21 Jump Street

Vi upptäckte att vi behövde en hel del annat till vårt grupparbete och omfördelade arbetet lite varpå jag kom iväg på bio istället. De flesta av tjejerna här är helt sålda på Channing Tatum så vi såg hans senaste film; 21 Jump Street. Det var en film helt i min smak, men den uppskattades nog inte lika mkt av alla tjejerna. Jag skrattade iaf så jag nästan dog under vissa delar och kommer definitivt se den någon gång i framtiden igen. Tips! (Det blir ju inte mindre dåligt av att Johnny Depp dyker upp under fem minuter heller ;) )

Resten av kvällen har vi bara slöat hemma i suiten och halvkollat på Americas Worst Crimes eller vad det heter. Tove kom förbi under sin joggingtur och tappade väl lite lusten att jogga vidare när hon hade sett ett par mindre roliga klipp haha! Nu ska jag sova. Hoppas på sol imorgon, men det ser inte lovande ut enligt väderleksrapporten :(



Gårdagen slutade visst inte med skrattmiddag...

... efter mitt blogginlägg hängde jag nämligen på gänget ut till Fibbers trots att jag när jag kom hem intalade mig själv att jag inte skulle. Varför skulle jag inte? Inga lektioner idag, har inte umgåtts så mkt med flera av de som skulle ut på ett tag, har knappt gått ut överhuvudtaget här borta och nu till det viktigaste; DET ÄR BARA DRYGT 5 VECKOR KVAR AV TERMINEN! Hjälp, vad hände? Plötsligt kom detta över mig som en våg av blandade känslor. Jag har haft det mkt tuffare med saknad av er där hemma än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig och självklart ser jag fram emot att komma hem igen. Men jag har också haft det väldigt bra här och har det fortfarande, jag måste försöka njuta av den tiden som är kvar nu för det här kommer aldrig att hända igen. Det är så typiskt mig att skynda igenom nuet, men nu ska jag verkligen försöka ta vara på varje dag som är kvar och spendera dem väl tillsammans med alla härliga människor jag har träffat här!


Förfest hos oss! Vi spelade en, för mig som svensk, modifierad variant av ölspelet!


Många skratt!


En av aussies och jag som inte direkt drog på mig partystassen. Mina UNCW flip-flops fick duga till som partyskor, haha.


Ett exempel på det jag skrev om igår, att jag ibland umgås med svenskar och ibland med amerikaner och andra internationella. Bland de som förfestade och gick ut igår var jag ensam svensk. Här har vi en salig blandning av britter, amerikaner, aussies och fransoser!


Söta brittiskan jag delar suite med!


Hejsan hoppsan, vad hände här? Till mitt försvar kan jag säga att det inte blev någon milkshake. Pommes och kycklingwrap är iofs mer än tillräckligt...


Vi placerade oss mitt i ett otrevligt larvbo, vad är det med Wilmington och alla äckliga insekter?

En supertrevlig kväll med alldeles lagom av allt (förutom maten) så idag mår jag som om inget har hänt! Nästan iaf ;) Nu ska jag försöka komma undan ett grupparbete till förmån för att gå på bio... Vi har flyttat på den här uppgiften ett antal ggr känns det som så en eller två dagar till kan väl inte skada ;)

Trevlig helg på er!

Middag på Oceanic i Wrightsville Beach

Ikväll har jag skrattat så att jag nästan har ont i ansiktet. Den svenska tjejkvartetten begav sig mot Wrightsville Beach för middag på ett kanonställe - The Oceanic Oceanfront Dining. Man kan sitta och äta ute på deras pir som sträcker sig en bit ut och det var precis vad vi gjorde. I skenet av en stark lampa. Madde och Sofia valde platserna närmast lampan och ångrade nog det ganska mycket när det efter ett tag började flyga stora insekter på dem. Här snackar vi insekter som tydligen vägde lika mkt som många amerikaner gör. Enligt Madde var de iaf "tunga" och det kändes rejält när de landade på dem, haha! Enligt Madde var de även mer rädda för oss än vi var för dem... Eller?


Vi ser väl inte alls svenska ut eller?

Hur som helst hade vi en riktig trevlig kväll och våra stackars grannar runtomkring blev nog lite störda av vårt flams och undrade vad vi pysslade med för vi verkade vara de enda som insekterna drogs till. Det måste ha varit vår skandinaviska look ;)


Tove & Madde

Jag åt en sjukt god kyckling täckt av chevre och soltorkade tomater. Två sliskiga drinkar slank det också ner, vem kom på den inte fullt så bra idéen att spritsa en frozen daquiri med grädde...? Det var inte ens en daquiri, ingen is i och gjord på puré. Fuskdrink!


Nehe, detta var verkligen inte en frozen daquiri!


Såhär såg det ut större delen av middagen! Ni skulle ha sett Toves utspel när en jätteinsekt landade inne i hennes hår, haha!


Sofia, jag & Tove utanför restaurangen!

Tack tjejer för en fantastisk kväll!

Verkar det som att jag umgås mkt med svenskar? Visst, vi umgås en del men de är inte de enda jag hänger med. I min suite är det bara jag som är svensk och vi gör mkt saker ihop bara vi. Men man kan ju inte dissa vänner p.g.a. deras nationalitet, eller hur? Även om man har kommit in betydligt bättre i engelskan har man fortfarande ibland svårt att uttrycka sig och ibland är det verkligen skönt att kunna ta det på svenska ist. Svennarna förstår ju också vad man går igenom här och har lite mer samma syn på en del saker och ting än de andra internationella eller inhemska har. Jag är glad att jag har en blandning av både svenska, amerikanska och andra internationella vänner här!

Njuter av solen!

Nästan 29 grader nu och en alldeles lagom, skön bris. Tyvärr har vännerna med bil lektioner så istället för stranden fick det bli gräsplätten vid tennisplanerna. Jag tar med andra ord en dag ledigt från pluggandet!


Grattis på 27årsdagen Paulina!

Idag är även dagen då en av mina äldsta vänner fyller år. Inte äldsta som i hög ålder men en av de jag blev vän med redan på mellanstadiet och fortfarande umgås med!



Fira järnet där borta i Thailandet och ha en bra födelsedag! Puss & Kram

Grattis på 27årsdagen fina Lina!

Idag fyller en av mina bästa vänner år, nämligen den här godbiten: (Det var svårt att välja en bild)


Hade jag varit hemma hade du definitivt fått en gul ros av mig!


Oslo hade inte varit detsamma utan dig!


Den här hälsningen vore inte detsamma utan din välkända min! Dock är denna light jämfört med många andra bilder ;)


Okej, jag kunde inte hålla mig - Förlåt! Du vet att jag lägger upp den av kärlek :)


Tjejkväll hos dig 2009! Rosa Pantern är inte dumt.


... Så dumt att man måste ta med sig pantern ut på krogen haha! 2009 var ett år det hände mkt!


Backyard Babies konserten 2009 där vi var mer intresserad av öltältet och missade mer än hälften av spelningen!


Vår första gemensamma ridtur, 2009 - Må det bli många fler. Eller..? :)


Hårdrockskryssningen 2010! Jag är så glad att ni två går så bra ihop :)


Nyår 2010! Du vackra skapelse :)

Tack för att du finns i mitt liv! Hoppas det blir mååånga tillfällen att fota framöver också. Ha en fantastisk födelsedag. Puss & Kram

Ännu en dag på Business Week

Verkar inte ha så mkt att skriva om, eller egentligen har jag massa men helt olika samtalsämnen som inte handlar om vad jag har pysslat med under dagarna. Men jag får liksom aldrig tummen ur att skriva, ibland känns det som att jag spenderar alldeles för mkt framför datorn som det är ändå. Men det ser ut att bli dåligt väder till helgen så då kanske det blir av.

Idag gick jag på ytterligare två föreläsningar på Business Week.
- "How to survive the employment rollercoaster" och
- "What to say to get what you want in life's toughest situations"

De har tydligen en förmåga att få det att låta mer intressant än vad det faktiskt är. Den första hölls av en f.d. student på skolan som tittade på publiken två ggr under 50 min. Han pratade dessutom mest om finans och hur han gjorde när han sökte jobb typ. Den andre talaren var intressant men pratade så otroligt mkt att hon knappt hann igenom hälften av det hon skulle, det kändes på sina håll rätt lamt det med. Hon gav t.ex. exempel på hur och när man kan tala med sin chef om lönehöjning och hur man säger upp sig.

De är för roliga här med, för så fort det är något sånt här så måste man klä upp sig eller "dress smart" som det kallas. Troligt att jag drog med mig mina jobbkläder hit. Jag fick ju knappt plats med mer än två klädesplagg i väskan. Okej, det kanske var ett par till men ni fattar grejen. Jag hade iaf med mig min längre HM-kavaj så det fick bli den då och jag smälte ju lite bättre in bland alla kostymklädda grabbar än jag gör i vanliga fall med shorts och linne.

Annars har dagen bestått av det vanliga d.v.s. träning på morgonen och lite plugg. Lämnade in grupparbetet innan och upptäckte missnöjt när jag hade printat ut den text vi hade använt som källor att min gruppvän verkligen har kopierat RAKT av från en av källorna. Professorn sa klart och tydligt att vi skulle skriva en mix av minst fyra källor och INTE kopiera från just den källan som min buddy nu har gjort. Jippi. Jag får verkligen hoppas att det inte betyder ett F p.g.a. det, fick innan idag höra en skräckhistoria nämligen om någon som skrev av en annans läxa och de båda ströks direkt från kursen med ett F och kommer nu bli tvungna att betala tillbaka sitt stipendie då man måste klara alla fyra kurser man tar för att få det. Fy alltså. Men å andra sidan hade de faktiskt ett val, hur ofta kommer man undan med att kopiera rakt av liksom?

Idag fick jag även ett vykort! Eller, det kan hända att det har legat där ett bra tag haha.. Verkar som att det var några veckor sedan jag kollade min låda. Inte vilket vykort som helst heller, utan ett kort från hemstaden! Tack Lina!


Vår suite! Vi bor i den som är i mitten till vänster. Mitt rum är dock på andra sidan!


Business Week

Den här veckan är det Business Week på den skola jag har tre av fyra kurser - Cameron Business School. Eller en vecka var nog att ta i, men idag och imorgon. Det innebär att det är en mängd gästföreläsningar om allt möjligt som vi är menade att gå på istället för lektioner imorgon. Självklart går det inte att smita undan, här är det närvarolappar som ska samlas in. Well, G&L professorn (vem annars haha) kräver inga lappar, han litade på att vi skulle gå ändå.

Jag gick på en föreläsning idag som hette "The first impression is the lasting impression". Jag tyckte det lät jättespännande och hade höga förhoppningar om denna som grusades ganska snabbt då jag upptäckte att allt de pratade om är sådant jag redan vet eller har lärt mig genom jobbet. Det hade faktiskt lika gärna kunnat vara jag som stod där och föreläste. Haha, lite självförtroende får man väl ändå ha va ;)? Håll ditt personliga brev kort, använd inte en mailadress som heter hotmama69, svara gärna i telefon om du har sökt ett jobb, tugga inte tuggummi under en intervju osv.

Brittiskan gick på en föreläsning som hölls av människor som har jobbat under Steve Jobs. Det hade visst varit jätteintressant, men tyvärr blev den fullbokad ganska omgående - Såklart, som de Apple-nördar amerikanerna är!

Imorgon ska jag gå på två till, hoppas de är lite roligare!

Annars har jag kämpat på med "grupparbetet" idag... Inga kommentarer.


Träden är redan överblommade!

Ps. En rättelse från ett tidigare inlägg; Flygplanet vi flög med i Bolivia var visst 19-sitsigt inte 9. Är du verkligen säker på det Malin? Har vi inga bildbevis? Jag vill fortfarande minnas att det bara var 9 :D

Resultat av midterms

Det blir ett kort inlägg, då jag är supertrött och lite butter över ett grupparbete i HRM som jag har med en person jag helst inte hade haft det med. Egentligen borde jag väl bara vara glad över de resultat jag fick tillbaka idag från midtermsen. Eller ja den i COM var väl sådär, 77% (C+) men däremot fick jag 92/100 på mitt paper om kyrkan, det var kul!

Sen G&L är ju en historia för sig. Allvarligt talat, vad är det för en professor? Jag skrattar ihjäl mig. Jag fick 87/100 antar jag. Det är ju 100 poäng på allt annat vi har gjort här. Det är väl egentligen ett B, men han hade hittat på egna betyg tydligen och jag fick ett A? Typ hela klassen fick ett A. Och nej, detta är inte en av de ggr där jag säger att det har gått skit och det gick bra. Det gick INTE bra, jag svarade inte på en fråga och förstod inte hälften. Visst, han hade pekat ut ett par ställen där det var fel svar men det borde ha varit minst lika många till... Det är fler än jag som är förvånade över sina betyg kan jag lova. Jag tänker inte klaga, men han verkligen en annorlunda syn på det här med undervisning. Nästan så man skulle kalla det för fusk, fast från hans sida. Mycket märkligt.

Sen säger jag bara såhär: Orka med grupparbete med en person som sitter och säger "Hmm, ehhh, öhhhh, vaaaa, jag vet inte" hela tiden och är sämre på engelska än vad jag är trots att hon har bott och pluggat i ett engelsktalande land det sista året innan hon kom hit. Orka med det fyra måndagar och fyra olika uppgifter. ORKA.


Men den här mannen orkar jag med desto mer! (Nämen se där ja, där är klänningen igen.) Är det inte gulligt att Agusts skägg matchar min hårfärg haha? Fast egentligen är inte mitt hår så rött ;)

Veckans träning!

Jag vet att det antagligen inte är särskilt spännande för er att läsa om hur mkt jag har tränat eller inte, men bloggen är ju även till för min egna skull så ni får stå ut!

Det var roligt att komma igång igen och jag hade hoppats på att det skulle bli fem dagars träning denna veckan, men jag hann helt enkelt inte med det. Helgen bara försvann!

Måndag: Hann inte. Stirrskrev ett paper ist.
Tisdag: PT-timme intervaller/styrka
Onsdag: Intervaller utomhus med Valerie
Torsdag: PT-timme intervaller/styrka + löpintervaller
Fredag: Spinning, 45 min
Lördag: Vila
Söndag: Kajaking 1 timme/Hann inte!

Har knåpat ihop en ny spellista för spinningen som funkade bättre än förväntat. Riktigt peppande musik! Återigen 45 minuter lång.

Uppvärmning:
Ass back home - Gym Class Heroes ft. Neon Hitch

Uppvärmning/Smygstart backe 1:
You da one, remix - Rihanna

Backe 1:
Levels - Avicii
Born this way - Lady Gaga
Sexy and I know it - LMFAO
Set fire to the rain, remix - Adele

Återhämtning:
Ai se eu te pego (nossa nossa) - Michel Telo

Backe 2:
Made of - Amanda Fondell
Man down - Rihanna
Fade into darkness - Avicii
Stronger (What doesn't kill you) - Kelly Clarkson

Nedvarvning:
Neighbor - Band of horses

Jag läste att Atlantis Spa har blivit köpta av Sportlife där hemma, så spännande! Det innebär ju en utökning av passen, jag vet att de på Sportlife nere på stan har betydligt fler Les Mills pass så det ska bli kul. Eller vad säger ni andra Atlantis-fölk :)?



En helg i Carolina Beach!

Den här helgen har alltså till största del spenderats i Carolina Beach, som förutom att vara en lång strand här i trakterna även är en ort/stad som det tar ca 25 minuter att köra till från skolan. Det är där min värdfamilj bor och de har som jag tidigare berättat om nyligen flyttat till ett hus där som de har köpt, tidigare hyrde de ett hus. Människorna här neråt säger att huspriserna är billiga jämfört med norrut och jag kunde med att fråga vad de hade betalat vilket inte var mindre än 500 000 dollars. Herregud. Billigt? Men då ligger det vid vattnet, har en egen brygga, består av tre våningar med två garage och nedervåningen går dessutom att hyra ut. Högt i tak och öppna ytor och är fantastiskt fint!



Igår var det en liten festival där borta i Carolina Beach som heter Wing-Fling. Ett par småband spelade och man kunde självklart dricka öl och äta kycklingvingar, friterade inlagda gurkor, funnel cake (vidrig friterad smet mer eller mindre), ice cream sandwich och mkt annat. Inget stort galej men tillräckligt för att få den där härliga festivalkänslan.



Vi mötte en galen hippie vid namn Sunflower som påstod sig ha äkta old-fashioned hippies till föräldrar. Det tvivlar jag inte en sekund på, hon kändes ganska äkta hon med. Tydligen ska hon resa i Norge i två månader i sommar så vi utbytte självklart facebook så jag kan ge henne ett par ovärderliga (?) tips om just Norge.



Vi stannade ett par timmar på området och drack ett par öl innan ölen hann ta slut och så gjorde även kycklingvingarna. Bra planerat? Solen tittade helt plötsligt fram efter en molnig och regnig förmiddag och jag hade självklart inte smörjt in mig vilket slutade i en katastrofalt röd nos. Vi tog då istället skydd inne i en härlig, riktigt amerikansk bar.


Hmm, är det en arm eller ett ben till höger i bilden?

Efter ytterligare en öl och en icecream sandwich tog vi golfbilen hem igen. Haha ja, där borta är det helt lagligt och okej att köra runt i sin golfbil på gatorna. Kvällen som följde blev sedan lugn och jag försökte mig på lite plugg. Försökte. Det blev väl mest Spotify och fejjan. Jag lekte även med ungarna innan de skulle sova.


Glassmackan kan ha varit något av det godaste jag har ätit. GB Sandwich släng dig i väggen!

Imorse var sedan jag och min värdmamma ute och paddlade kajak. Det var min första gång och det var riktigt kul! Vilken tur att skolan anordnar en kajak och campingutflykt om några helger som jag garanterat ska följa med på. Hunden fick följa med ut och höll på att ramla i vattnet ett antal ggr, en rolig syn.



Sedan åkte jag, värdmamman och minstingen iväg på sushilunch och lite mathandling på en riktigt fräsch butik som heter just Fresh Market. Betydligt trevligare (och dyrare) än Walmart. Lillen var dock inte på humör för detta och vi fick snabba på. Blev avlämnad här i suiten strax innan 15.00 idag och har därefter pluggat och styrt lite med kommande resa till Florida!

Jag har haft en riktig toppenhelg och äntligen fått gosa lite med småpluttar i samma ålder som systersönerna. Dock ett par storlekar mindre... Svenska barn anses vara ganska stora överlag va? Jag har verkligen haft tur som fick en så härlig värdfamilj!

Ps. Innan det kommer några nya påhopp om att jag bara har ett plagg i garderoben kan jag säga att klänningen ovan, ja den kommer att synas på en hel del kort då den är min absoluta favorit just nu och den är dessutom en bra ice-breaker. Det har kommit fram ett antal människor och gett mig komplimanger för den! Synd bara att jag torktumlade den hemma före min resa hit i all hast trots att man inte skulle det. Ett tips; Står det att man inte ska torktumla - Gör då inte det heller! Den är lite förstörd egentligen, men det är nog bara jag som ser än så länge. Inte nopprig men nåt liknande. Buuu :(.

Vår definition av bra mat är inte okej.

"We want good food tonight, not Wag or Hawks" sa jag och brittiskan varpå vi knallade iväg till Cook-out och köpte friterad kyckling i wrap, pommes och milkshakes.


Inte okej någonstans.

Och inte kände man sig gladare efteråt än man skulle ha gjort efter en middag på Wag eller Hawks. Jag tror dock inte att vi syftade till bra mat som i nyttig mat utan snarare till bra mat som i god mat.



Well well, gjort är gjort. Imorgon är det måndag och det finns alla möjligheter för en nyttig vecka. Eller? Denna veckan klarade jag mig fram till torsdag kväll utan en enda kaka, godis, glassbit iaf. Summerat kan jag säga att visst jag har ätit skit men inte alls lika mkt som jag har gjort tidigare veckor.

Wrightsville Beach!

Idag var det då strålande solsken och 28 grader cirkus så vi tog vårt pick och pack och drog till stranden. Att hänga på stranden i mars i en stad som annars känns mycket som hemma känns ju speciellt och jag hoppas verkligen vädret kommer att hålla i sig. De säger här att om vi tycker det är varmt nu så ska vi bara vänta till maj...


En av amerikanskorna jag bor med släpandes på vår matsäck!


Wrightsville!


Bron över till själva strandsidan!


På plats!


Stora vågor var det, men några surfare såg vi inte till i havet. Wilmington är ju känd för att vara just en surfarstad, många väljer detta college just p.g.a. möjligheterna till det.

Några av tjejerna badade t.o.m. men jag är ju inte den som hoppar i i första taget så det får vänta några veckor. Idag kom jag iaf ihåg att ta på mig solkräm nästan överallt. Tydligen missade jag en fläck på smalbenet/foten som nu är illbränt. Ouch! Men i övrigt är det ok jämfört med vissa andra haha...

Imorse gav jag mig på mitt tredje Quiz i HRM och jag gjorde det katastrofalt dåligt med 14/30 haha... Så går det när man inte läser kapitlen först. Jag stirrade med det på stranden och ikväll hemma och döm om min förvåning när jag nästa försök scorade 25/30, nästan 84%! Jag gjorde det tredje försöket med men fick ett poäng mindre då så slutresultatet blev 25/30. Nu har jag bara ett quiz kvar i den kursen.

Midtermen i G&L i onsdags gick även allt annat än bra. Det hjälpte föga att ha anteckningarna med sig. Jag fattade ju för fan inte ens hälften av frågorna... Men han är verkligen rolig, professorn, när tiden var ute och minst hälften av klassen fortf satt kvar sa han att vi inte behövde oroa oss, det kanske var han som hade gjort för många frågor hahahaha! Jag får nog ta ett till snack med honom på måndag, jag klarar mig med ett D, men tyvärr tror jag inte ens jag ligger i närheten av det just nu. De andra tre kurserna känns safe men denna är ju katastrof! Kul och komma hem med ett underkänt... NOT! Då får jag verkligen hoppas jag kommer in på nån sommarkurs.

Nu är det läggdags för imorgon förmiddag kommer min host family och hämtar upp mig för att spendera helgen hos dem ute i Carolina Beach, ska bli jättekul!

New York City!

Som ni redan har läst så gick ju min flygresa inte som jag hade hoppats på och stackars Agust fick vänta ett antal timmar på flygplatsen i Newark. När jag äntligen kom fram hittade jag inte min väska och Agust befann sig på en annan terminal men överraskade mig med att dyka upp vid mitt bagageband. Det kändes helt overkligt att se honom, nästan så jag inte kunde tro att han var där! Agust hittade min väska på ett annat bagageband och vi blev sedan upplockade av Jay som tog oss till huset i Union City - New Jersey där vi skulle spendera våra första sju dagar. Jay är gift med Maria, de är båda kanadensare som flyttade till USA för 10 år sedan för sitt dåvarande jobb som bestod i att filma och producera musikfilmer till ett antal stora och små artister och band. Sjukt häftigt! Numera pysslar de endast med lite småsaker och har fyra hus som de driver som b&bs på heltid. Vårt rum var supermysigt och bättre säng har jag nog aldrig sovit i, frulle ingick och vi fick låna deras dator och tv och fick massa bra tips och hjälp av dem båda. De bodde i ett av sina andra hus under tiden vi var där men tittade förbi en gång om dagen. Tre nätter sov vi helt ensamma i huset, de andra fyra nätterna hade vi sällskap först av en irländska och sedan av två tyskar och två schweizare.

Ska ni åka till NYC kan vi verkligen rekommendera att bo i något av deras hus, typ halva priset eller mer mot att bo runt Times Square, inga bed-bugs, rent, fräscht, mysigt, sjukt trevliga människor och bussen in till bussterminalen som är precis vid Times Square tar ca 10-15 min beroende på trafiken. Den går dessutom konstant, ca var 30 sekund (jag skojar inte). Området kändes visserligen mer som att vara i Sydamerika och såg lite småskumt ut på vissa håll, men de sa att det var väldigt säkert och vi såg inga konstigheter.

Något som jag fortfarande skrattar åt är när vi vaknade upp första natten av att Agusts alarm går igång och jag ställer följande fråga "Was that your alarm?" Jag var tydligen fortfarande programmerad på engelska. Men den programmeringen varade inte mkt längre än så för dagarna efter kunde man börja undra om jag ens kunde prata engelska... Som tur var tog det bara en dag innan jag var inne i det igen när jag kom tillbaka och det är en fantastisk skillnad på min engelska nu jämfört med januari, första månaden var ju hemsk!

Vi turistade mycket men inte till det extrema, promenerade massor, shoppade, åt god mat och drack öl (och mojitos... Hmm) och mest njöt av varandras sällskap. Vi hade ganska tur med vädret och hade väl ett par dagar i början som var ganska kalla då man frös i höstjackan, men sen kunde vi gå i kortärmat några dagar och vi hade bara lite regn en dag. Våren hade inte hunnit komma än vilket var lite synd, Central Park t.ex. var kanske ingen höjdare i sin gråa gestalt, men vi hade verkligen en toppen semester!

Det här pysslade vi med under våra 10 dagar:
- Tittade på Times Square
- Tittade på utsikten från Empire State Building kvällstid. Slapp dessutom de hemska köerna som vi har hört talas om genom att välja en lördag kväll då folk tydligen gjorde andra saker.
- Tittade inne i maffiga Grand Central Station. Wow, hur stort?!
- Köade och gick igenom säkerhetskontrollen för att få se 9/11 Memorial som invigdes på tionde årsdagen, alltså september förra året. Herregud säger jag bara. De bygger även för fullt där nu och ett nytt hus är snart klart.
- Promenerade nästan hela Central Park igenom och fick bevittna en sjukt häftig break-dance show!
- Vandrade Wall Street igenom och kikade på välklädda businessmän.
- Promenerade i Battery Park och spanade ut mot Frihetsgudinnan.
- Tog tunnelbanan upp till Harlem för en inte alltför lång promenad. Det sägs dock inte vara så mkt mer otryggt där än neråt på Manhattan. Klasskillnaderna blev snäppet tydligare där uppe iaf.
- Promenerade Brooklyn Heights ner och såg även där Frihetsgudinnan på håll. Vi valde att inte åka till henne eller ens ta en båttur kring henne.
- Åt sjukt god hemmagjord vaniljglass med hemmagjord marshmallows och fudgesås från ett mysigt café i Brooklyn. Området minns jag inte...
- Var uppe i Williamsburg i Brooklyn, de "hippa" kvarteren, mkt second-hand butiker och coola caféer och barer. Detta var en pärla - Helt klart!
- Såg musikalen Rock of AgesBroadway. Riktigt rolig och bra! Gå och se den om ni får möjligheten!
- Shoppade på outlets i Jersey Gardens.
- Tittade på "Carries trappa" och tog pinsamt nog foto av mig där. Ja, jag är ett stort Sex & The City fan!
- Tittade på brandstationen som var med i Ghostbusters.
- Var inne i New York Public Library där Carrie och Big nästan gifte sig. Pampigt hus!
- Åt inte så goda cupcakes på The Magnolia Bakery men desto godare cheese cakes på samma ställe. (Var såklart också med i SATC haha)
- Vandrade igenom i stort sett alla stadsdelar på Manhattan - Upper East Side, Upper West Side, Meatpacking District, Chelsea, East Village, West Village, Greenwich Village, Soho, Noho, Midtown, Financial District, Chinatown, Little Italy, Lower East Side o.s.v. Favoriterna var nog Village området, det var på East där någonstans som vi fastnade på en mojitobar/kubansk/italiensk restaurang kl. 16 en eftermiddag på väg ner till Chinatown och surplade lite för många mojitos med olika smaker. Vi kom aldrig till Chinatown den dagen... Icke-favvon var Upper East med alla rika folk och tråkiga hus.


Fantastiskt ful bild, men i stort sett den enda jag tog då Agust har en kamera som tar snäppet bättre bilder haha!

Vi köpte även biljetter till en stand-up-comedy-kväll men lyckades tyvärr inte utnyttja de biljetterna. Man kan skylla det på mig och en svår bakfylla, men man kan även skylla det på att vi hade 9 dagar på oss men aldrig fick tummen ur. Jag är tämligen säker på att vi gjorde mkt mer än det ovan nämnt, men det är ett urval av det mest turistiga iaf!

Sista tre nätterna bodde vi ju på hotell precis vid Times Square och även om det var kul att bo inne i smeten så var det nog inte helt värt det med tanke på hur bra vi bodde först. Varning för att boka hotell genom en amerikansk hemsida kan jag lova, deras förbannade moms är ju aldrig inkluderat i något här vilket jag såklart visste. Men inte fasen visste jag att momsen skulle gå på 700 SPÄNN för tre nätter. Vilket skämt!

Som sagt, NYC är en sjukt häftig stad och jag är så glad att Agust kom hit så att vi fick uppleva det ihop!


Det är ju märkligt med att jag är den som får närapå dödsångestattack när vi skulle skiljas åt igen... Det är ju JAG som har valt att åka hit, inte Agust. Jag vill inte ens tänka på hur det skulle kännas om det var tvärtom, men skulle han mot förmodan få för sig att göra något liknande kommer jag självklart inte stå i vägen när han har stöttat mig två ggr. Men i söndags och dagen efter det gjorde det ont i mig, jag kände mig fysiskt sjuk i två dagar - Jag skojar inte. När jag kommer hem är det för att stanna.

Denna låten är till dig älskling!



En liten amerikan...



Detta är en högst ovanlig syn på vår skola som tydligen är utsedd till den skola med flest vältränade och slimmade studenter på östkusten av Playboy..? Jag tror mkt väl det kan stämma, särskilt killarna är väldigt välbyggda. Men bilden ovan visar det vi alla tror om USA, eller hur?

Tove försöker ta en smakbit?

Gym Class Heroes

kväll har vi vart på konsert i samma byggnad som jag såg Svanbaletten i. Väldigt trevligt att ha en sådan teaterlada på skolan faktiskt. Det var inga mindre än Gym Class Heroes som var här och spelade och det var riktigt bra trots lite halvkasst ljud ibland! Envisa Anna påstod att det inte var hennes typ av musik och skulle först inte följa med och tjejerna köpte biljetter för flera veckor sedan, men igår insåg hon att hon har lyssnat på en av deras låtar ett tag utan att veta att det var dem så det blev en biljett ändå i sista sekund innan det blev slutsålt. Jag har svårt att placera dem i ett fack, men enligt wikipedia är de alternativ hiphop/rap-rock, så vi kör väl på det. Vissa låtar var definitvt mer åt det rockiga hållet.

De låtarna jag har fastnat för just nu är iaf denna:



samt denna:



Den ascoola sångaren/rapparen går även under namnet Travie McCoy och jag vet att de flesta av er har hört hans och Bruno Mars "Billionaire", eller hur?

Trots att det är en sal med stolar i stod alla upp (som tur var - jag var på en sittkonsert med Muse i Oslo för ett antal år sedan och det svängde ju inte direkt) och collegeungarna ska verkligen ha en eloge för energi och glädje! Nu sitter jag här lite smått döv och undrar varför jag inte tog med öronproppar. Som vanligt.


Såhär glada var vi över att få gå på konsert!


Och såhär dåliga bilder blev det inne från Kenans. Detta var dj:n som spelade innan GCH kom ut, bilderna som togs efter är så suddiga att man inte ser något alls.

Trevlig kväll som nu avslutas med lite läxa i HRM, imorrn ska det vara strålande solsken och 28 grader varmt så då planerar jag inte att sitta inne med det.

Reseberättelsen från NYC kommer förhoppningsvis imorgon! Tydligen inbillar jag mig att den ska ta evigheter att skriva, jag har ju inte ens några bilder att ladda upp så det gör den förmodligen inte.

God natt!


Fick med mig mexarn ut på intervaller i friska luften...

... 4 olika set med 3 övningar vardera körde vi innan vi gav upp p.g.a. skrubbsår, smuts och envisa miniflugor som tuggade på oss. Val, som från början först vägrade följa med tyckte att det var riktigt roligt och började på väg tillbaka till suiten redan planera för nästa pass. Till nästa gång behöver vi nog dessutom hitta en bättre plats, eller som Val sa, helt enkelt göra det inomhus.


Yeaj!

Solen skiner, himlen är blå...

... Och tydligen blev den vita valrossen som törstat efter sol i flera månader lite för exalterad och glömde allt vad solkräm och försiktighet heter. Nästan allt, ansiktet fick sig en dos av ssf 30 iaf! Strålande solsken och 27 grader varmt är det här numera och jag älskar det! Så gör även mina luftrör vilka inte har vart bra sedan jag kom hit i januari förräns, hör och häpna, IDAG! I NYC trodde jag ett tag att jag var på väg att få astma, okul värre.



Det räckte tydligen med en dryg timme för att man skulle få en rejäl dos av andra gradens brännskador.



Näsan fick ta en del stryk den med som vanligt, trots solkrämen. Inte lätt att ha en näsa som sticker ut.



Nej, jag skojar bara. Riktigt så dum är jag inte. Men vi hade lite kul med Ediths kamera ;) Det ser mer ut som bilden ovan här!

Ediths kamera gör tydligen även att man tappar ett par kilon, för sådär ser inte jag ut längre. Enligt vågen jag ställde mig på i NYC har jag "bara" lagt på mig ett pound (ca 600 gr) vilket jag är 1000% säker på inte stämmer och jag har ju knappast tappat muskler vilket isf borde vara den logiska förklaringen till den pyttelilla viktökningen. Jag skulle nog säga att jag har mer muskler nu än när jag kom hit. Märkligt. Mannen var snäll iaf och sa inget förutom att han inte förstår varför jag gör såhär mot mig själv och det förstår inte jag heller. Nu har jag inte ätit en kaka eller annan skit på två hela dagar iaf haha... Alltid en början. Men nu är inte detta en viktblogg så det var det var det enda ni får höra om detta! Typ.

I'm back and I'm alive!

Ja vem vet vad som hade kunnat hända på vägen till NYC, resandes endast två personer i ett svingammalt propellerplan som endast lyfte tio meter från marken? Ni läste rätt, flygturen från Philly slutade alltså med två passagerare samt en flygvärdinna. Nu kanske jag överdrev höjden något men jag vågar påstå att det var flertalet km lägre än vad jag är van vid. Jag såg husen under oss tydligt och jag såg t.o.m. bilar tydligt. Det kändes dessutom som att planet endast svängde höger konstant och i den storleken känns det rejält när piloten svänger. Handsvetten var ett faktum redan innan start och ni skulle ha sett hjulen som fälldes ut ur själva vingarna haha... Jag får nog säga att den flygturen nästan slog den jag och Malin gjorde i Bolivia i ett 9-mannaplan, trots att det var ett miniminiplan och att vi landade på en gräsmatta i djungeln. (Än idag har jag svårt att förstå varför vi beslutade om att flyga inrikes i Bolivia. Men jag misstänker att vi såg fördelarna med det jämfört med 18 tim i en buss på skumpiga grusvägar.) Nej fy, det där hoppas jag inte jag får uppleva igen!


(Bild lånad från http://www.woodentoys.fi/sv/)

Jag hinner inte berätta om resan nu, har en midterm imorgon fm som jag behöver stirrplugga till lite (mer). Jag kan dock säga att jag blev ganska glad när professorn dagen före spring break berättar att midtermen är en open-notes-exam, vilket innebär att man får ta med sig anteckningarna från lektionerna dit. Eller ja, professorns powerpointslides som han dessutom sa skulle täcka precis allt och att frågorna är kortsvarsfrågor. Den dagen steg Mr Texas ett par snäpp i min ögon ;) Igår pratade jag och tysken med honom efter lektionen om våra (kassa) papers och sa att vi är oroliga över att kugga kursen och frågade hur många credits de papers vi har skrivit är värda. Han skrattade då bara och sa att det inte är så noga och att vi inte behöver oroa oss. Haha, eh va? Han har en något annorlunda syn på undervisning verkar det som, men för min del får han hemskt gärna ha det!

En återberättelse av resan kommer således en annan dag!

Grattis på födelsedagen gamle far!

Hoppas du får en riktigt bra en och ät en semla för mig med! Eller den säsongen kanske är över nu? Ett wienerbröd då ;)



Puss & Kram

Grattis på födelsedagen kära mor!

Vi behöver väl inte skriva ut hur många år du fyller antar jag haha! Men jag skulle nog kalla dig ung ett par år till ;) Ha en kanonfödelsedag och hoppas ni får en trevlig helg med Ledin-konserten!



Puss & Kram

Fast i Philly?

Haha jag dör. Vilken lång bloggpaus det blev. När jag kom till flygplatsen sa de att mitt andra flyg var försenat och för att inte jag skulle komma fram ännu senare bokade de om mig till ett annat bolag aka det sämsta bolaget; US Airways. Ist för byte i Atlanta skulle jag byta i Philadelphia och vara framme i Newark kl. 19.30 ist för 21.30. Jag blev överlycklig eftersom Agust redan har suttit där och väntat sen 16 nånting, stackaren.

Men det lät ju för bra för att vara sant vilket det också var. Flyget från Wilmington var försenat med 45 min, jag landade i Philly 30 min innan nästa flyg och i en annan terminal såklart. Kom fram till gaten typ en kvart innan avgång men det är fel gate. Går och läser på skärmarna som visar på den gaten fortf och att det är i tid. En man börjar prata med mig och tycker med att det är under all kritik att de inte har ändrat infon och ingen vet nåt. Till slut får jag hjälp och hittar rätt gate men det är framflyttat till 20.45 ist. Mannen skulle vidare till Kansas och fick plats på ett annat flyg ist medan jag nu sitter här och väntar. De kom nyss och berättade att vi boardar kl. 20 och kanske kommer iväg tidigare.

Och nu kommer det bästa: VI ÄR TVÅ PASSAGERARE på flyget. TVÅ. Ursäkta men hur går det ihop sig? Jag skiter iofs i vilket, nu vill jag fram till Agust!

Och nu dör batteriet i min iPod :D Hejdå!


Hejdå!

Tänkte bara lite snabbt skriva hejdå för nu drar jag till NEW YORK!!! Som jag har längtat, har varit helt pirrig hela veckan :) Det kommer bli en liten bloggpaus, men kanske dyker det upp något litet inlägg - Vi får se!

Sjutk bra idé att tvätta idag insåg jag... För en gångs skull var alla maskiner fulla när jag kom dit vid 9.30-tiden, när jag äntligen fick maskiner och tvätten var klar hade jag stoppat in kläderna i två tumlare som inte fungerade. Det är alltid lika kul att upptäcka det 60 min senare... Särskilt när man har bråttom. Nu är väskan färdigpackad iaf men jag har INTE skrivit mitt paper. Sjukt stabilt detta. Är rädd för att väskan väger för mkt med, vi har ju ingen våg här så jag har ingen aning om vad den väger. Fast jag har ju inte stoppat ner alla grejer jag hade med mig hit hemifrån så förhoppningsvis är det lugnt.

Ha en bra helg och kommande vecka så hörs vi snart igen!

Puss & Kram!

Swan Lake by The Moscow Festival Ballet

Nu är jag precis hemkommen från min första balett. Skolans audiotorium hade idag besök av en rysk balett vid namn The Moscow Festival Ballet och när man som student får betala endast 70 kr kände jag att det kunde vara kul att se. Muskulösa män i alldeles för tighta trikåer och magra kvinnor är ju alltid spännande att se. Eller? Jag tycker det var fint, men det är nog inget jag hängivet kommer att ägna mig åt i fortsättningen. Då går jag nog hellre på vanlig teater. Jag hade lite svårt att koncentrera mig i slutet med då tankarna är på NYC ist just nu så jag missade t.o.m. det stora slutet när den "elaka" dog haha... Men det var helt klart en intressant upplevelse detta med! Mycket sådant den sista tiden känner jag.



Precis före hade jag ju min första exam i COM och jag satt kvar sist av alla, aaaaah. Det har nog aldrig hänt på en tenta förut, jag antar att amerikanerna är lite mer vana vid det här upplägget. Iaf så var det ett mysigt test med både multiple-choice frågor, kortsvarsfrågor, några frågor man skulle skriva lite mer på och några rita-symboler-frågor ungefär. Jag blandade helt ihop en sektion och får inte fullpott men förhoppningsvis kanske ett B. Jag fick även tillbaka mitt paper om rodeon och där fick jag 80/100 poäng. Hon tyckte inte att jag hade reflekterat tillräckligt men skrev att det var ett välskrivet paper med tanke på att engelska är mitt andraspråk. Det hon hade velat se mer av var ex. vart kommer rodeon ifrån och varför och om folk som går på rodeo har någon speciell religiös skådning m.m. Ehm, det var inte alls vad jag trodde papret skulle handla om, det hon vill ha är ju mer fakta. Verkar som att jag får skriva om mitt andra paper om kyrkan om jag ska samla mer poäng... För det har jag ju tid med nu. Jag har inte ens packat och imorrn har jag PT-timme och måste tvätta och skriva ett annat paper innan jag åker. Man kan säga att jag börjar känna mig något stressad.

Anna i ett nötskal.


Mardröm om gäss

Inatt vaknade jag av att jag grät och det var inte p.g.a. att jag saknade Agust eller någon annan. Det var för att jag drömde att jag befann mig på en bondgård där jag blev vittne till hur de högg av flera gäss deras ben och vingar medan de fortfarande var levande. Jag hör fortfarande de hemska ljuden som kom ur deras små (stora) näbbar. Nu till den stora frågan, vad betyder nu detta? Jag avskyr fåglar och verkligen gäss. Jag är livrädd för dem, man har ju hört historier om hur de jagar folk och hugger efter dem haha... Nästan som den där galna älgen som härjade i Norrahammar för 10-12 år sedan. Man tycker även att jag borde ha blivit van vid konstiga drömmar vid det här laget då jag minns flera stycken efter varje natt men jag slutar aldrig att förvånas av min hjärna.

Dagen har försökts spendera på att plugga till morgondagens exam vilket jag nog får erkänna har gått sådär. Helt plötsligt fick jag för mig att söka någon sommardistanskurs på halvfart, så en del tid lades på att kolla upp det och jag "packade" med Agust via Skype och fick äntligen ett Skypesamtal av min fina Lina!

Det absolut dummaste man kan göra dagarna före en exam är även att ladda hem appen Draw Something... Varför? Jag såg ju hur det gick med Hugo appen. Där fanns det ett slut, det verkar det inte finnas på DS. Ajaj! Men är ni sugna på en omgång så fixa den ni med :)

Idag kändes det för första gången på två veckor även riktigt bra att träna igen! Orken var äntligen tillbaka igen och vi körde ett nytt cardioprogram som involverade koner, löpning, höga knän, sidolöp, kickar och upper cuts. Vi ska köra samma på torsdag igen sen blir det detta programmet en dag i veckan och det andra programmet vi har kört den fram till nu den andra gången. Jag har en hatkärlek till det så ville inte släppa det helt.

Nej, åter till crammingen av COM-innehållet. Nu snackar vi verkligen plugga-inför-prov-på-gymnasiet-nivå. Tillvägagångssättet alltså...

Dagen ros går inte till den killen som släppte världens äggfis i gymmet så jag var nära att kräkas och min PT med flera säkert trodde att det var jag som var den skyldige.

Nästan vält av en stormvind!

Idag har det blåst något helt sjukt här borta! Jag trodde nästan jag skulle få se en tornado där ett tag men slapp som tur var. Ibland fick man verkligen kämpa sig fram då motvinden var så stark och koncentrerade man sig inte riskerade man att blåsa ner i diket ;)

I COM skulle vi ha genomgång av vår exam till onsdag. Hon gjorde det på ett annorlunda och kul sätt, nämligen genom att vi fick spela Jeopardy! Vi blev uppdelade i lag och hon hade med sig en stor apparat med tryckkonsoler på som vi använde oss av. Först gick det sådär för mitt lag och jag började undra om jag ens kommer att fixa den här examen, men det tog sig och vi samlade en del poäng som gav oss möjligheten att satsa stort till finalen så vi vann till slut och fick två varsina extra credits till examen. Yeeaj!

Det här med extra credits är ju ganska poppis. Man kan samla dem på lite olika sätt beroende på läraren. I HRM t.ex. har jag samlat ett par stycken bara genom att bli medlem i två grupper på Facebook och LinkedIn. I OB har professorn alltid en extra credit fråga på quizzen, vilken man inte behöver svara på men på båda de quizzen vi har haft där har den frågan nästan varit enklare än resten. De här extra creditsen kan resultera i att man får flera poäng över maxpoängen när terminen är över. Jag tror inte att jag behöver fundera över det men jag skramlar gladeligen ihop de där extra ifall man dabbar sig helt på examsen. Slutbetyget är alltså beroende av hur många credits man har samlat ihop under hela terminen.


Jeopardy!

Kyrkobesöket

Som en del i en av mina kurser besökte jag alltså idag en kyrka. Inte vilken kyrka som helst heller, utan en multietnisk och multikulturell en där majoriteten av medlemmarna var svarta. Jag tycker det känns konstigt att referera till den som en "svart kyrka" men de jag gick till kyrkan kallade den själva för just det. Iaf så var det en helt fantastisk upplevelse och överhuvudtaget inte likt mina tidigare kyrkobesök. New Beginning Christian Church heter kyrkan och vi var kanske 10 vita där av flera hundra!

När vi kom dit möttes vi av flera finklädda värdar som tog emot oss och visade oss in i lokalen och till våra platser. Gospelkören var redan i full sång och det var bara att sjunga med till texten som visades på stora tv-skärmar på väggarna och dansa. Efter ett par sånger var det en dansuppvisning som följdes av att man skulle gå runt och hälsa god morgon till de andra runt omkring genom att kramas (!)

Gudstjänsten var allt annat än stel och tråkig, pastorn var så sjukt passionerad och engagerad att han stundtals fick sansa sig och hålla sig själv down. Han lyckades att väva in personliga historier i sin predikan och folket uppmuntrades flera ggr till att ropa ut sina känslor och det var inte tyst en sekund kan jag lova. Vid ett tillfälle föll pastorn även in i sång och jag trodde för ett ögonblick att det var Gnarls Barkley som stod på scenen. (Ja, det var en stor scen där pastorn stod samt orkestern.)

Gudstjänsten varvades med lite sång från gospelkören och inte en enda gång kändes det så obekvämt och stelt som jag tycker det känns på dop och liknande hemma. Jag vet att frikyrkorna säkert liknar denna kyrkan mer, men mina erfarenheter från Svenska Kyrkan är att det är stelt och obekvämt iaf.

Gudstjänsten avslutades med att man kunde gå fram till scenen om man behövde styrka och böner. Där stod det några människor som omfamnade de som gick fram och bad för dem. Låter kanske lite läskigt för oss som inte är troende, men det var otroligt känslosamt och många grät. Därefter hälsade pastorn och hans fru ett gäng nya medlemmar välkomna uppe på scenen och tackade för dagen och sedan var det bara att dansa sin väg ut ur kyrkan :) På väg ut tog många i hand och hälsade på en igen.

Det här var helt klart inte vad jag hade förväntat mig och jag är otroligt glad över att jag följde med dem dit och fick en ny upplevelse. Det gick ganska smidigt att skriva mitt paper, skönt att ha det gjort inför Spring Break då det ska in måndagen efter och jag är tillbaka söndag natt.

Jag får tacka COM-kursen som gjorde att jag gick dit, jag må dissa det mesta av innehållet men det här var iaf en höjdpunkt!

Veckans träning - Snart på banan igen

Jag är fortfarande inte helt i form men det är betydligt bättre än förra veckan iaf. Riktigt segdraget var det denna gången... För den intresserade kan jag berätta att jag har snytit blod i fyra dagar och ett tag trodde jag nästan att jag hade fått bihåleinflammation. Jag tog de tabletterna Edith hade fått mot tryck i bihålorna ett par dagar och har iaf klarat mig utan nässpray de senaste dagarna nu. Jag siktar på att vara helt återställd på torsdag iaf :) Bara fyra dagar kvar nu!!

Veckans träning blev inte så som jag hade velat men det är bara att acceptera läget helt enkelt.

Måndag: Inte helt kry
Tisdag: PT-timme intervaller/styrka
Onsdag: Inte helt kry
Torsdag: PT-timme intervaller/styrka
Fredag: Vila
Lördag: Styrka + Cardio Dance hiphop
Söndag: Vila


(Bild lånad från http://www.dance-for-kids.com)

Såhär trodde jag att jag såg ut på dansen, men det gjorde jag inte.

Lugna lördag

Jag förstår att ni blev något skrämda av de matbilderna jag postade häromdagen och för att lugna er lite kan jag visa er följande bild och berätta att det är detta jag normalt sett försöker äta till frukost här borta.


Färsk melon och ananas med keso samt äggröra! Dock har de tyvärr inte keso varje dag vilket gör att det slinker ner en och annan rostad bagel med philadelphia också...

Efter frullen begav jag mig till gymmet för veckans tredje pass. Körde styrka en timme och var i valet och kvalet om jag skulle köra kondis också då jag fortfarande inte är helt frisk. Upptäckte då att de hade ett hiphopinspirerat Cardio Dance pass precis lagom till att jag var klar med styrkan så jag hoppade på det. Eh, man kan säga som så att jag har nog ingen karriär inom hiphopen framför mig direkt. Inte inom kategorin sexig dans heller för den delen. De varvade nämligen passet med hiphop och mer sådan dans.

När jag kom tillbaka till suiten och skulle ta en dusch låg det en gosig filur inne i hörnet i duschen; nämligen en ORM! Haha. Synd att den såg lite för exotisk ut bara för att jag skulle gå på den, jag blev förvånansvärt nog inte rädd överhuvudtaget. Desto mer rädd blev dock Edith när hon kom hem och fann den här synen inne i deras toa:


Och jag som trodde att Aussies var vana vid all världens farliga djur! Tji på den haha! (Det bruna i toan är rost, inget annat)

Vi hann även med att placera den i Valeries säng innan alla blev varse om den och det inte gick att lura någon mer! Kul practical joke ;)

Under eftermiddagen har jag försökt börja plugga till min första exam på onsdag, i COM. Dock är anteckningarna därifrån som jag tidigare har berättat lite av ett skämt och två tredjedelar av det är bilder. Jag kan nog lägga mindre krut på den och mer på G&L examen som kommer efter Spring Break helt enkelt.

Vi har också vart iväg till en mexikansk butik för att införskaffa lite varor till kvällens mexmiddag tillagad av vår mexikanska, Val!


Pinatas överallt!

Sedan bar det av till Walmart för diverse inköp och kvällen avslutades med en mumsig mexikansk tacomiddag. Lite annorlunda än vår svenska tacos haha! Små tortillas stekta med ost i och strimlat nötkött, rå lök, guacemole och en stark grön sås. Mums!


Mexarn och aussien!


Där ligger han ju, ormen haha!

Det blev visst inga bilder på kläderna jag köpte igår, men jag tror ni klarar er utan ;)

Imorgon ska jag, tro det eller ej, till kyrkan!

Shopping & Olive Garden

Idag kom det ett efterlängtat paket på posten med en stooor påse lösgodis och två fantastiskt fina teckningar av min goa 2,5 årige gudson. Ett par hjärtan och ett försök till att skriva mitt namn kunde jag minsann beskåda. Iaf var det vad mina ögon ville se ;) Dessa kommer genast att åka upp på väggen vid min säng. Kanske kan de hjälpa mig att sova bättre! Tack än en gång Caroline! Guld värt :)

I eftermiddags drog tjejerna iväg på en liten shoppingrunda. Vi startade med Victoria's Secrets, fortsatte med skoshopping på Belk som hade en enorm rea samt en 20% kupong ytterligare i kassan. Inga "denna kupong används endast vid ordinarie pris" där inte! Därefter ville några av sällskapet till en Adam & Eve butik, medan vissa andra delar av sällskapet kanske hellre hade klarat sig utan. Vi hann även med ett besök på en stor second hand butik innan vi rundade av med middag på en "italiensk" restaurang - Olive Garden. Besviket får jag nog erkänna att maten smakade allt annat än italienskt. Jag tvivlar på att de ens vet vad riktig italiensk mat är. Det fanns inte ens olivolja på bordet... Well well, det smakade bättre än Wag iaf.



Jag fyndade faktiskt en hel del idag; fem par trosor och en massageolja från VS, ett par superfina high heels från ett för mig okänt märke på Belks för bara 140 spänn (ordinarie pris 700) och fyra toppar från Second Hand butiken varav ett plagg var ett Juicy Couture linne som inte ens är använt då originallappen sitter kvar och vittnar om vad den skulle ha kostat, vilket för mig är ett skämt - Ca 1000 spänn. För ett linne..? Jag hade kunnat gå där inne betydligt längre men de stängde och vi var hungriga så det får bli en annan gång.

På Belks hittade jag även två andra skor som var helt sjukt snygga och billiga men alldeles för hög klack på. Jag gjorde iaf ett försök att gå i dem en det var stört omöjligt. Butiksbiträdet skrattade åt mig och besviket fick jag lämna ifrån mig dem båda. Jag beundrar verkligen de tjejer som har förmågan att gå i den klackhöjden (nästan 20 cm, jag lovar!)

Jag skulle ta bilder på mina fynd men kameran dog så det får vänta tills imorgon.

Nu väntar sängen, god natt/god morgon!

En helt vanlig frulle..?

Det här var vad jag fick med mig från Wag-out i förmiddags till frukost. Ganska likt de lunchlådor vi fick under vår språkresa i England faktiskt.



Det här är även en del av det stående sortimentet som de erbjuder. Istället för mackan kan man annars välja en portion pasta med köttbullar antingen i vit- eller rödsås, man kan välja en pizza eller en stor sallad med bara grönsaker och ost. Har man tur så har de ibland lite skinka eller "kyckling". Istället för bananen kan man välja konserverad frukt i en mugg och istället för kakorna kan man välja vanilj-, choklad eller jordgubbspudding. Fina grejer! Nu är det ju som tur är inte Wag-out man hänger på för varje måltid, nej istället är det denna vackra synen vi möts av inne i Wag:


När jag ser detta på bild ser det riktigt oaptitligt och skrämmande ut, men jag ville bara visa er verkligheten på college!

Trevlig helg på er!

Nu vet jag...

... definitivt varför alla är sjuka hela tiden! AMERIKANER TVÄTTAR INTE SINA HÄNDER EFTER TOALETTBESÖK! (Nu drar jag lite fint alla under samma kam här, men självklart finns det de som faktiskt gör det också.) Ett stort urk på det va? Det har jag tänkt på både här hemma i suiten och i restrooms i skolbyggnaderna. Sen ser jag även tendenser till att hosta rakt i sin hand. Bedrövligt är ordet!


(Bild lånad av http://jagochpyret.blogg.se)

Ps. Jag vågade mig på det sista försöket av quizzet och fick slutligen 24/30 vilket är 80%. Inte helt nöjd men ok.

Middag & gudomlig glass med svenska ligan

Idag har det vart hela 26 grader här. Riktigt skönt väder med lagom molnigt, enligt väderappen skulle det ha åskat idag och två dagar framåt men jag har då inte hört någon åska iaf. Dock hörde jag något om tornados i andra delstater. Sa jag förresten att Wilmington var satt på tornado watch i fredags? Det regnade och åskade lite, då väntar man sig tydligen det värsta. Fast tornados verkar ju inte vara att leka med, jag hade nog hellre valt att få uppleva en orkan än en tornado faktiskt. Ända sedan jag såg filmen Tornado när jag var cirkus 11 har jag vart livrädd för just sådana. Jag hoppas innerligt att jag slipper uppleva en iaf.

Jag passade iaf idag på att få undan lite skolarbete inför spring break. Har Quiz nr 2 i HRM som ska vara klart på måndag så där var jag ute i god tid den här gången. Har gjort två av tre försök än så länge och det gick ju sådär får jag nog erkänna. Jag startade quizzet i tron om att det var 25 frågor på 30 min som sist, men det var 30. Ugh. De sista 15 frågorna svarade jag på under ca 7-8 min, snacka om att hjärtinfarken var nära... Scorade 21 poäng första försöket och 22 andra... 73,3 %. Bajs. Nu sitter jag här och vågar inte starta det sista försöket. Måste samla lite mod först och hoppas på det bästa.

Känns som jag ska föda en matbebis vilken sekund som helst också. Det svenska gänget var nämligen ikväll iväg off campus för en liten middag ihop. Vi käkade på ett italienskt ställe som jag inte minns namnet på, en kycklingrisotto blev det iaf. Gott med lite annat än Wag! Sedan blev det dessert på ett sjukt gott glasscafé som hade alldeles för många smaker att välja på! Det fixade vi dock genom att välja en "small" bägare med fyra små kulor av olika smaker. I Sverige hade vi kallat storleken på kulorna normalstora eller stora. Helt sinnessjukt god glass verkligen och dit lär vi åka igen, bra kväll!


Mums med italiensk mat!


Tove & Golfsvenskan!


Glass på Boombalatti's!

Schizofren?

Varje tisdags- och torsdagsmorgon när alarmet ringer 06,15 tänker jag att jag måste säga till min PT att jag inte pallar detta mer. Detsamma tänker jag när jag runt 16-snåret sitter och försöker plugga och verkligen får kämpa för att hålla ögonen öppna. Det är heller inte särskilt kul att ligga i sängen kvällen innan och känna stress över att somna, det resulterar ju oftast i att jag får ännu färre timmars sömn. Men när jag väl tagit mig till gymmet och sätter igång glömmer jag bort det lika fort och tänker ist att det ju faktiskt är väldigt skönt att ha träningen gjord så pass tidigt så att jag kan fokusera på plugg resten av dagen.

Jag vet att jag har haft de här tankarna förut. Jag brukade köra två 06,30 pass/vecka när jag jobbade på Stora Enso och det var samma sak där. Då var det nästan lite värre faktiskt eftersom jag satt och eftersvettades floder i timmar efteråt. Känner man sig fräsch då?

Jag minns även när jag jobbade i kantinan på BI i Oslo och behövde stiga upp före 06 för att hinna till jobbet i tid. Varenda morgon beslutade jag mig om att när helgen kom skulle jag minsann inte festa, jag skulle ist fokusera på att sova och ta det lugnt. Sen kom den där helgen och jag gick ut gärna både fredag och lördag. Hmm... Nu var ju detta två olika saker, men just den där känslan när man vaknar upp så tidigt är densamma.

Är jag en fejkmorgonmänniska? Nej, men jag tror inte det. I det senaste exemplet handlade det nog mest bara om att jag var yngre och tröttare (och kanske inte morgonmäniska där och då). Nu handlar det ist om att jag har haft problem med sömnen här borta, hade det varit hemma och jag somnade 22.30 som vanligt hade det antagligen inte känts såhär.

Jag har nu dessutom kommit halvvägs in i det PT-paketet jag köpte. När dessa 16 timmar är över är det fortfarande ett antal veckor kvar på skolan och min tanke var från början att köpa till ytterligare 8 timmar och fortsätta köra på. Varje morgon tänker jag dock nu ist att - aldrig i livet, det blir inga fler timmar. De resterande veckorna tänker jag träna ensam kl. 8,30 ist haha... Men sen påminns jag om hur bekvämt det är att ha en PT, latmasken Anna slipper ställa in vikter eller hålla reda på reps och set och vikter på hantlar osv. Sen kommer han faktiskt med väldigt roliga cardio övningar också. Plus att dessa timmar ju kostar typ ingenting.

Nej du fröken, nu kör du på här och håller dig till de planerna du hade från början!


(Bild lånad från http://sannibus.blogspot.com)

RSS 2.0