flippisar igår och gick runt i resten av dagen. Tydligen helt normalt mitt i vintern :)

Första två skoldagarna

Då har skolan dragit igång om än dock ganska lätt med snabb genomgång av kursplaner och professorernas undervisningsstil o.s.v. Jag förvånar mig själv genom att jag inte har varit nervös över detta alls. Jag har iofs knappt haft tid de här första dagarna att reflektera över det. Jag kan dock känna att jag ibland blir nervös över konstiga saker men att flytta till ett helt annat land och gå helt ensam på fyra olika kurser med totalt olika klasskompisar, det stör mig tydligen inte alls.

Upplägget här i USA är att man skriver in sig på kurser under föregående termin och har sedan en vecka på sig när man väl är på plats att testa de kurserna för att därefter avgöra om de är något för en eller inte. Jag tyckte först det lät märkligt, då man i förväg relativt väl bör veta kurserna innehåll och om man vill läsa dem eller ej. Men efter att ha gått på dessa fyra kurser igår och idag ser jag helt klart poängen med detta system. Professorerna verkar helt fantastiska men jag skulle nog inte säga att någon av dessa fyra är varandra lika. De har totalt olika upplägg på sina kurser och vissa kurser hålls av två olika professorer så gillar man inte den enas stil kan det vara idé att prova den andres kurs.

De kurser jag ska läsa är följande:

Mån: Human Resource Management
Mån/Ons: Organizational behavior
Mån/Ons: Intercultural communication
Tis/Tors: Health Psychology

Fridays off hurray!!

De första två kurserna kändes helt klockrena och ligger helt i linje med mitt program hemma i Sverige. De kändes egentligen inte helt främmande efter två års studier, men jag pratade med professorerna efter lektionen och de tror definitivt att jag kommer få med mig ett bredare pespektiv på det hela. Mitt första intryck av dessa både kvinnliga professorer är att jag fullkomligt älskar dem och maken till inlevelse och glädje har jag aldrig sett till hemma i skolan i Sverige.

I HR-kursen kommer vi bara mötas en gång i veckan och det andra tillfället vi skulle ha setts ska vi ist använda till självstudier och se föreläsningar hon har spelat in. Vi kommer varken ha en midterm eller final exam där, ist kommer vi att ha fyra quizzes som vi ska ta online och har tre chanser att göra. Sedan räknas den högsta poängen. Vi ska också lämna in ett mindre paper om ett aktuellt HR-ämne.

OB-kursen kommer att bestå av ett flertal övningar/rollspel, några homeworks eller quizzes och en final exam. Professorn var mkt tydlig med att man måste vara aktiv under lektionerna, HON ska inte vara den som pratar - VI ska prata. Hon lägger extremt mkt vikt vid det och att bara dyka upp på lektionerna och inte säga ett ljud kommer innebära lägre betyg. Hjälp.

COM-kursen känner jag mig lite tveksam till. Innehållet är inte helt vad jag hade väntat mig och uppgifterna kändes jobbiga. Läraren (Ja, hon är inte en professor) verkar toppen och har pluggat utomlands flera ggr och besökt ett stort antal länder så ämnet är något som verkligen intresserar henne. Men förutom de homeworks och exams vi ska ha ska vi dessutom involvera oss i tre olika aktiviteter under terminen. Exempelvis ska vi gå till en kyrka, ta en thai-chi kurs eller involvera oss i gay-organisationen. Jag vet inte om jag fattade det hela korrekt, men det räckte nog inte med ett besök i ex. kyrkan, man ska alltså involvera sig. Hur fasen ska man hitta tid till detta utöver det riktiga pluggandet är min fråga?

PSY-kursen är den kurs som antagligen kommer bli den mest utmanande kursen. Jag har under hösten mailat med professorn angående en plats i kursen och när den var full erbjöd han t.o.m. mig sin undervisningsstol, men det visar sig inte bli något problem då det till nästa lektion antagligen inte kommer vara så många kvar haha. Det var ett gäng studenter där som hade tagit andra kurser med han förut och de berättade om hans stil och att många ogillar honom. Han använder sig inte av tavla eller pp:s utan man måste verkligen vara alert under letionerna och anteckna eller spela in. Folk hade tydligen också invändningar mot det projekt som man skulle hålla på med under kursens gång och tyckte att hans stil var otrevlig eller att han t.o.m. kunde vara elak. Han själv berättade att det förra terminen till slut bara hade vart ca 15 studenter kvar - Från början ca 40. Jag blev livrädd och började genast tänka på eventuella andra kurser jag kunde byta ut denna med, men insåg att vad fasen - de två första kanske inte kommer bli jättesvåra så en rejält utmanande kurs borde jag ju klara. Han verkar riktigt cool iaf och drog en timmes presentation om sig själv och sitt liv från Kuba till Florida till North Carolina.

I Sverige är vi vana vid att högskolan är lärarcentrerad men här borta är den snarare studentcentrerad vilket innebär att det är studenterna som ska vara aktiva och prata ist för professorn. Det lät till en början extremt skrämmande för en timid svensk som jag som i stort sett aldrig gör mig hörd under föreläsningarna hemma. Av någon konstig anledning känns det inte lika farligt här och jag har redan förvånat mig själv genom att räcka upp handen flera ggr och var knappt nervös alls när jag i COM-kursen var tvungen att presentera mig själv och berätta vart jag har rest och vilken typ av kommunikation jag är intresserad av. Jag ser t.o.m. fram emot att få delge de andra ett svenskt perspektiv!

I stort sett allt känns jättebra just nu och att sitta och le under en hel föreläsning och lämna dem likadant är en fantastisk känsla!

Tanken med blogg ist för för resdagbok var att jag skulle skriva lite kortare inlägg haha... Hoppsan.

Rekryteringsdags!


Ikväll hade vi möjlighet att träffa olika sportföreningar och andra föreningar såsom sororitys och någon kvinnoförening. Det är tydligen dags för rekrytering och jag funderar starkt på att ansöka. Nja. Det hade antagligen vart en sjukt rolig upplevelse men t.o.m. jag inser att jag är för gammal för det och jag har antagligen inte så mkt gemensamt med dessa damer :) Dessutom måste man oftast betala en ganska fin summa för att de ens ska överväga ens medlemskap. Med andra ord så köper man alltså dina vänner genom att bli medlem. Jag skriver nog ett mer ingående inlägg om sororitys senare i vår när jag vet mer om dem, men det kommer nog bli svårt att komma nära inpå dem.


Jag kanske kan få bli anställd som rekryteringskonsult annars? De skulle antagligen dock se mina rekryteringar som kostsamma felrekryteringar haha!


På UNCW campus finns det inga riktiga sorority eller fraternity hus, men de bor oftast i suitsen och flera av byggnaderna pryds av de grekiska bokstäverna.



Jag kanske kan få bli anställd som rekryteringskonsult istället? Dock hade de nog anklagat mig för dyra felrekryteringar då mina värderingar antagligen skiljer sig en del från deras.

Ledsen för konstiga bilder och typ inga bilder alls men jag lämnade usb-sladden hemma och orkar inte stirra med en ny. Sladden är på g med posten!


Alkohol på campus?

Som säkert de flesta vet är åldersgränsen för att bruka alkohol i USA 21 år, oavsett state. Det rimmar ganska dåligt med vad vi alla har sett på collegefilmer haha!

Mer eller mindre det första vi fick veta av våra suitemates som är 19 år är att vi som är över 21 självklart är välkomna att dricka i våra suites om vi vill. Dock ska vi helst göra det inlåsta i våra rum och absolut utan sällskap av dem. Ska vi förvara öl i vårt gemensamma kylskåp måste vi sätta våra namn på dem och om vi mot förmodan väljer att sitta och dricka ute i våra gemensamma ytor med de minderåriga som sällskap bryter vi mot lagen oavsett om de minderåriga dricker eller inte. Detta fick vi även bekräftat av personalen under den andra orienteringsdagen.

Dock påstår de att det inte är ett problem så länge vi inte bjuder hem massa folk, öppnar fönsterna och lever rövare. På våningen över oss bor vår RA, en student som är ansvarig över oss andra i byggnaden gällande ordningen. D.v.s. hon har rätt att när som helst stövla in i vår suite om hon misstänker att vi förtär alkohol med minderåriga och måste rapportera det till skolan. Vad duktig hon ska vara då ;) Antar att hon får ett par extra poäng från skolan för det. Varje suitebyggnad har alltså sin egen RA. I I-house däremot är majoriteten minderåriga och för att hålla extra koll på dem måste man alltid passera en vakt eller receptionist eller vad man ska kalla det när man kommer in. Kommer man hem full kan man bli hemskickad, tydligen hände det en fransk utbytesstudent förra terminen.

Campus har inga studentpubar och serverar ingen alkohol överhuvudtaget, de försöker med andra ord hålla det utanför området men kan egentligen inte neka oss som har åldern inne att dricka inne i våra suites eller lägenheter.

Bara vi stänger dörren och låser ordentligt.

Orientation days

De första två dagarna har vi haft Orientation days vilket har varit riktigt bra. Under dessa båda dagar har vi fått information om en mängd saker och fått träffa en mängd amerikanska volontärer och personal från skolan. Man skulle nog kunna kalla det lite för en lätt inspark. Jag är typ fortfarande i chock över hur trevliga och öppna amerikanerna är men är otroligt glad över att de är sådana. Jag tycker synd om de utbytesstudenter som kommer till Sverige, då vår mentalitet är en helt annan och man mer eller mindre blir lämnad till sitt eget öde.

Under den första dagen hade vi ett quiz med frågor om legal vistelse här. Den var lite lam dock, de läste upp frågan och den som räckte upp handen först och svarade rätt vann. Jag vann en långärmad tunn vit tröja med UNCW tryck från 2009 haha! Yeaj! Vi hade även några "ice-breakers" där vi stod i en ring och kastade en badboll med massa olika frågor och man skulle svara på den frågan ens vänstra tumme stannade på när man fångade den. Vi körde också den där leken där man ställer sig i en cirkel och tar tag i varandras händer på ett onormalt sett och sedan ska alla lirka sig ut och bli en normal cirkel. Vi vann inte.

På måndagskvällen åkte vi iväg ett gäng på 50 pers nånting till Buffalo Wild Wings för att uppleva ett äkta amerikanskt sportställe. Olles släng dig i väggen! De amerikanska männen satt uppradade framför baren med sina chicken wings med ögonen fastklistrade på en av sjukt många tv-skärmar och vrålade när rätt lag (eller fel) scorade. Jag fick här även uppleva min första amerikanska måltid på restaurang vilket var precis som väntar - Typ tredubbelt så mkt mat som jag fick i mig. Det var dock inget problem utan man kunde bara be om en låda att ta med sig resterna hem i. Tydligen fullkomligt normalt! Servitrisen kämpade verkligen för sin dricks och sprang runt oss heeeela tiden och fyllde på knappt druckna vattenglas osv. Helt galet!

Igår efter all information om var man kan få hjälp med diverse saker och vart man kan finna byggnaderna avslutade vi dagen med en lagtävling där vi hade fått varsitt "Seahawk-pass" och där vi skulle gå till alla dessa olika ställen vi nyss lärt oss om för att få en sticker. När hela laget hade fått alla stickers skulle man skynda sig till en särskild plats där lekledarna var och visa upp sina pass. Vårt lag blev inte alls bittra när vi inser att ett annat lag kommer kutandes från ett annat håll precis före oss! Gaaaah.

Igårkväll käkade vi även vår första måltid i en av de stora cafeterierna vilket också var helt galet! Eh ja, jag förstår varför övervikt är ett stort problem i USA. Där var det också helt normalt att börja prata med någon random i någon av köerna eller även bjuda med den till sitt bord haha!

Som jag skrev igår var vi även iväg på Best Buy (Tänk Media Markt fast större) och köpte en billig mobil och simkort. Tyvärr är det något fel på mitt kort och jag får inte igång det. Ska se om jag får tag på en av de amerikanska studenterna som jobbar extra där och om han fattar vad som felar. Annars blir det till att släpa sig bort dit igen.

Sedan avslutade vi kvällen med suite-meeting med de andra suitsen i vår byggnad plus en till. Där hände egentligen inte så mkt mer än att vi än en gång fick veta om alkohollagen och att vi som är nya har samma rättigheter som de gamla i suitsen vad gäller regler om städning osv.

Om två timmar börjar min första kurs!!



Campus UNCW

Ordet campus har under de här två dagarna fått en lite annan innebörd. I Jönköping består campus av fyra fackhögskolor med varsin restaurang, ett bibliotek med ett café samt en byggnad med studenthälsan, ett café, Knutpunkten och lite annat. Allt är placerat på en väldigt liten yta och ingen bor på campus.

Campus här är helt sjukt! Det är som en liten stad i själva staden fördelat på ett område om ca 5 km. Alla byggnader ser typ likadana ut - Stora fancy rödtegelsbyggnader med vita knutar. Vi har ett stort gym som de dessutom håller på att bygga ut. Det finns vägar och cykelvägar, skogsområden, dammar, en mängd olika restauranger och caféer.

Det finns flera olika sätt att bo på. De flesta utbytesstudenterna placeras i International House (I-house) tillsammans med amerikanska studenter som är intresserad av att lära känna dessa. De som inte får plats i I-house placeras istället i University Suites - lägenheter där 10 pers samsas om utrymmena. Jag bor i Suite P tillsammans med en mexikanska, en aussie, en brittiska och sex st amerikanskor. Två av amerikanskorna har egna rum medan vi andra får dela två och två.

Min roomie är en lugn och ganska försynt filmstudent. Passar mig väldigt bra då jag inte kommer vara ute och festa varje dag och jag antagligen inte skulle uppskatta en roomie som gjorde det. Hon verkar hur snäll som helst och visade oss idag vägen till Best Buy där hon fick sitta i över en timme och vänta på att vi andra skulle hitta ett kontantkort som passade oss. Det visade sig tydligen vara ett felköp, då ingen av oss nu får igång våra nya fancy 5 dollars Samsungs haha...

Jag kan se både fördelar och nackdelar med båda dessa boenden. Kanske kan det bli som så att vi i sviterna endast kommer att umgås med varandra medan de i I-house umgås med alla. Kanske är det lättare att bli accepterad i sviterna om man vill ta det lugnt och stänga in sig på sitt rum. Jag vet inte, men jag tror detta blir bra oavsett!

Bilder kommer upp snart!

Imorrn börjar kurserna, spännande!

Tack till skaparen av min blogg!

Jag ville bara tacka Erik "Gripen" Gripestam för all hjälp med designen på min blogg. Utan dig hade jag fortfarande hängt inne på Resdagboken. TACK! Jag vet att du inte är helt klar med den och att du väntar på en bild härifrån, den kommer antagligen under morgondagen.

Ps. Eftersom du fortfarande har mitt lösenord; Jag vill INTE se några inlägg publicerade av dig men undertecknade mig ;)

Varför gav jag mig in i detta för?

När jag avslutade min förra resdagbok trodde jag att det skulle bli min sista. Större delen av resan funderade jag över om det verkligen var värt att åka ifrån Agust och verkade ha kommit fram till att det inte var det. Absolut inte ännu en gång iaf. Drygt två år senare sitter jag nu på ett college i Wilmington, North Carolina i staterna och har ännu en gång lämnat det käraste jag har hemma i Sverige - Agust. Den här gången fanns det dessutom en annan liten kille i mitt liv jag fasade över att lämna, nämligen min älskade systerson/gudson Wilton. Agust och jag har resten av våra liv att spendera tillsammans och visst, det har jag med Wilton också. Men Wilton är knappt 2,5 år och under 4,5 månader hinner det hända mycket i hans utveckling som jag endast kommer att få ta del av via Skype.

Varför utsätter jag mig då för detta ännu en gång?

Jo, jag har alltid varit fascinerad av den amerikanska kulturen och speciellt collegelivet. Jag har sett många filmer om just colleges, sororitys/fraternitys, dorms, fester med röda muggar där polisen kommer och stänger ner hela festen osv i mina dagar och för ca 6 år sedan ansökte jag även om att åka hit som au-pair men hoppade av precis före intervjun. Det avhoppet är något jag har ångrat under alla år och när den här chansen kom var jag nära att låta den slippa undan ännu en gång, men efter flera månaders ältande fram och tillbaka kom jag fram till att jag MÅSTE åka! Jag var verkligen tvungen att ta reda på om det är som på film! Mina klasskompisar ansökte i januari förra året, jag skickade in min ansökan på absolut sista ansökningsdagen i augusti och hann knappt förbereda mig innan det var dags för avfärd. Visumsprocessen som följde under hösten var helt sjuk och jag var flera ggr beredd att bara ge upp. När sista veckan hemma kom kändes det först bättre än vid förra avfärden, men det ändrade sig självklart de sista dagarna och till slut satt jag med tårarna rinnandes på Landvetter och undrade vad jag hade gett mig in i. Jag t.o.m. messade Agust och bad han vända om och hämta mig.

Jag är helt klart äldst här, de amerikanska studenterna påbörjar normalt sitt år som freshmen när de är 18-19 år och medelåldern bland de andra internationella studenterna är 23 år. Jag fyller 27 i maj. Åldern verkar inte spela någon större roll här och det är inte många som tror på mig när jag säger min ålder (De står antagligen för långt ifrån för att se rynkorna). Jag kommer antagligen inte leva collegelivet fullt ut, men jag kommer åtminstone att ha följt min dröm och ha fått uppleva det på något sätt!

RSS 2.0